Thursday, 27 December 2012

pemimpin..

salam...mesti saudara saudari mahupun saudarai semua mnantikan entry saya kan..haaa..maaf la ya dah lama x berblogging..kdg2 masa xda,n bla masa ada mood plak xda..haaa mcam2..so di kesempatan yg baek ini..masa ada n mood pon ada saya akan meluahkan la apa yg trjadi pada saya..haaa ayat formal abes..ya la kan..lepas ni kena jaga pertuturan..tgkah laku..sbab orang akan memerhati kelakuan aku..that's one of the challenge when u become a leader of a certain group..haaa..ceritanya bermula begini..bgi kos yg aku ambek ada la dy punya kelab..pre lawrian club..so bila dah naek sem2 which mean kami kamilah yg senior so ada diantara kami yg akan memimpin student2 yg laen la..dipanggil HICOM..n cara pemilihan HICOM ni stiap klas perlulah mghantar 2 wakil..hendak dijadikan crita atas undian dlam klas aku dipilih..so pergilah aku ke meeting wakil2 klas tu..hendak ditragiskan crita lagi dgan tidak semena menanya aku diundi lantas diplih menjadi presiden bgi PRE LAWRIAN CLUB UITM MERBOK 2012/2013...haaa..hambek kau..tak pernah trlintas di fikiran aku nak memikul jawatan sebesar tuu..apatah lagi semua pre lawrian kat uitm merbok tu semua dasyat2..byangkan cmna nak mewakili n memimpin kelompok orang yg dasyat2 tuu..mmg malam tuu otak aku ni ligat berfikir..apa aku nak buat..apa plan untuk kelab..mcam mana aku nak handle..n esok tu plak ada meeting mmperkenalkan HICOM..senang cita aku mkan pon smpai x lalu la bila pkir pasal smua tuu..n ptg tu semasa meeting,alhamdulillah.sambutan baek..aku cuba positifkan diri ini..aku tringat ada penceramah ajar aku dlu..FEAR..false evidence appear real..mean bila kita fikir kita akan buat salah,kita akan nervous or bnda2 laen yg akan negatif.benda tu akan trjadi secara real lah.so our mind mmg kena sntiasa postif.be positive.haaaa.nak cita lagi.aku x call pon parents aku pasal benda ni.x crita pon.lpas meeting tu bru aku call bgtawu.sbabnya klaw dyorang tawu aku lagi jadi nervous..skrang alhamdulillah..aku dah boley handle prasaan aku..aku sedia mengabdikan diri ini pada kelab supaya kelab pre law pada sem ini lebeh GEMPAK drpda sem lpas.insyallah.n thanks jugak kpada orang tu sbab sudi dgar luahan hati aku yg risaw ni masa dalam bas.bla cita dekat dy seolah olah hati aku boleh bertenang.aku mmg x silap buat plhan..  =)

Friday, 21 December 2012

Saturday, 15 December 2012

DIA...

DIA.....
dia insan teristimewa dalam hidup ku..
dia sopan..
dia lemah lembut..
dia bijak..
dia penyayang..
dia penyabar..
dia bertimbang rasa..
dia penuh dgan kasih sayang..
sememangnya dalam dunia ini tiada insan yg sempurna..
tapi insan yg hampir menuju kesempurnaan itu ada..
dan itu ialah dia...

AKU......
aku hanyalah insan biasa...
aku insan yg penuh dgan kesilapan..
aku insan yang diselubungi dgan memori hitam..
aku bukan lah insan yg baik..
aku tak sesempurna lelaki2 di luar sana..
sememangnya diri ku ini jauh dari kesempurnaan..
tapi aku akan terus memperbaiki diri ini..
supaya diri ini sesuai digandingkan dgan mu..

KETAHUILAH...
ketahuilah diri ku ini tak akan meninggalkan mu slagi kau tak meninggalkan ku..
ketahuilah aku ingin kau menjadi cinta terakhir buatku...
ketahuilah jika diberi pilhan untuk insan yg aku mahu hidup bersama kaulah orangnya..
ketahuilah diri ini akan terus bersabar menunggu hari dimana kita akan disatukan..

-originally made by MR17-


Saturday, 8 December 2012

bertahan lah syang..

bertahan lah syang...
kita hadapi bnyak sgat dugaan..
harap engkau kuat mghadapi semua ini..
harap engkau terus tenang..
terus percaya kn diriku ini..
tiada satu pon perempuan yg brada dihatiku kecuali diri mu..
percayalah diri ku...

gigi!!

see..comel ja adek ni tgah berus gigi..bagus adek ni..hahaha..entry aku kali ni bukan aku nak crita pasal adek ni..tapi pasal aku la..haha..dah nama pon blog aku kan..okeh..sbnarnya baru2 ni aku ditimpa musibah...saket tu musibah la kan..n ianya bermula dgan gigi..haha..aku sbnarnya sgat2 menyesal dulu kecik2 aku malas sgat nk gosok gigi.bila dah besar baru nak tawu jaga kebersihan diri nih.agak trlambat la sbnarnya..jadi adek2 di luar sana!beruslah gigi adek2 stiap hari..3 kali shari sahaja!mudah bukan?haaaa..klaw x jadi la mcam abg..gigi pon bertampal tmpal..alkisahnya  begini..tmpat yg ak x tmpal hari tu terbuka..then mmg rasa saket gila2..actually salah aku gak..sbnarnya bila gigi dah tampal kita takley mkan air ais..atawpon benda2 sejuk...tapi aku degil gak...aku x ambek kesah..kan dah saket blek..baru ja shari masok u..dgan azam sem2..tgk2 hari kedua dah balek rumah blek pasal dpat mc 4 hari...saket gigi smpai demam2 kot...skrang dah okay..tapi still kena pergi klinik lagi...kpada sesiapa yg baca ni doakan la ksihatan aku ya..k bye..much love..  =)