Thursday, 27 December 2012

pemimpin..

salam...mesti saudara saudari mahupun saudarai semua mnantikan entry saya kan..haaa..maaf la ya dah lama x berblogging..kdg2 masa xda,n bla masa ada mood plak xda..haaa mcam2..so di kesempatan yg baek ini..masa ada n mood pon ada saya akan meluahkan la apa yg trjadi pada saya..haaa ayat formal abes..ya la kan..lepas ni kena jaga pertuturan..tgkah laku..sbab orang akan memerhati kelakuan aku..that's one of the challenge when u become a leader of a certain group..haaa..ceritanya bermula begini..bgi kos yg aku ambek ada la dy punya kelab..pre lawrian club..so bila dah naek sem2 which mean kami kamilah yg senior so ada diantara kami yg akan memimpin student2 yg laen la..dipanggil HICOM..n cara pemilihan HICOM ni stiap klas perlulah mghantar 2 wakil..hendak dijadikan crita atas undian dlam klas aku dipilih..so pergilah aku ke meeting wakil2 klas tu..hendak ditragiskan crita lagi dgan tidak semena menanya aku diundi lantas diplih menjadi presiden bgi PRE LAWRIAN CLUB UITM MERBOK 2012/2013...haaa..hambek kau..tak pernah trlintas di fikiran aku nak memikul jawatan sebesar tuu..apatah lagi semua pre lawrian kat uitm merbok tu semua dasyat2..byangkan cmna nak mewakili n memimpin kelompok orang yg dasyat2 tuu..mmg malam tuu otak aku ni ligat berfikir..apa aku nak buat..apa plan untuk kelab..mcam mana aku nak handle..n esok tu plak ada meeting mmperkenalkan HICOM..senang cita aku mkan pon smpai x lalu la bila pkir pasal smua tuu..n ptg tu semasa meeting,alhamdulillah.sambutan baek..aku cuba positifkan diri ini..aku tringat ada penceramah ajar aku dlu..FEAR..false evidence appear real..mean bila kita fikir kita akan buat salah,kita akan nervous or bnda2 laen yg akan negatif.benda tu akan trjadi secara real lah.so our mind mmg kena sntiasa postif.be positive.haaaa.nak cita lagi.aku x call pon parents aku pasal benda ni.x crita pon.lpas meeting tu bru aku call bgtawu.sbabnya klaw dyorang tawu aku lagi jadi nervous..skrang alhamdulillah..aku dah boley handle prasaan aku..aku sedia mengabdikan diri ini pada kelab supaya kelab pre law pada sem ini lebeh GEMPAK drpda sem lpas.insyallah.n thanks jugak kpada orang tu sbab sudi dgar luahan hati aku yg risaw ni masa dalam bas.bla cita dekat dy seolah olah hati aku boleh bertenang.aku mmg x silap buat plhan..  =)

Friday, 21 December 2012

Saturday, 15 December 2012

DIA...

DIA.....
dia insan teristimewa dalam hidup ku..
dia sopan..
dia lemah lembut..
dia bijak..
dia penyayang..
dia penyabar..
dia bertimbang rasa..
dia penuh dgan kasih sayang..
sememangnya dalam dunia ini tiada insan yg sempurna..
tapi insan yg hampir menuju kesempurnaan itu ada..
dan itu ialah dia...

AKU......
aku hanyalah insan biasa...
aku insan yg penuh dgan kesilapan..
aku insan yang diselubungi dgan memori hitam..
aku bukan lah insan yg baik..
aku tak sesempurna lelaki2 di luar sana..
sememangnya diri ku ini jauh dari kesempurnaan..
tapi aku akan terus memperbaiki diri ini..
supaya diri ini sesuai digandingkan dgan mu..

KETAHUILAH...
ketahuilah diri ku ini tak akan meninggalkan mu slagi kau tak meninggalkan ku..
ketahuilah aku ingin kau menjadi cinta terakhir buatku...
ketahuilah jika diberi pilhan untuk insan yg aku mahu hidup bersama kaulah orangnya..
ketahuilah diri ini akan terus bersabar menunggu hari dimana kita akan disatukan..

-originally made by MR17-


Saturday, 8 December 2012

bertahan lah syang..

bertahan lah syang...
kita hadapi bnyak sgat dugaan..
harap engkau kuat mghadapi semua ini..
harap engkau terus tenang..
terus percaya kn diriku ini..
tiada satu pon perempuan yg brada dihatiku kecuali diri mu..
percayalah diri ku...

gigi!!

see..comel ja adek ni tgah berus gigi..bagus adek ni..hahaha..entry aku kali ni bukan aku nak crita pasal adek ni..tapi pasal aku la..haha..dah nama pon blog aku kan..okeh..sbnarnya baru2 ni aku ditimpa musibah...saket tu musibah la kan..n ianya bermula dgan gigi..haha..aku sbnarnya sgat2 menyesal dulu kecik2 aku malas sgat nk gosok gigi.bila dah besar baru nak tawu jaga kebersihan diri nih.agak trlambat la sbnarnya..jadi adek2 di luar sana!beruslah gigi adek2 stiap hari..3 kali shari sahaja!mudah bukan?haaaa..klaw x jadi la mcam abg..gigi pon bertampal tmpal..alkisahnya  begini..tmpat yg ak x tmpal hari tu terbuka..then mmg rasa saket gila2..actually salah aku gak..sbnarnya bila gigi dah tampal kita takley mkan air ais..atawpon benda2 sejuk...tapi aku degil gak...aku x ambek kesah..kan dah saket blek..baru ja shari masok u..dgan azam sem2..tgk2 hari kedua dah balek rumah blek pasal dpat mc 4 hari...saket gigi smpai demam2 kot...skrang dah okay..tapi still kena pergi klinik lagi...kpada sesiapa yg baca ni doakan la ksihatan aku ya..k bye..much love..  =)

Monday, 19 November 2012

hari ini dalam sejarah!

hari ini dalam sejarah!aku tido plg lamaaaaa...cerita nya bermula begini..lepas suboh slalunya aku tido..tapi hari ni aku x tido..sebabnya aku dah brjanji ngan org tu kan nak berlatih x tido lepas suboh..so cuba la bersengkang mata..melawan kebiasaan..tapi dlam pkol 11 pagi tu mmg rasa x tahan dah..dok nmpak bantal ja..jadi mahunya tido sekejap ja..tgk2 trlajak dgan dasyatnya..dari pkol 11 tu aku tido..pastu kol 4 trbgun..smbhyg zuhur..abes ja smbhyg booommm tido trus..pastu pkol 6.45 trbgun lak smbhyg asar..pastu boooommm blek.pkol 7 stgah bgun..pastu smbhyg maghrib..pastu boommm lagi...smpai la trbgun pkol 3 pagi..bgun2 baru nak isyak...haaaa..kira sndri la brapa lama aku tido..calculator plezzz!haha...kpala pon naek bengong dh ni.skrang dah pkol 5 pagi dah n aku mmg tak bley nak tido dah..mmg aku tido x mnentu dah la ni..haaaa,petanda la ni..nak minx orang jaga spanjang masa..dah smpai masa dah la ni...k.a.w.e.n...   =p

Friday, 16 November 2012

pengampunan..


hati yang kotor..







diri ini tak terlepas daripada melakukan dosa...
diri ini tak terlepas daripada melakukan kesilapan..
diri ini tak terlepas daripda mlakukan kemungkaran..
kekadang hati ini tak sedar diri ini sudah jauh menyimpang..
kekadang hati ini tak sedar diri ini jauh terbuai dgan kemewahan dunia yg maha mempersona..
kekadang hati ini sering lalai dan lupa padamu ya Allah...
ingatkan lah diri ku ini  dengan kekuasaan mu ya Allah..
ingatlah diri ku ini dengan hari kiamat mu ya Allah...
ingatlah diri ku ini dgan azab api neraka mu ya Allah...
semoga hatiku ini tidak lagi terus bergelumang dgan kemungkaran..
semoga hatiku ini dapat bertaubat dan istiqamah untuk melawan godaan syaitan dan nafsu diriku sndri..
semoga hatiku ini sedar betapa pentingnya manjadi seorang muslim yang teguh imannya agar dpat megejar syurga mu yg berkekalan..yang maha nikmat..amin...

