Wednesday, 29 January 2014

past

if only i could undo my life i would like to start it again on july 2011..i would like to start it all over again n for this time i will think wisely b4 do my action.there's so much things i regret.




Friday, 19 July 2013

bachelor of administrative science..

-19.7.2013-
tersedar drpda tdo..tgk jam dah pkol 1.15..lalu aku bergegas ke hadapan laptop..cewah..mcam ayat novel haaa..hari ni result penerapan akan kluar..bila bukak ja mmg frust..mmg rasa down sgat..dah la law aku xdpat..corporate admin pon xdpat..mmg aku jrang dpat apa yg aku inginkan..alahai..tiba2 kluar la bnda alah bachelor of administrative science ni..mmg awal2 tu aku google la tgk apa bnda kos ni..dlu aku mmg confident dpat corporate admin pasal senior ada ckap pointer struk mana pon boleh dpat..haih..nasib oohh nasib..skrang aku kna trima ja la..mgkin ni la rezeki aku..hala tuju aku..masok blaja dlu n tgk la cmna nnty..nak gtaw..punya frust smpai smbhyg jumaat pon x p..  T_T

Friday, 12 July 2013

salam ramadan al mubarak







salam ramadan al mubarak..haa femes aku bulan puasa ni..merata rata sebut nama aku..x larat aku nak menyahut ke sorang2..even klaw dalam fb tu pon aku pelik pasal ada org tulis ramadan al mubaraq..amboi sebijik2 depa copy nama aku..sakan aih..  =D 

bulan puasa tahun ni aku rasa cam best sket la pasal dri awal puasa smpai habes aku dpat puasa kat rumah..nikmat2..bnding dgan taun lepas kna puasa kat kolej..dgan sahur pon tggang langgang..pgi klas pon penat ja..jadi tahun ni harapnya ibadat pon brtambah la kan pasal dok kat rumah..insyallah..n untuk raya tahun ni jgak aku akan raya kat rumah..raya pertama open house..rasanya la..x confem lagi..nnty confemkan kmudian..tahun ni pon dpat la jalan2 raya ngan kawan2..x sbar nak raya!  =D

bye bye law

salam...dah lama gila rasanya x berblogging..hari ni lak rasa terdetik kat hati ni nak berblogging.maybe pasal rsa lonely kot..hmmm..okay..sbnrnya nak cita pasal latest news pasal aku nih..alkisahnya impian aku untuk smbung blaja degree in law hancur..berkecai..bermula dgan result muet x lpas..pastu buat rayuan kat u lain slain uitm pastu ada lagi hlangan..AHMAD MUBARAQ BIN HAMDAN,PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA..ok..  =(    sedeh tu mmg x terkata la kan..pasal impian untuk blaja law ni aku rasa aku pasang since aku fom3 lagi..aku x nmpak apa2 kos yg sesuai untuk aku slain law..err klaw nk blaja kt private college tu rasanya mmg tak la kan..dgan yuran mahal bpak..klaw ambek ptptn pon gila nak mmbayar blek nnty..so ibarat pepatah inggeris mgatakan live must go on..teruk cm na pon kita rasa still kna blaja..degree tu pnting..so skrang aku tggu ja la result penerapan..kluar 19hb ni..either corp admin or science admin..mana2 pon x kisah la skrang ni..dpat apa pon rembat ja..janji dpat pegang degree tu dlu..klaw la dpat degree dlam kos tu pon x silap aku peluang kerja dy limited..yg dgarnya jadi secretary syarikat..gila ka apa laki jadi secretary.mmg x mgkin la..so dlam prancangan aku maybe once dah dpat degree aku akan buat KPLI,pgi interview kastam or inspektor..tpi yg inspektor tu mmg ditentang habes habesan la oleh si dia...tpi bgi aku x da apa pon klaw jadi polis..klaw nak kira bahaya tu sbnrnya smua kerja pon bhaya.ajal maut di tgan tuhan..klaw dah mmg tertulis mati awal mati jgak.so kita tgk la cmna nnty..still waiting 19hb ni untuk pengesahan aku dpat kos apa..

Sunday, 23 June 2013

doaku untukmu sayang

Kau mau apa, pasti kan ku beri 
Kau minta apa,akan aku turuti 
Walau harus aku terlelah dan letihIni demi kamu sayang
Aku tak akan berhenti

 Menemani dan menyayangimu 
Hingga matahari tak terbit lagi
 Bahkan bila aku mati 
Ku kan berdoa pada ilahi
 Tuk satukan kami disurga nanti
Taukah kamu apa yang ku pinta

 Di setiap doa sepanjang hariku 
Tuhan tolong aku tolong jaga dia 
Tuhan aku sayang dia
Aku tak akan berhenti 

Menemani dan menyayangimu
 Hingga matahari tak terbit lagi 
Bahkan bila aku matiKu kan berdoa pada ilahi 
Tuk satukan kami disurga nanti
(Tuhan tolong aku juga jaga dia, Tuhan akupun sayang dia)
Aku tak akan berhenti 

Menemani dan menyayangimu 
Hingga matahari tak terbit lagi 
Bahkan bila aku mati 
Ku kan berdoa pada ilahi
 Tuk satukan kami disurga nanti

Sunday, 21 April 2013

sayonara merbok!


UITM MERBOK...
maseh dlam ingatan masa aku fom 5 aku menjejakkan kaki pertama kali ke uitm merbok..masa tu aku hntr kak aku..dy blaja accounting kat merbok..masa tu mmg matlamat aku dah untuk apply foundation in law..n time tu jgak aku bru tahu uitm merbok ada kos tu..mmg masa tu brharap gila dpat blaja kat uitm merbok..plus tyme tu nmpak bnyak pulak court tenis..aku mmg kaki tenis..alhamdulillah..impian mnjadi satu kenyataan..dpat offer..mmg rezeki aku..so bergelar pelajar asasi undang2 uitm merbok la aku..2 semester brada di merbok..lebeh kurang setahun jgak la..sgat bnyak kenangan yg trsimpan di sini..ya allah..klaw kenang blek satu persatu boley berguguran air mata aku ni..cewahhhh..pengalaman dgan lecturer n kawan2..sgat tk boley dilupakan..

DI SINI...aku blajar ilmu baru iaitu undang undang...
DI SINI...aku blajar berjauhan dgan kluarga...
DI SINI..aku mendapat kawan2 yg sgat ramai..plbagai ragam..
DI SINI..aku mengenali lecturer yg super duper awesome..
DI SINI..aku blaja naik kreta sewa...   =p
DI SINI..aku melatih diri aku mnjadi seorang pemimpin..
DI SINI..aku mencari identiti diri aku..
DI SINI..aku menjumpai kekasih hatiku..  =)
DI SINI..aku jatuh cinta dengan UITM MERBOK..

UITM MERBOK...kau sentiasa dlam ingatanku..  =')


Thursday, 28 March 2013

exam week!

starting from 27 mac until 6 april aku akan berjuang untuk final exam..sama ada boley proceed degree in law ka x brgantung kpada result final sem ni..yeah!chaiyok mubaraq chaiyok!lepas exam ni barulah aku akan crita smua suka duka aku spanjang brada di u ni..so keep waiting 4 my next entry..adios amigos!  =)