Wednesday, 31 October 2012

as long as u love me

As long as you love me
We could be starving, we could be homeless, we could be broke
As long as you love me
I'll be your platinum, I'll be your silver, I'll be your gold

 I'll be your soldier,
Fighting every second of the day for your dreams, girl

Sunday, 21 October 2012

penghujung cintaku

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta

Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu

Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta

Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu

Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu

Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu




Saturday, 20 October 2012

boomm!

okey..dkat sebulan lebeh jugak aku bertahan..tapi malam ni rekod tu akan terlebur..aku ingat aku cukop kuat nak handle smua benda nih..nak handle bila aku stress..nak jauhi benda tu..alahai..mubaraq ooohh mubaraq..  =(

Monday, 15 October 2012

....

sesungguhnya hanya tuhan saja yg mengetahui bertapa aku mencintai dy..tetapkan hati ini untuk terus mencintai dy..dan tetapkan hati dy untuk trus mencintai aku...

Saturday, 13 October 2012

couple yg ada class

Kalau bercinta ♥,
jangan berkepit macam belangkas ♥,
hantar surat berbelas-belas ♥,

SMS berbalas-balas ♥,
masa dating sebelah tandas ♥,
berpeluk-peluk dalam bas ♥,
asyik menjeling dalam kelas ♥,
minum air perghh kongsi segelas ♥

---> ..Bila ada konflik...<--- haa mula la nak frust ♥,
nak tunai solat pun malas ♥,
tak dapat tumpu study dalam kelas ♥,
waktu result nak keluar tahu pulak cemas ♥, takut ♥ exam tak pass ♥,
tup tup awek sendiri kena kebas ♥,
kesian.. melepas..

So ♥♥, jadilah couple yang ada class ♥,
berdating ikut lunas ♥,
bergaul ada batas ♥,
jaga maruah dengan tegas ♥,
syariah dijaga dengan jelas ♥,
tutur kata sentiasa beralas ♥,
kalaulah cinta yang dihulur ikhlas ♥,
janganlah bimbang ♥,
cintamu pasti berbalas ♥♥♥♥

Tuesday, 9 October 2012

to budak harapan sekolah..

uit.rasa lawak yg tramat sgat bila baca blog kamoo..haha..apa2 pon gud luck untuk SPM..pnentu masa hadapan...juz a few advice 4 u..

  •    ''KEJAR CITA CITA SEBELUM KEJAR CINTA"
  • "JODOH ITU RAHSIA ALLAH..IA AKAN DATANG BILA TIBANYA WAKTU YANG SESUAI,KEADAAN YANG SESUAI N ORANG YANG SESUAI...SO JUZ TUNGGU.."


GOOD LUCK IN YOUR SPM!  =)

muslim yang unggul


AKU INGIN MENJADI MUSLIM YANG UNGGUL..
YANG MENGHORMATI HAK HAKMU SEBAGAI WANITA..
YANG MENJAGA BATAS BATAS PERGAULAN..
YANG MELINDUNGI KETIKA KAMU MEMERLUKAN PERLINDUNGANKU..
YANG MENJAGA SETIAP TUTUR KATAKU..
YANG MENJAGA SETIAP GERAK LANGKAHKU..
YANG SENTIASA INGIN MENGUBAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN..
YANG AKAN MEMPERSIAPKAN DIRI UNTUK MENJADI IMAMMU..
YANG SENTIASA MENJAGA AMAL IBADATKU..
YANG SENTIASA MEJAGA HUBUNGANKU DENGAN RABB KU..

KEPADA KAMU...INGATI AKU SENTIASA..TEGURLAH AKU SEKIRANYA AKU TERPESONG JAUH DARIPADA FITRAH SEORANG MUSLIM YANG UNGGUL..

SESUNGGUHNYA DGAN TEGURAN MU TIDAK AKAN MENGURANGKAN SEDIKIT PON KASIH SAYANG KU KEPADA MU..MALAH MENAMBAHKAN LAGI KASIH SAYANG KU KEPADA MU..  =)






originally made by
      -MR17-



EXAM!


SETERESSSSSSS!!!!haaaa..haha..tu la word yg plg sesuai untk describekan mggu exam ni..sgat2 letih..waktu tido tak tentu arah..x cukop tido..minum bergelas gelas nescafe malam2 nak bgi tahan tdo..pastu kna cover bnyakkkkk sgat chapter psal serius aku ckap tyme klas lecture aku x dpat apa pon..bermula dgan paper law016..aku boley katakan alhamdulillah.aku trget law016 aku A-....then bel260..aku target B+..CSC aku target A..antra paper yg aku enjoy sgat jawab..then law012..haaaa..yg ni pon aku target A..sebab naek spot sebijik..mmg btol2 bersyukur..then law038.ada satu part aku akan hlang markah yg bnyak.so x trget A kot.insyallah B+.for bel 313 yg xda final exam aku harap sgat dpat A-...for CTU,ari jumaat ni insyallah A- kot..so overall 5A,2B...hamboi..perancangan bukan maen lagi..hehe..tapi mmg arap sgat2 dpat pointer above 3.5...minx2 la jadi knyataan..amin!haaa..satu benda yg aku notice pasal dri aku.pasal perubahan dri aku.skrang aku lebey snang untuk mghafal.lgpon tadi tyme jawab mmg aku lupa sgat2 point tu.then tiba2 ja point tu datang.ibarat dpat ilham.sgat ajaib..aku rasa maybe sbb skrang aku bnyak berdoa.sgat berbeza ngan aku yg dlu.seriously ckap aku dlu2 sgat mlas berdoa.lepas bgi salam trus lipat sjadah ja.baru2 ni ja aku kuat berdoa,memohon bnyak kat Allah.mgkin tu la pnyebabnya aku snang nak hafal n dpat ilham jawapan tu.syukur.n skrang pon aku dah bgtaw kat parents aku stiap kali nak exam.berbanding aku yg dlu aku mmg xda bgtawu pon.then attitude aku trhadap plajaran cam dah brubah.aku ada smgat nak buat yg trbaek msa exam.berbanding kat skolah dlu mmg aku buat cincai2 ja.sgat snang untuk berpuas hati.arap sgala2 prubahan ni trus konsisten la..CHAIYOK mubaraq CHAIYOK!

Thursday, 4 October 2012

bermakna





eheeemmm..  =)   firstly kita nak cakap thanks2 sgat taw kpada orang yg bgi air ni kat kita..orang tuuuutttt...haaa..xboley sebut psal orang tuuuu x bgi kita mention nama dy kan..kita hormati la khendak dy..  =)   dy bgi dgan harapan hati kita lembut spaya dpat brenti smoking..serius kita sgat terharu..insyallah..dah 14 hari dah kita hidup tanpa benda tu..kita buat bukan sebab sapa2 tapi sebab lillahhita'ala...doakan la eh supaya hati nih terus kuat..kita akan simpan botol ni smpai bila2..tgk kita ikot ckap dy letak atas meja study..gambar ni sbgai bukti hokay..thanks..  =")