-insan yg mahu berubah-

Thursday, 8 November 2012

adam hawa


"tuhan dah temukan ramai perempuan dalam hidup am,tapi yg plg cantik ain sorang saja"...aiceee..suka aku ngan dialog ni..sgat sweet...boley kena kencing manis taw klaw dgar slalu.haha..baiklah..inilah cerita yg aku boleh katakan jadi fenomena dalam malaysia ni.ADAM HAWA.diadaptasikan drpda sebuah novel karya aisya sofea.kalaw x slap la.aku tak da layan sgat novel2 ni..kan..tak mcam budak tuuu..mohon terasa..  =p    baeklah.back to the story..cerita ini mengisahkan seorang prmpoan yg tak dpat melupakan kisah hitam dalam hidupnya sehinggakan dy x mampu nak mghadapi realiti.realiti bahawa dy sudahpun mnjadi seorang isteri kepada insan yg lgsung dy x sangkakan yg akan hidup bersamanya.haaaa.nak dijadikan lebeh menarik.dy menyimpan dendam kpda lelaki ni.dy menyalahkan laki ni diatas pristiwa hitam yg brlaku itu.but yg plg mnarik perhatian aku ialah bertapa sabarnya adam melayan kerenah si ain ni.bertapa kuatnya hati dy mempertahankan sebuah ikatan yg dinamakan perkahwinan.harap aku nnty pon sekuat itu..haaa.aku bukan tgk saja2 ja taw.aku ambil pengajarannya jugak.yg baek dijadikan teladan.yg buruk dijadikan sempadan.  =)   apa2 pon mmg aku layan crita ni..dah layan smpai epsod 35 dah..stgah jalan lagi nak abes...

Penghujung dunia









sudah sekian lama tak berkarya,alhamdulillah hari ni diberikan kesempatan untuk menulis.ada sesuatu yang aku ingin utarakan.yg kebanyakan kita x berfikir kerana kita sibuk sgt dgan urusan dunia sehinggakan menganggap kita hidup di dunia ni ialah untuk selama lamanya.baru baru ni sahaja dunia digemparkan dgan berita bahawa bumi akan bergelap slama 3 hari iaitu bermula dari 23 hinggalah 25 december.ramalan ini dikeluarkan oleh NASA.dan pada 26 december matahri akan terbit drpda sebelah barat.masya-allah.sgat menyerupai dgan tanda2 besar kiamat yg terdapat dalam al quran.yg seorang muslim perlu mengakui bahawa hari kiamat pasti akan berlaku.cuma masanya tidaklah diberitahu.kita juga tak seharusnya mempercayai sepenuhnya berita ini cuma yg dpat kita lakukan ialah menginsafi diri.muhasabah diri,cukopkah amalan kita slama ini.sekiranya benar kiamat berlaku pda waktu trdekat ini cukopkah amalan yg kita lakukan?layakkah kita msok ke syurga Allah?astafirullahalazim.diri ini juga bnyak sgt kekurangan.trlalu bnyak dosa yg dilakukan.aku berharap sgala dosa yg telah aku buat dpat diampunkan dan yg plg pnting aku tidak lagi mengulangi dosa dosa trsebut.satu lagi benda yg bermain dalam fikiran aku.skiranya kiamat berlaku dlam masa trdekat ini sempatkah aku mencapai impian aku.mengejar kerjaya aku.mengejar cita cita aku.dan jugak cinta aku.lumrah manusia ingin berkeluarga.tpi smpatkah aku merasai pengalaman mmpunyai kluarga aku sndri.wallahualam.yg mmpu aku buat hanyalah berdoa.semoga diperlanjutkan usia dunia kita.tapi sekiranya saat kehancuran dunia itu tetap berlaku dalam masa trdekat ini.aku berharap dpat berjumpa dengan orang2 yg aku sayang di akhirat kelak.di syurga mu ya Allah..dengan izin-Mu.Amin ya rabbal alamin...

Wednesday, 31 October 2012

as long as u love me

As long as you love me
We could be starving, we could be homeless, we could be broke
As long as you love me
I'll be your platinum, I'll be your silver, I'll be your gold

 I'll be your soldier,
Fighting every second of the day for your dreams, girl

Sunday, 21 October 2012

penghujung cintaku

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta

Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu

Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta

Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu

Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu

Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu




Saturday, 20 October 2012

boomm!

okey..dkat sebulan lebeh jugak aku bertahan..tapi malam ni rekod tu akan terlebur..aku ingat aku cukop kuat nak handle smua benda nih..nak handle bila aku stress..nak jauhi benda tu..alahai..mubaraq ooohh mubaraq..  =(

Monday, 15 October 2012

....

sesungguhnya hanya tuhan saja yg mengetahui bertapa aku mencintai dy..tetapkan hati ini untuk terus mencintai dy..dan tetapkan hati dy untuk trus mencintai aku...

Saturday, 13 October 2012

couple yg ada class

Kalau bercinta ♥,
jangan berkepit macam belangkas ♥,
hantar surat berbelas-belas ♥,

SMS berbalas-balas ♥,
masa dating sebelah tandas ♥,
berpeluk-peluk dalam bas ♥,
asyik menjeling dalam kelas ♥,
minum air perghh kongsi segelas ♥

---> ..Bila ada konflik...<--- haa mula la nak frust ♥,
nak tunai solat pun malas ♥,
tak dapat tumpu study dalam kelas ♥,
waktu result nak keluar tahu pulak cemas ♥, takut ♥ exam tak pass ♥,
tup tup awek sendiri kena kebas ♥,
kesian.. melepas..

So ♥♥, jadilah couple yang ada class ♥,
berdating ikut lunas ♥,
bergaul ada batas ♥,
jaga maruah dengan tegas ♥,
syariah dijaga dengan jelas ♥,
tutur kata sentiasa beralas ♥,
kalaulah cinta yang dihulur ikhlas ♥,
janganlah bimbang ♥,
cintamu pasti berbalas ♥♥♥♥

Tuesday, 9 October 2012

to budak harapan sekolah..

uit.rasa lawak yg tramat sgat bila baca blog kamoo..haha..apa2 pon gud luck untuk SPM..pnentu masa hadapan...juz a few advice 4 u..

  •    ''KEJAR CITA CITA SEBELUM KEJAR CINTA"
  • "JODOH ITU RAHSIA ALLAH..IA AKAN DATANG BILA TIBANYA WAKTU YANG SESUAI,KEADAAN YANG SESUAI N ORANG YANG SESUAI...SO JUZ TUNGGU.."


GOOD LUCK IN YOUR SPM!  =)

muslim yang unggul


AKU INGIN MENJADI MUSLIM YANG UNGGUL..
YANG MENGHORMATI HAK HAKMU SEBAGAI WANITA..
YANG MENJAGA BATAS BATAS PERGAULAN..
YANG MELINDUNGI KETIKA KAMU MEMERLUKAN PERLINDUNGANKU..
YANG MENJAGA SETIAP TUTUR KATAKU..
YANG MENJAGA SETIAP GERAK LANGKAHKU..
YANG SENTIASA INGIN MENGUBAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN..
YANG AKAN MEMPERSIAPKAN DIRI UNTUK MENJADI IMAMMU..
YANG SENTIASA MENJAGA AMAL IBADATKU..
YANG SENTIASA MEJAGA HUBUNGANKU DENGAN RABB KU..

KEPADA KAMU...INGATI AKU SENTIASA..TEGURLAH AKU SEKIRANYA AKU TERPESONG JAUH DARIPADA FITRAH SEORANG MUSLIM YANG UNGGUL..

SESUNGGUHNYA DGAN TEGURAN MU TIDAK AKAN MENGURANGKAN SEDIKIT PON KASIH SAYANG KU KEPADA MU..MALAH MENAMBAHKAN LAGI KASIH SAYANG KU KEPADA MU..  =)






originally made by
      -MR17-



EXAM!


