Friday, 19 July 2013

bachelor of administrative science..

-19.7.2013-
tersedar drpda tdo..tgk jam dah pkol 1.15..lalu aku bergegas ke hadapan laptop..cewah..mcam ayat novel haaa..hari ni result penerapan akan kluar..bila bukak ja mmg frust..mmg rasa down sgat..dah la law aku xdpat..corporate admin pon xdpat..mmg aku jrang dpat apa yg aku inginkan..alahai..tiba2 kluar la bnda alah bachelor of administrative science ni..mmg awal2 tu aku google la tgk apa bnda kos ni..dlu aku mmg confident dpat corporate admin pasal senior ada ckap pointer struk mana pon boleh dpat..haih..nasib oohh nasib..skrang aku kna trima ja la..mgkin ni la rezeki aku..hala tuju aku..masok blaja dlu n tgk la cmna nnty..nak gtaw..punya frust smpai smbhyg jumaat pon x p..  T_T

Friday, 12 July 2013

salam ramadan al mubarak







salam ramadan al mubarak..haa femes aku bulan puasa ni..merata rata sebut nama aku..x larat aku nak menyahut ke sorang2..even klaw dalam fb tu pon aku pelik pasal ada org tulis ramadan al mubaraq..amboi sebijik2 depa copy nama aku..sakan aih..  =D 

bulan puasa tahun ni aku rasa cam best sket la pasal dri awal puasa smpai habes aku dpat puasa kat rumah..nikmat2..bnding dgan taun lepas kna puasa kat kolej..dgan sahur pon tggang langgang..pgi klas pon penat ja..jadi tahun ni harapnya ibadat pon brtambah la kan pasal dok kat rumah..insyallah..n untuk raya tahun ni jgak aku akan raya kat rumah..raya pertama open house..rasanya la..x confem lagi..nnty confemkan kmudian..tahun ni pon dpat la jalan2 raya ngan kawan2..x sbar nak raya!  =D

bye bye law

salam...dah lama gila rasanya x berblogging..hari ni lak rasa terdetik kat hati ni nak berblogging.maybe pasal rsa lonely kot..hmmm..okay..sbnrnya nak cita pasal latest news pasal aku nih..alkisahnya impian aku untuk smbung blaja degree in law hancur..berkecai..bermula dgan result muet x lpas..pastu buat rayuan kat u lain slain uitm pastu ada lagi hlangan..AHMAD MUBARAQ BIN HAMDAN,PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA..ok..  =(    sedeh tu mmg x terkata la kan..pasal impian untuk blaja law ni aku rasa aku pasang since aku fom3 lagi..aku x nmpak apa2 kos yg sesuai untuk aku slain law..err klaw nk blaja kt private college tu rasanya mmg tak la kan..dgan yuran mahal bpak..klaw ambek ptptn pon gila nak mmbayar blek nnty..so ibarat pepatah inggeris mgatakan live must go on..teruk cm na pon kita rasa still kna blaja..degree tu pnting..so skrang aku tggu ja la result penerapan..kluar 19hb ni..either corp admin or science admin..mana2 pon x kisah la skrang ni..dpat apa pon rembat ja..janji dpat pegang degree tu dlu..klaw la dpat degree dlam kos tu pon x silap aku peluang kerja dy limited..yg dgarnya jadi secretary syarikat..gila ka apa laki jadi secretary.mmg x mgkin la..so dlam prancangan aku maybe once dah dpat degree aku akan buat KPLI,pgi interview kastam or inspektor..tpi yg inspektor tu mmg ditentang habes habesan la oleh si dia...tpi bgi aku x da apa pon klaw jadi polis..klaw nak kira bahaya tu sbnrnya smua kerja pon bhaya.ajal maut di tgan tuhan..klaw dah mmg tertulis mati awal mati jgak.so kita tgk la cmna nnty..still waiting 19hb ni untuk pengesahan aku dpat kos apa..