SETERESSSSSSS!!!!haaaa..haha..tu la word yg plg sesuai untk describekan mggu exam ni..sgat2 letih..waktu tido tak tentu arah..x cukop tido..minum bergelas gelas nescafe malam2 nak bgi tahan tdo..pastu kna cover bnyakkkkk sgat chapter psal serius aku ckap tyme klas lecture aku x dpat apa pon..bermula dgan paper law016..aku boley katakan alhamdulillah.aku trget law016 aku A-....then bel260..aku target B+..CSC aku target A..antra paper yg aku enjoy sgat jawab..then law012..haaaa..yg ni pon aku target A..sebab naek spot sebijik..mmg btol2 bersyukur..then law038.ada satu part aku akan hlang markah yg bnyak.so x trget A kot.insyallah B+.for bel 313 yg xda final exam aku harap sgat dpat A-...for CTU,ari jumaat ni insyallah A- kot..so overall 5A,2B...hamboi..perancangan bukan maen lagi..hehe..tapi mmg arap sgat2 dpat pointer above 3.5...minx2 la jadi knyataan..amin!haaa..satu benda yg aku notice pasal dri aku.pasal perubahan dri aku.skrang aku lebey snang untuk mghafal.lgpon tadi tyme jawab mmg aku lupa sgat2 point tu.then tiba2 ja point tu datang.ibarat dpat ilham.sgat ajaib..aku rasa maybe sbb skrang aku bnyak berdoa.sgat berbeza ngan aku yg dlu.seriously ckap aku dlu2 sgat mlas berdoa.lepas bgi salam trus lipat sjadah ja.baru2 ni ja aku kuat berdoa,memohon bnyak kat Allah.mgkin tu la pnyebabnya aku snang nak hafal n dpat ilham jawapan tu.syukur.n skrang pon aku dah bgtaw kat parents aku stiap kali nak exam.berbanding aku yg dlu aku mmg xda bgtawu pon.then attitude aku trhadap plajaran cam dah brubah.aku ada smgat nak buat yg trbaek msa exam.berbanding kat skolah dlu mmg aku buat cincai2 ja.sgat snang untuk berpuas hati.arap sgala2 prubahan ni trus konsisten la..CHAIYOK mubaraq CHAIYOK!

Thursday, 4 October 2012

bermakna





eheeemmm..  =)   firstly kita nak cakap thanks2 sgat taw kpada orang yg bgi air ni kat kita..orang tuuuutttt...haaa..xboley sebut psal orang tuuuu x bgi kita mention nama dy kan..kita hormati la khendak dy..  =)   dy bgi dgan harapan hati kita lembut spaya dpat brenti smoking..serius kita sgat terharu..insyallah..dah 14 hari dah kita hidup tanpa benda tu..kita buat bukan sebab sapa2 tapi sebab lillahhita'ala...doakan la eh supaya hati nih terus kuat..kita akan simpan botol ni smpai bila2..tgk kita ikot ckap dy letak atas meja study..gambar ni sbgai bukti hokay..thanks..  =")

Saturday, 29 September 2012

kelip kelip

Bila senja menimbus siang
Bila awan melindung bintang
Ku coba menyuluhkan sinar
Agar malam mu cerah

Jika pernama tak bersemi
Jika arus sama tak pasti
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip
Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

Seandainya kita terpisah
Tak usah kau rasa gelisah
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip

Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

Menyinar bagai kelip-kelip

29 februari




29 februari...sgat tersentuh tgk cerita ni..seorang budak yg istimewa..umur dy akan berganjak ke satu tahun bila dah 4 thun.mean dy akan lambat tua la.parents dy mati sebab mempertahankan tanah melayu.masa tu jepun serang tanah melayu.then dy duduk la rumah anak yatim.ditakdirkan dy brtembung dgan seorang pompoan chinese.then dy jatuh cinta dgan prompoan tu.at the same time pmpoan tu pon ada prasaan yg sama.so bermula la love story.then tiba la sad moment bila ada halangan kluarga.berbeza agama kan.of koz la kluarga pompoan tu tak stuju.lgpon ayah pmpoan tu berkeras nak jodohkan anak dy dgan lelaki cina yg sgat kaya.tyme ni la si budi(hero) nih frust.bawak diri.dy usaha sgat kuat finally dy berjaya.dy kaya...tapi bertahun tahun dy cuba cari si heroin yg lari ke penang sebab tak stuju ngan kputusan kluarga tapi still budi ni tak jumpa.oleh sebabkan dy ni special.umur dy panjang.dy dpat hdop lama n still mudah.ending crita ni dy jumpa si heroin.heroin ni dah tua dah pon.n heroin ni mghidap kanser.then dy jaga la heroin tu kat hosptal.last2 dua2 mati pada masa yg sma.budi kmlangan.heroin tu mati sbb kanser.sgat kuat cinta si budi ni smpai berpuluh puluh tahun pon maseh mnunggu heroin ni.  =')






Friday, 28 September 2012

......

sudah 5 hari hidup TANPA ia...alhamdulillah..  =)

true!

Andai seorang perempuan datang kepadamu ketika kau berseorangan…
Andai seorang perempuan datang dan senyum mesra memandangmu…
Andai seorang perempuan datang duduk di sebelahmu membiarkan bahu dan punggungnya bersentuhan denganmu…
Andai seorang perempuan datang menanyakan tentang bentuk badannya kepadamu…
Andai seorang perempuan datang menanyakan tentang kecantikan wajah dan badannya kepadamu…
Andai seorang perempuan datang memintamu menghilangkan daun di rambutnya…
Andai seorang perempuan datang kepadamu sambil mendedahkan bahagian- bahagian tertentu…
Andai seorang perempuan datang tanpa segan silu denganmu…

Andai datang waktu itu, apakah tindakanmu?

MUNGKIN PADA PANDANGAN PEREMPUAN ITU,

“Kau adalah kawan karibku.”
“Gua takde perasaan dengan lu, so gua selambe jela dengan lu.”
“Kau dah seperti abang kandungku.”
“Kau dan aku bukan alim sangat jadi tak perlu hipokrit.”
“Kaulah kekasihku, diri ini sepenuhnya milikmu.”
“Aku tahu kau dan aku takkan mungkin berzina, kita pasti pandai mengawal diri.”
“Oh, kau adalah bakal suamiku, aku harus berlatih dari sekarang mengurangkan malu”.
“Ku berbuat begini tiada yang tahu, kau takkan cerita pada orang lain.”

TETAPI WAHAI LELAKI, ADAKAH SELALUNYA BETUL PANDANGAN MEREKA ITU?

Andai seorang perempuan itu datang…
Dan hanya dirimu pengawal gelanggang…

BERANIKAN dirimu untuk MENEGUR
GAGAHKAN dirimu untuk BERUNDUR
TABAHKAN dirimu untuk menjadi LELAKI YANG UNGGUL!

Lelaki yang hormat pada hak bakal suami perempuan itu nanti,
Lelaki yang hormat pada maruah kaum ibu dan adik beradik perempuannya sendiri,
Lelaki yang takkan disogok dengan benda-benda free,
Lelaki yang punya jati diri, menegur kerana TAK MAHU ISTERINYA NANTI BEKAS-BEKAS LELAKI,

Insaflah wahai diri yang bernama lelaki,

Andai seorang perempuan itu datang…
Beranikanlah diri untuk menolak dengan matang…
Andai seorang perempuan itu datang...

Wednesday, 26 September 2012

hati resah

salam..ehemmm..lamanya x berkarya..mesty smua pembaca setia*bajet cam ada ja* blog saya cam trtunggu tunggu kan..cam makan x lalu,tidur x lena,mandi x basah.haa.mmg sengaja pon bgi trtunggu sbnarnya.sbb org kan kata penantian tu satu penyiksaan.tapi bgi aku penantian tu satu latihan untuk mengajar erti ksabaran.ok.hari ni aku nak share opinion aku tntang satu isu.HATI RESAH.penah alami x tiba2 kita rasa jiwa kita kosong?hati tak tenang?jiwa x tenteram?.sgala apa yg kita buat kita rasa x btol.lebih truk lagi kita rasa tiada tujuan hdop n xkesah klaw mati pon.sgala benda yg aku sebut tadi ialah symptom kpada pnyakit hati resah.aku boleh bercerita sbb aku alami benda ni.bagi aku penawarnya kita sndri yg kena cari.mula dgan muhasabah diri.renung balek apa ksalahan yg kita buat.kmgkinan kita rasa resah ialah sebab kita bersalah ngan diri kita sndri.step kedua,stlah sedar dgan apa ksalahan kita cuba perbaiki SEDIKIT DEMI SEDIKIT.ia lebeh baek drpda lgsung tak brubah n boleh jadi lebeh baek drpda prubahan drastik.bahayanya perubahan drastik ialah takot diri kita sndri yg tak dpat adapt ngan cara hidop kita yg baru.dan yg ketiga ialah terus konsisten dgan prubahan kita.n the most important thing,kita kena ada REASON yg kukuh mengapa kita nak brubah tu.reason tu lah yg akan cegah kita stiap kali hati kita terdetik nk buat ksalahan yg sma tu.percaya pada diri.kita boleh buat.  =)

Sunday, 23 September 2012

........

saya tak akan mencintai orang yang saya cintai,tapi saya akan mencintai org yang diaturkan oleh Allah untuk saya..dunia dan akhirat... -salam cinta-

not juz a word

SOMEONE,SOMEWHERE IS MADE FOR YOU..    =)        i believe in this word..insyallah..  =)

Saturday, 18 August 2012

lesson

u will juz get hurt if u are too care about ur feelings.to get happiness that u dream of is not as easy as u think.easy in ur dream.but in a reality its hard for u to achieve.n for u to bare with it.juz be tough.empty ur heart.juz live ur life.stay out with the thing that u think will get u hurt.dont take the risk.

Sunday, 12 August 2012

kamu yang luar biasa..

aku bersahaja...kamu yang luar biasa...yesss..kamu yg luar biasa...  =)    yg mampu membuat aku jatoh cinta padamu bukan kerna paras rupa tetapi kerna hatimu..yg mampu mengubah aku yg dahulu yg melihat prompoan hanya berdasarkan paras rupa..kamu yg luar biasa...yang mmbuat aku ketawa stiap kali mengingati dirimu...kamu yg luar biasa..yg mampu membuat ku merindui mu setiap saat..kamu yg luar biasa yg mempengaruhi segala tindakan ku...kamu yg luar biasa..yang mampu mmbuat diriku sgat bahagia ketika ini...kamu smemangnya sgat luar biasa...   =)     sedangkan diriku ini sgat bersahaja..tidak mempunyai apa2 yg menarik untuk kau kenangkan...

aku bersahaja..

Bisakah ku menggapai bintang yang bersalut indah
Bisakah ku menebak masa cintakan tercipta
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya
Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta
Aku bersahaja
kamu yang luar biasa
Bukan syurga yang kupinta
Hanya secebis cinta yang terbazir di dunia
Aku bersahaja
Menanti di tebing sana
Haus tak terarah
Hanya satu yang ku pinta
Seteguk air cinta
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya
Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta
Aku bersahaja
kamu yang luar biasa
Bukan syurga yang kupinta
Hanya secebis cinta yang terbazir di dunia
Aku bersahaja
Menanti di tebing sana
Haus tak terarah
Hanya satu yang ku pinta
Seteguk air cinta

Wednesday, 8 August 2012

olympic london!

okeh...skrang ni mmg tgah rasa kehangatan demam olympic..mula 27 hb hari tu..n skrang nak habes dah pon..tpi yg xbpa bestnya aku bnyak gila miss event2 yg best.pasal dok hostel kan.sntiasa busy n dpat tgk pon klaw event yg malam.tu pon klaw malam tu xda keja sgat.final bdminton brpeluang la tgk kat kafe.wahhh.mmg meriah la satu kafe.tpi syang chong wei xdpat realisasikan emas prtma malaysia jugak.apa2 pon layan~

Friday, 3 August 2012

reflux!

okeh..reflux ini ialah sejenis penyakit..dalam bahasa mudahnya dpanggil angin dalam bdan yg bnyak...so aku mmg ada masalah ni..since dari fom5 lgi..pnyakit ni akan jadi bila perut kosong so angin akan masok dalam perut..then akan pening yg amat sgat..urat kat kpala pon naek..kpala rasa degup2..dulu seingat aku aku slalu jadi tyme pagi..sbab tak mbek breakfast..so sejak drpda tu aku mmg mmntingkan breakfast..tpi taon ni tyme bulan puasa jadi lak..mmg masalah btol la..mmg la perut akan kosong sbb puasa kan..even makan sbnyak mana pon tyme sahur mknan tu still akan tercerna..so aku mmg  kna serang truk la ngan pnyakit ni..mmg pning boleh dkatakan tiap2 hari..trpaksa hadapi n trpaksa jugak truskan puasa..moga Allah trus kuatkan diri aku untuk trus berpuasa..amin..

suasana ramadan yg baru!

okey.boley dikatakan taon ni la first tyme aku berpuasa di luar..mean tak berbuka puasa n bersahur kat rumah dah..mean smua tu ..mcam tggal kenangan ja..wuwu..rasa mcam rindu sgat tyme dlu..btol la org kata kita hanya akan belajar mengahargai sesuatu benda setelah kita kehilangan ia..so aku mcam dah menghargai betapa nikmatnya berpuasa di rumah..lauk sedap sedap..tyme sahur mak kejut ja..bgun2 basuh mlut trus makan..tak payah nak kena jalan jaoh2 beli makanan..n bnyak lagi la benefit berpuasa di rumah..aku pon dpat rsa tyme blek hujung mggu ja,.tu yg usaha blek tiap2 mggu tu..nak rasa blek suasana ni nnty lepas habes degree la..tu pon dah berkeluarga apa aku tyme tu..  =p    apa2 pon skrang dh masok hari ke 15 berpuasa..so keep it up..move on mubaraq move on...life dont even care about u..so u must take care urself.

kembali..

haluuuu..im back..stelah berapa lma aku tak mencurahkan isi hati aku kat blog nih tetiba malam nih tmbul lak keinginan tuh..haha...so mmg akan ada bnyak post aku la mlam ni..  =)

Saturday, 28 July 2012

correction!

being a single tak bermakna kita tak laku k!takpayah nak desperate sgat!take note everyone..

Saturday, 14 July 2012

amazing spiderman!

okies..cita ni sgat2 beshhhh!ditambah lagi dgan first tyme aku tgk wayang 3d..sgat menarik gmbar dy..n plg buat aku tertarik skali heroin dy la..cumeyyyy sgat...  >_<




comel kan?aku suka tgk mata besar n rmbut blonde dy tu..  =)
you can hurt me..
you can make me sad..
but u cant stop me from loving u..

sungguh kejam!


Ku mencintaimu lebih dari nyawaku
Bahagia kau pun dengan cintaku
Sepakat mengikat janji untuk saling melengkapi
Bagai fajar menjemput sang embun pagi
Mengapa kau menghilang
Menghindar dari cintaku
Mengapa kau robohkan
Dan meremukkan jantungku
Sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
Di kala hatiku merajai hatimu
Ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
Bukankah kita berjanji untuk sehidup semati
Kau pun begitu bahagia di pelukanku
Hingga cinta kita bagaikan pelangi
Mengapa kau menghilang
Menghindar dari cintaku
Mengapa kau
robohkan
Dan meremukkan jantungku
Sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
Di kala hatiku merajai hatimu
Ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
Bukankah kita berjanji untuk sehidup semati

Friday, 13 July 2012

true story

i waited but u never came..
i stood there in the rain..
waiting for you in the cold night..
my tears streaming down my face..
you could not see them bcoz of the rain..
my body soaked but u still not there.
i waited n waited all through the nite..
but u never came..
 my heart BROKE that night when u NEVER came..



Thursday, 12 July 2012

manusia cipta alasan yg plbagai untuk nak mghalalkan apa yg dy nak..even dy taw benda yg dy nak tu akan bgi kesan yg buruk untuk dy..aku pon tak terlepas drpda buat benda yg sama...so tyme mcam ni la prinsip hidup kita diuji..smemangnya aku ada prinsip hidop dan saat ini,ketika ini prinsip hidop aku sedang diuji..kalaw aku hancurkan prinsip hdop yg aku pegang slama ni bererti aku lemah..dan klaw aku pertahankannya bermakna aku berjaya harungi ujian dan aku dan mnjadi bertambh kuat untuk hadapi ujian strusnya..semuanya trletak kpada aku..come on mubaraq!  

......

ok..malam ni akan jadi malam luahan rasa hati aku..haaaa..bnyak gila kalaw nak diikotkan benda yg aku nak luahkan..1st skali aku nak ckap khidupan kat u ni x seperti yg aku harapkan pon..mmg cam agak x patot aku  trus label cam nih mmandangkan baru sebulan lebeh ja aku kat sini tapi mmg permulaan ni boleh dianggap sebagai disaster..sebabnya aku tak enjoy dgan u ni..aku x menikmati khdupan u..dlam fikiran aku slalu fikir 'ok tahan ja la..satu tahun ja benda ni'..kalaw kat skolah dlu laen..mmg aku enjoy sgat..then aku sgat3 sedeh bila benda yg aku impikan sblom masok u lagi tak terjadi pon..benda apa tu biar aku keep as secret ja la..n satu lagi ialah aku mmg kena blaja cara untuk menangani stress aku..sbb kalaw aku x dpat handle mmg aku akan buat smula habit buruk aku tu..mmg aku nak tggal benda tu..harap2dpat la kekuatan..satu lagi skrang aku mghadapi satu masalah yg sblom ni aku x pernah hadapi pon..benda nih cam rumit sket..melibatkan hati dan prasaan..dan situasi dy mmg ibarat tali yg tersimpul mati..aku pon taktawu nak buka ka apa..nak dpatkan kepastian or truskan mcm skrang ja..aku pon taktawu..i guess juz leave it to takdir..

Saturday, 7 July 2012

CINTA

ia datang secara tiba tiba..
ia juga boleh pergi secara tiba tiba..
ia datang tanpa kita meminta..
ia juga boleh pergi tanpa kita rela...
ia datang untuk mmbahagiakan hati..
ia juga boleh pergi lantas meranapkan hati...
ia mmbuat kita tertawa seharian tanpa hentinya..
ia juga boleh mmbuat kita menanges semahu mahunya..
ia menguatkan semangat..
ia juga boleh melemahkan semangat..
ia mmbuat hidup kita bererti..
ia juga boleh mmbuat kita putus asa sperti mahu mati..
ia membuat kita brani mnjalani khdpan wlwpon sukar..
ia juga boleh membuat kita takot walwpon untuk membuka satu langkah..
ia adalah harapan kita..
ia boleh juga pemusnah kita...
berhati hati lah dgan ia~

Thursday, 5 July 2012

sory..

sory..i have to do this..jgan terkilan kalaw aku cam brubah pas ni..sblom ni aku taktawu..tapi malam ni baru aku tawu...aku tak ley langgar prinsip hidop aku...aku tetap kena pgang ngan prinsip hdop aku..xmaw la kacaw dah pas ni...

rindu..

rindu boleh dianggap satu anugerah..boleh jugak dianggap satu seksaan pada diri..tgk kpada situasi...aku nak cita bila aku rindu seseorang apa yg aku rasa...1st skali aku akan rasa sangat saket dalam hati nih..rasa cam pedih2 n keadaan mmg tak trkawal la..aku akan x boleh buat satu keja apa pon...then rindu jugak boleh buatkan aku x menikmati khdupan ni..rasa cam life boring,masa berlalu dgan cepat....aku slalunya akan rindu org yg aku dekat sgat,then bila dy prgi jaoh or jarang jumpa pastu aku trmimpi dy..dalam erti kata mudah aku selalu rindu kenangan aku...haaaaa...bgun ja dari tdo lepas mimpi org tu maka bermula lah bad day aku..sebab tu aku sgat benci merindui org...

Sunday, 1 July 2012

resipi mageeeee!

tadi aannn aku makan magee..then aku letak black pepper..tawu x black pepper ambek mana?kan kat mcdonald ada ja depa letak blackpepper,sugar,straw apa tu.aku ambek kat situ la...satu plastik kot aku kebas sugar ngan black pepper kat mcdee 2.haha.mmg sdap bila letak black pepper tu kat magee tadi.magee tomyam lak.rasa masam2 pedas..perggh!trbaek!  =D

tanggungjawab~

aku taktawu kat mana lagi nak luahkan rasa penat,lelah,letih aku ni.aku rasa blog medium plg sesuai kot.aku mmg salam situasi yg sgat penat skrang ni.aku rasa bebai gila.smuanya berpunca drpda aku jadi class rep la.class representative katanya.sgat sgat bnyak tugas.yg plg aku tak tahan pasal situasi tadi.aku disuruh oleh lecturer aku tempat klas untuk kuliah.tawu x nak buat benda tu bnyak gila prosuder dy.ambek borang.isi.pas2 pegi plak blik lecturer yg jaohnya berbatu batu.smpai boleh qasar dan jamak.haa.yg tu hiperbola.haha..pastu nak dijadikan crita tadi smua klas penuh.then aku kena call lecturer berkali kali.makan KREDIT aku weh!bukannya ada org nak ganti pon kredit ni..aku mmg sgat2 penat dgan tugas ni..ya Allah..mana dgan nak fokus tyme klas lagi...aku harap sgat aku tabah dan tak temper.aku takot aku baran pastu aku semboq lecturer ja..xke naya cam2..sabaq mubaraq..sabaq...allah sedang berbicara dgan kamu tentang soal kesabaran,ketabahan...sabar...  ='(

Friday, 29 June 2012

so sweet lagu nih


hati dah sembuh

ok..kalaw nak diikotkan hati aku dlu mmg dah hancur,remuk,punah..klaw dh sebut pasal hati nih mmg akan kait rapat dgan cinta la kan..ya la background cinta aku boleh aku sebut sbgai sjarah hitam..x da pon yg berakhir dgan baek..smpaikan timbul perasaan serik untuk bercinta..even waktu umur aku skrang ni mmg susah la nak jumpak laki yg single,kira yg single tu boleh dianggap x normal..yg couple tu normal..so aku la golongan x normal tu..sebabnya tgk kawan2 trdekat aku sudaa..3 kawan baek aku kat uitm tiga2 org couple kot..bergayut n msej ngan awek malam2..terasa gila keterunaan aku..hahaha..  =__='   okeh..tapi yg depa lalui tu aku rasa aku dah lalui awal lagi..aku dah buat benda2 tu tyme aku fom2 lagi..yg membezakan aku ngan depa aku dah tmpuh awal2 depa baru nak tempuh benda2 cmtu...apa yg boleh aku katakan skrang ni alhamdulillah hati aku dah sembuh..aku tak desperate untuk mencari cinta..aku tak menganggap cinta tu sbgai satu keperluan bgi aku..yg perlu aku lakukan skrang juz jalani khdupan dan sekiranya sudah Allah tulis jodoh aku..sekiranya sudah tiba masa dy aku trima..aku takkan meminta minta dan mencari cari sebab aku tawu semuanya dah tertulis dan dah ditentukan..  =)

perempuan

okeh..entry aku kali nih,aku nak meluahkan or share opinion aku mengenai satu benda pasal pmpn..aku jenis yg suka tgk tingkah laku org..then aku akan bandingkan dgan org2 laen..so aku nih cam peka jgak la..haha..ok..aku bpendapat pmpoan yg mementingkan kawan2 pmpoan dy sgat sesuai dijadikan pndmping hidop..aku bercerita bgi pmpoan di prgkat remaja la ni..bila kawan dy ada problem,dy akan sedaya upaya tlg,sntiasa teman kawan dy,manja ngan kawan pmpoan dy n golongan ni slalunya x bercouple..depa lebeh bnyak menghabeskan masa dgan klompok kawan2 pmpoan depa..klaw diberi plhan pon glongan ni akan lebeh memilih kluar ngan pmpoan bnding ngan laki...bgi aku pmpoan2 cmni lebeh baek drpda pmpoan yg leka dgan couple,laki...smpaikan x pduli kawan2 pmpoan dy yg laen..aku pon prcaya pompoan yg jenis pntingkan kawan ni once dy dah brumah tangga nih mesty dy pandai menguruskan rumah tangga dy n setia pada suami dy... 






p/s:smoga dpat mcam ni..amin..  =)

Tuesday, 26 June 2012

new friend!new life!

okeh..kawan..kalaw nak diikotkan aku cam dah ada geng kat sini..kami 4 org..mmg satu kpala ar...najmi..adib iqram..fazreen..then aku...hehe...nnty2 la aku letak pic depa kat sini...ok..kawan kat klas lak mmg happening...laki  org ja klas aku..faiz,faizzudin..n bdak baru shah...apa2 pon depa mmg best...xda masalah..boleh ja masok ngan depa..n pmpoan klas aku pon sgat2 best...ada certain yg btol2 skepala ngan aku..n aku btol2 rapat..  =)     khdpan aku kat sini lak okay ja...jadual boleh dikatakan agak ketat..sbbnya tiap2 ari klas mula kol 8 except 4 ari khamis..mula kol 10..aku cam xbpa suka sgat klas mula awal ni..mcam kalut sket la..dgan nak mandi...breakfast...harap2 jadual bertukar la..ok..yg ni ja la aku critakan dlu..laen2 hari smbung lagi cita life aku kat sni,,  adiossss!  =D

sory lama tinggal encik blog

hehehe..mmg lama dah aku tak berblog nih..mesty pembaca setia blog aku cam trtunggu tunggu lama ja kan..tggu ja bila aku nak letak entry baru..ceihhh..bajet ja ada pmbaca setia..pui..hahaha..apa2 pon aku nk smbung tulis blog blek nih...  =)  slmat mmbaca!

Thursday, 31 May 2012

baca ni..

uit budak bermuka bulat mcam shin chan yg deactive fesbuk n bnyak buat karangan kat blog ja.how can i contact u?nak ucap slmat tggal sblom pegi u..kalaw boleh nak call...jumpak segan...reply a.s.a.p plezzz...

sinetron nikita



wihihi...cita terbaru yg aku layan skrang ni..kan yusra dan yumna dah habes...seingat aku cita ni penah tayang dah kat tv9..tapi mmg lama dlu la..masa 2 aku fom 1 kalaw x silap...tapi mmg lama dah la..aku tgk pon kat utube ja...sad story gla...bila tgk nikita willy sedeh2 aku rasa cm nak nanges ja...mengapa itu harus berlaku kpda aku?haha...tapi mmg la kan..kalaw org yg kita cinta bersedeh mmg rasa nak nanges 2 x boley elak la..wlawpon dy berlakon dlam cita ja...layan cita nih..baru kat episod 4..harap2 line wifi kat uitm merbok laju la...boley aku smbung layan kat sna...ohhhh nikita willy....aku mmg angau teruk dah kat hamba Allah sorang ni..haduiy~

Wednesday, 30 May 2012

destined hearts..


destined hearts...ditayangkan di astro bella...isnin-jumaat..3 petang..cewahhh..promote 2..one thing yg mmbuatkan aku truja tgk cita nih pasal ia berkaitan ngan kerjaya yg akan aku tempuh dan kos yg aku akan plajari nanty..hehe..law...hero dan heroin ni merupakan plajar law...meh aku cita sinopsis sket eh...hero n heroin both budak jalanan..anak yatim yg takda tmpat tinggal la..depa maen sama2..then si heroin ada impian untuk jadi lawyer...si hero tawu pasal 2 n skong heroin ni..tyme depa kecik2 la ni..then depa terpisah psal ada kluarga adopted depa..kluarga kaya...jadi bila depa dah besaq dua2 blaja law di universiti yg sma..tapi kelas yg berlainan..tapi depa tak kenal dah masing2 pasal dah besar kan..rupa pon dah brubah..then si hero ni blaja law smata mata untuk nak bantu achieve impian heroin 2..hebat kan?jadi depa graduate..si hero 2 dpat first ranking dalam u 2..n si heroin 2nd ranking..bijak2...smpai skrang pon depa tak knal lagi antra satu sama lain...dah episod ke brapa ntah skrang ni...so aku cam truja la pasal cita ni mengisahkan blaja law kan..untung la ada plaja law secunnnnnn kristine hermosa nih...agak2 tang uitm merbok nu ada dak cun ni??hahahaha..astafirullahalazim..ingat2..niat utama p sna nak blaja...tapi kalaw jumpa 2 cukop sekadar memandang n pendam dlu...dah graduate nnty baru approach la..  >_<

suka sama suka..

sebenarnya sgat susah nak cari org yg suka sama suka..sebut mcam senang kan..tapi amat susah..bila kita suka seseorang orang tu tak suka kita plak..dy suka org laen..pas2 ada plak org laen suka kita..tapi kita tak suka org 2...haaa complicated tak?even pasangan yg bercinta or berkawen 2 pon blom tntu suka sama suka...mesty ada sblah pihak yg suka sket2 ja..n sblah lagi lebeh..takda keseimbangan...xka complicated cinta 2?haishhh...

Tuesday, 29 May 2012

wahhhh...



kan comel 2 bila bertudung...  =)  sambil tgk gmbar ni smbil nyanyi lagu dewa..tuhan kirimkanlah aku kekasih yg baek hati..yang mencintai aku apa adanya....

Monday, 28 May 2012

tolong

hanya dirimu yg ku cinta..yg tak kan membuatku jatuh cinta lagi...tuhan tolong jaga dia spanjang ketiadaan ku disini nanty....ku kan tetap setia kepada mu...

mimpi~

ok..termasok pagi tadi dah 3 hari berturut turut aku mimpi dy..knpa saat aku hmpir2 boley lupakan dy dah aku boley mimpi blek..kan dah jadi tringat blek..pheww~mungkin kot slama ni minda aku ja kata mmg dah lupakan dy tapi dlam hati sbnarnya dok ingat lagi..kan..tapi kan..ada org kata kalaw kita mimpi org 2 sgat bermakna org 2 yg slalu ingat kat kita..tapi an ni cam pndpat org yg prasan ja..kahkahkah..percaya x ada org nanges masa mimpi..ok..aku percaya pasal aku alami..bgun2 baru sedar ada air mata kat mata...  =___=   mimpi kenangan kan..mmg sedeh la..tapi yg pastinya sbnarnya aku x pernah berhenti drpda ambek tahu pasal idop dy..nak lupa mcam mna pon ttap akan ambek tawu jgak..penangan cinta dlu la 2..kuat smpai skrang lagi...hebat2~

Saturday, 26 May 2012

buat classmate2ku

seperti rasanya baru kemarin kita berkenalan,kita bergelak tawa bersama,berkongsi kesedehan,berkongsi jerih perih blaja sbgai plajar sains,bergadoh gadoh manja diselangi lawak2 yg menghiburkan.tapi hari ini.kita sedar kita semakin berjauhan.tiada lagi suara2 kawan yg selama ini jelas kedengaran mengisi masa lapang kita,menutup rasa kebosanan kita.jika kau membaca naskhah ku ini kawan,ketahuilah diriku ini sgat merindui setiap drpda kalian. =')

tamat yusra dan yumna

tamat sudaaa cita nih..aku pon terkejut episod akhir smpai 135 ja..klaw boleh mcam nak lagi..nak lagi ja..hahaha...hepy ending..best2...cita nih yg buatkan aku jatoh cinta kat nikita willy..hebat2..plg best episod last ni bila tgk nikita willy bersilat..hehe.trsenyum sorang sorang bila aku tgk...cute sgat10!  =)   two thumbs up!thanks to saphhire blu yg letak link youtube n buat sinopsis cita nih..aku baca tiap2 hari..thanks sgat2..really appreciate it..  =)








comel kan?  =)

Friday, 25 May 2012

cinta...

dah memang kalaw sebut pasal cinta akan terselit duka,sedeh,terluka,dendam,serik,takut,kecewa...so kalaw takmaw rasa semua2 ni jgan ambek risiko lagi..tak pyah bercinta lagi..simpan dlu untuk waktu yg sesuai..  =)

hebatnya android!

halu!!ok..aku nak menceritakan tentang kehebatan android nih..since aku ialah androidian..huahuahua...1st yg mmbuat aku truja ialah android market dy..sangat hebat..game,application macam2 lagi la ada...n skrang ni hp aku dah dipenuhi dgan mcam2 benda..game 2 x pyah cita la..mcam2 ada..yg plg aku layan skali angry bird ngan fruit ninja la..haha..dalam 2 jgak boley download whatsapp n viber..function nya kita boley call n msej kawan2 yg ada smarthone..free of charge..syaratnya kena ada dlam lingkungan kawasan yg berwifi..satu benda lagi yg hebat ialah aku dah jumpa youtube downloader!hoyee2!aku bole la download cita yusra dan yumna pas ni..sgat ohsemm!!ok...then aku daa download dictionary dlam phone..mudah kan kalaw dalam kelas lecturer ada sebut ayat2 bi yg paras2 tinggi..yg tak tercapai dek akal aku nak pham mksod dy..so mudah ja..carik ja kat phone kan...apa2 pon nak cita yg smartphone ni sgat memudahkan khidopan kita..mudah kan??  =)

Sunday, 20 May 2012

simpan pendam

kadang kadang kan mmg ada benda yg kita nak sgat bgatwu kat org tu..tapi bila kita fikir effect kalaw kita ckap benda 2 kat org 2 kita jadi trbantut nak bgtwu...mmg susah kalaw ada perasaan cm ni..dy mcam kita tgh lapar...then ada lamb chop depan mata..tyme 2 jugak kita tgh puasa...boleh kira ka perumpamaan ni?alaaa..blasah ja la..haha..buatnya kalaw dy trima trgadai la prinsip yg aku pegang slama nih...aiceee..cm pasti ja dy trima..hahaha...apa2 pon harap hati nih kuat bertahan...hati oh hati..jgan mudah cair...

Friday, 18 May 2012

untuk dia~

okeh..aku mmg dah addicted ngan lagu nih..boley dikatakan tiap2 hari wajib dgar lagu nih..satu kemestian..best ngan rentak dy..then best la suara najwa latif dalam lagu nih..rentak cm lagu justin bieber...enjoy!  =)





Tuesday, 15 May 2012

preparation ke u..

weeee..nak countdown lah...17 days more 2 go..hehe..sblom aku menjejakkan kaki ke alam universiti..oh masa..cepatla berlalu..mmg btol2 rasa tak sbar dah nih...stkat ni preparation aku boleh katakan 30% lagi nak siap..tggal esok nk pgi bayar yuran kat bank islam..then tggal isi2 borang..bli baju sket ja lagi..then packing barang...yg buat aku rasa tak sbar sgat pasal tgk smua member dah masok blaja dah..tak boleh jadi nih..haha..aku harap sgalanya berjalan dgan lancar dan aku dpat sesuaikan diri ngan suasana u...insyallah..ingat mubaraq..main point masok u blajaq...blajaq!bukan bercinta eh...bukan masanya lagi..mmg bukan masa yg sesuai lagi....  =)

cintaku~

Dan kunyayikan kau lagu cinta
Seindahnya sinar mentari
Seanggunnya sinar rembulan

Dan kunyayikan kau lagu rindu
Kerna sesungguhnya hati ini masih lagi
Lemas dalam kerinduan

Cintaku
Hampir setiap kalinya tak jemu-jemu
Cintaku
Nyanyikan lagu ini

Cintaku
Hampir setiap kalinya tak jemu-jemu
Cintaku
Nyanyikan lagu ini penawar rindu

Dan kusebutkan namamu
Dalam doaku setiap kalinya
Agar kau kembali
Menenangkan hati dan perasaan

Dan kusebutkan namamu
Dalam doaku setiap kalinya
Agar kau kembali
Menenangkan hati dan perasaan

Ini bukan yang pertama kalinya
Cinta kupergi (jauh)

Saturday, 12 May 2012

gud luck kawan2!

post ni aku dedicate special untuk kawan2 aku yg akan masok kmkn esok...kmkn yg under unikl la..antranya syamir,muhaimin,azri,zul lah...yg kwan prompoan pon ada la lagi..takpyah sebut la..best la masok blaja awal..aku kena tggu 3 minggu lagi..haha..yg unikl ni pon satu..knpa la ada kos2 sains ja..buat la law sama..kalaw ada law mmg daa lama aku masok kmkn under unikl 2..dekat ja dgan rumah kan..banding ngan aku kena pergi merbok nanty..mawu sejam jugak perjalanan...bila tgk kawan2 dah masok u baru aku sedar yg aku ni dah besar dah pon..dah masok u dah pon mbraq oii..wake up!dok rasa dri  ni kecik ja lagi ni..hahaha...dah masok u tanggungjwab pon brtmbah berat la kan..tambah2 ngan hostel life..ergghh!aku lebeh suka kalaw jenis yg blaja kat u yg boleh brulang balik ke rumah..tido kat rumah la mksodnya..macam skolah harian..kan best tu...tapi nak buat cm na kan..tak leh la demand sgat..aku yg kena mengalah ngan u..takkan u yg besar tu nak mengalah ngan aku..haha..apa2 pon gud luck kawan2!!sedeh dah takda kawan nak ajak lepak pas ni...menyendiri..kesepian..keseorangan..kesayuan..  =(

bayangan~

aku slalu terbayang muka cam nikita willy tapi bertudung..comel kan?haha...bila dok saja2..terbayang..even tyme smayang pn trbayang..smpai tak kusyuk smayang aku jadinya..ntah la kenapa terbayang cm2...ada ka tak ar org cam2 dalam dunia nih..tringin sgat nak jumpa apa yg aku byangkan 2..plek kan aku nih..cari orang yg blom tentu wujud..haha...ntah la..ada ka tak da hanya Allah saja yg tahu..yg aku mampu hanya berdoa...

Thursday, 10 May 2012

kenangan

malam ni ntah kenapa yg aku p gatai sgat bukak mesej lama2 kat fesbuk..kan dah terkenang memori cinta dlu..hahaha..bila tgk balek ada perasaan bercampur baur taw dakk..rindu+gembira+sedeh+geram+dendam...haaa..kira pakej skali la 2..hahaha..tapi kan..skrip cinta aku smua sama ja..berlainan org pon tetap sama..awal bercinta sembang indah2 ja..xda gadoh2..tapi bila dah lama2..mula la timbul macam2..aku mmg tak matured la bab2 cinta nih dlu...aku ngaku..skrang?aku taktaw matured lagi ka x...hahaha..cma skrang rasa cm muak+letih+serik..haaaaa..2 la yg menyebabkan aku tak bercinta..lagipon aku maseh memegang prinsip aku...n pegang janji pada diri aku..bila smpai masa..meminang trus...

Wednesday, 9 May 2012

benci bilang cinta..


benci bilang cinta..cita ni penah maen dah dlu..dlu laaaaa...tak silap aku tyme aku fom4...aku tgk skali skala ja la..pasal dlu takda astro kan..n skrang cita ni ulang balek kat astro ria..jam 12 tgah hari..ulangan 12 malam..tapi aku dok tgk yg pkol 12 malam la..pasal 12 tgah hari 2 aku dok kroohh kroohh lagi..haha..cita ni sbnarnya mempunyai nostalgia yg trsendri..percaya x kalaw aku ckap melalui crita kat tv pon dua insan brlainan jantina boleh mula bercinta?haha..tapi mmg tu yg trjadi pada aku...mmg aku ingat sgat aku mula msej ngan si dy pasal tgk cita ni la..tyme 2 kami gadoh..aku minat kat marshanda..pas2 aku kutuk2 la baim wong..dy lak minat baim wong..dy benci marshanda..yg lawaknya huruf nama depan kami sama..yg dy minat 2 sama ngan dy,.yg aku minat lak sama ngan aku..hahaha..so dari situ la mula bibit2 percintaan..tapi tak kekal pon laa..ok..sudah..takmaw crita panjang lebar tntang cinta yg tak kesampaian 2..biarkan saja ia menjadi memori trindah dalam hati yg akan dikenang smpai bila2...tapi cita ni besh ar..aku pon taktawu napa aku suka sgat layan cinta indon..apa2 pon..layannnnnn~

Monday, 7 May 2012

hala tuju aku

7 mei 2012-aku bgun dari tidur aku,lalu aku melihat jam di hp aku...Allah!pukol 12.45 dah...baru aku sedaq aku tak check lagi result upu...aku pon mandi la dlu..bgun2 ja dari tido benda 1st aku buat mmg kena mandi..kalaw tak aku akan berguling balek kat katil aku..aku pon mandi la..mcam mana aku mandi tu tak perlu cita kot..tak perlu detail la..haha!pas2 aku sedar yg hp aku troff..batery abes..on on ja ada la misscall dari kawan2 aku..msej pon ada..ckgu pon ada msej...cik ghah 2 smpai call la nak taw result upu aku..haha..ok..aku pon bukak laptop cepat2...pas2....argghhh!line broadband maxis wat hal pulak..tyme ni pulak la dy buat hal..geram2..then mmg kena p cc la..nak tggu okay line 2 msty lambat punya..ok..aku pon smpai ke cc bukak result upu..benda pertama aku tgk kos...UNDANG UNDANG....wahhhh!cantek laaa...cantek...aku pegi kata cantek kuat2 kat cc 2..smua org tgk aku..haha..pas2 tgk u lak...alahhhhh..uitm...bukan uia..uitm ni 3rd choice aku...tapi aku pikir cm ni la..aku yakin dgan ketentuan Allah...aku yakin dgan apa yg diaturkannya..dan aku bersyukur..yes!i'll go for it!aku pilih ASASI UNDANG UNDANG UITM sebagai hala tuju aku..insyallah aku dah pasang impian baru..bgi aku aku cm x berminat nak jadik lawyer..aku nak blaja smpai master law..then nak jadik lecturer law...aku rasa yg 2 pekerjaan yg lebeh secure n lebeh selamat dari mcam2 segi...mcm2 segi la..segi empat..tiga segi dan college segi..ayat sapa ntah ni..  =____='    ok!go mubaraq go!n kpada kawan2 aku yg dpat offer u laen tu tahniah aku ucapkan...slamat berjaya!  =)

Sunday, 6 May 2012

look alike



kalaw tgk gmbar ni kan mmg sama dgan si dia 2...si dia yg maseh bersekolah n akan spm taon ni tu..ooo ooo..okay..dah bgi clue dah 2..bahaya la kalaw org tawu psal ni..biar la aku menaruh hati n simpan dalam dalam perasaan aku..bila smpai masanya aku hantar rmbongan meminang trus...  =)   tapi mmg sama la...haishhh...dy pon tawu pasal ni..aku terbagitawu..aku bgatawu ada org iras2 ngan nikita willy..tapi dy tak tawu la yg org yg aku maksodkan 2 dy la..dy tak sedar yg muka dy 2 la cm nikita willy..haha  =)

Saturday, 5 May 2012

kagum~

ada satu perkara yg menarik perhatian aku n membuat aku rasa kagum..aku kagum dgan prompoan yg dy berada dalam komuniti yg tidak bertudung tapi dy bertudung..contohnya di sni..family prompoan dy tak bertudung tapi dy bertudung..or kawan2 prompoan dy x bertudung tapi dy sorang ja bertudung..bgi aku orang mcam ni orang yg sgat hebat pasal x terpengaruh ngan persekitaran dy n punyai jati diri serta pegangan agama yg kuat..lebeh kuat berbanding orang yg berada dalam komuniti bertudung kerna kita tak tahu mungkin dy pakay tdung 2 disebabkan dipaksa or malu dgan kawan2 laen yg pakay...so kpada prompoan2 diluar sana..truskan memakai tudung kerna yg tertutup itu indah..  =)   nih pandangan umum taw..takda tuju kat insan mana2 yg aku kenal pon..ni opinion aku ja..peace yaw!   =)
melihat gelak tawamu bersamanya ibarat ejekan kepada diriku...sgat2 terasa...

Friday, 4 May 2012

kawan-musuh?

who knows..org yg dulunya sgatttt baek ngan kita..tapi skrang mnjadi musuh kita...dan siapa juga boleh mengagak yg org yg dahulunya musuh kita skrang menjadi rakan baek kita..who can predict the future?no one..jadi...berkasih sayanglah berpada pada kpda seseorang yg anda syang(i mean blom ada ikatan) kerna siapa tahu suatu hari nanty ia akan menjadi musuh anda..dan bencilah berpada pada kpda musuh anda kerana suatu masa mungkin dy akan menjadi rakan anda..meletakkan kepercayaan kepada manusia 100% tidak patot dilakukan kerana hati manusia slalu berubah ubah..dan menggantungkan harapan,semangat dan masa depa kita pada seseorang juga tidak patot kerna ia bukan tempat pergantungan yg selamat...bergantung la pada Allah yg maha Esa..insyallah kita tak kan pernah DIKECEWAKAN...   =')

Thursday, 3 May 2012

Monday, 30 April 2012

tensyen!!!

arggghhhhhh!!!!aku tensyen nih!!napa aku x dpat maktab!!y????y???tell me why??shit la!!!aku rasa nak p satu tempat tinggi!sunyi..pas2 nak jerit kuat2..nak lepaskan sgala rasa x puas hati yg terpendam kat hati nih...letih laaaaaa!!!!  ='(

Sunday, 29 April 2012

alahai neo v~



ninnnnnnn diaaaaa!!!!sony experia neo v...berukuran 116x57x13 mm..dgan saiz skrin 3.7 inci...mempunyai berat 126 gram....dilengkapi lagi dgan kamera 5mp serta rakaman video high defination...touchscreen..ditambah lagi dgan wifi hot spot,video 3g serta HDMI...dapatkan di pasaran segera!tediaaa..dah bunyi cm promoter sony dah..haha..dek kerana hp ni lah habes duet simpanan yg telah aku simpan since aku fom4 lagi..setiap bulan wajib aku smpan rm50...dan rm800!!!phewwwwwwwwwwww~melayang cm2 ja...hahaha...tapi bgi aku..memandangkan aku dah nak masok u..smartphone cm ni sudah jatuh sbgai keperluan bgi aku..bukan lagi kehendak...pasai nnty berjauhan..rinduuu makkk..nak wat video call boleh la..haaa..sebak dah ni..x p lagi dah sebak..haru  =__=
then,bgi aku untuk dpat maklumat secepat mungkin internet perlu brada di poket anda..cewahhh..kalaw nak usung laptop 2 mmg dak la kan..besaq..lenguh tangan..kalaw galaxy tab ok la jgak..tapi siapa lah aku ini untuk memiliki gadget sedimikian rupa...ok..hp ini akan smpai pada 1 mei..abg aku tlg beli kat key L..oh masa..cepatlah berlalu..tak sabaq dah ni..  ^_^

Thursday, 26 April 2012

CINTA..

okeh..one thing yg aku nak sharekan opinion aku..this is all about love...cinta itu sememangnya sifat yg harus ada pada semua human beings..semua akan mempunyai rasa cinta terhadap berlainan jantina..bhonglah kalaw sesorang 2 langsong x da sapa2 kat hati dy... tapi mencintai seseorang itu harus berpada pada..selagi ia x melebihi cinta kepada Allah,rasul dan kedua ibu bapa insyallah cinta yg ada di hati itu berkekalan..dan cinta yg ada di hati 2 jugak perlu dijaga..jgan kotori cinta 2 dgan nafsu diri..yg mendorong kita untuk cendurung kepada maksiat...dan mencintai sesorang secara diam2 dan tidak meluahkan rasa cinta kpada si dia itu dipanggil jihad..bgi aku jihad yg sgat besar...di waktu umur remaja yg sgat berkeinginan untuk bercinta tapi kita pendamkan perasaan itu dulu sambil menunggu waktu yg sesuai untuk diluahkan..mmg pengorbanan yg sgat besar....bila waktu yg dianggap sesuai 2?ok..bgi aku waktu yg sesuai itu ialah apabila kita sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga n bersedia untuk memberi komitimen spenuhnya sebgai suami....apabila tiba waktu itu,jadi ambil sahaja orang yg berada di hati kita itu sebagai isteri kita..nikahi dy..insyallah..walwpon tak pernah 'berdating' x pernah 'menghemburkan ayat2 cinta' x pernah berkasih syang tapi Allah itu maha kuasa...Allah akan membuka pintu hatinya untuk menerima kita..berbaloi dgan penantian kita dan pengorbanan yg kita lakukan sblom ini...bagaimana untuk mengetahui si dialah yg terbaek buat kita?bagi aku....apabila si dia lebeh mendorong kita untuk dekat dgan Allah,sentiasa membawa keceriaan pada kita dan setiap kehadirannya tak pernah membebankan kita dianggap dialah yg trbaek buat kita...seandainya kita sedari si dia lebeh meyakitkan hati kita dan sedikit demi sedikit menghancurkan hidop kita jgan pernah takot untuk melepaskan cinta 2...cinta itu bukan lagi hak kita..jadi lepaskan ia..insyallah cinta yg ditunggu tunggu akan datang menyusul mengikut perancangan-Nya...percaya la....bagi aku alhamdulillah aku sudah menjumpai di dia..dan aku sedang mengunggu waktu yg sesuai itu sperti yg aku nyatakan di atas..apabila tiba masanya aku akan nikahi dy..sama ada dy trima ataw tak aku serahkan sepenuhnya kepada yg maha Esa...akan aku pelihara cinta aku supaya rasa cinta ini berkekalan dan diredhai olehNYA..aku dah gagal dalam 3 kali percintaan dan aku sedar mengapa aku gagal sblom ni..alhamdulillah pengalaman bnyak mengajar aku...   =)

Tuesday, 24 April 2012

matriks!

25 april 2012...aku dikejutkan dgan berita yg mampu menggemparkan seluruh benda2 hidop di atas muka bumi ini..dgan tidak semena menanya aku mndpat tawaran matriks changlun..ingat result cm aku nih tak layak dah..hahaha...ok..alhamdulillah....wlawpon mmg hmpir pasty aku xmaw p matriks sebab aku nak terus menjurus ke arah bidang yg aku akan fokus iaitu law tapi hati aku rasa berbangga jugak la..at least ilmu yg aku penat2 plajari ni nmpak cm berbaloi la bila dpat2 tawaran2 cm ni..kepada member2 aku yg nak p matriks 2 blajaq pulon2 naaa..bagi orang melayu kita berjaya..insyallah!

sumber kebahagian aku!


tomeyyyyy sgattttt! =)


Monday, 23 April 2012

keceriaan

ok..nak cita nih...ada sorang nih kan..dpat membuat hidop aku ceria..sgat ceriaaaa...dy sgat baek..mmg untung laki yg dpat memperisterikan dy nanty..aku taw aku tak layak..

Friday, 20 April 2012

sudah cukop sudah



Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.
C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu


~DARIPADA BATIN TERSEKSA LEBEH BAEK KU PERGI SAJA~

whattttt??!!

pada 21 april 2012,aku mmbuka blog aku dan mndapati blog sudah berwajah baru.whattt??!rasa makin susah ja nak guna nih...siap ngan ada graf garisan bagai..aduyai..nak baca blog orang laen pon aku tak paham n tak reti ni..susah2...nak kena belek2 laen la ni...blog oh blog!

Friday, 13 April 2012

terpaksa

kadang2 ada benda yg kita trpaksa lakukan untuk nak jaga hati kita sndri..drpda terus dilukai..benda mmg nmpak kecik tapi kalaw hari2 dok tgk..dgan gambaq bagai..mmg saket hati..mmg hati akan terluka..so aku trpaksa buat cm2..aku harap dy paham..n aku pon dah tetapkan hati untuk buang semua memori dlu..memory pasal dy zero skrang ni..n kalaw jumpa dy mmg aku x kan kenal la..sory..peace yaw~

my princess

tgah2 malam ni nak berangan sat...ouh my princess..u look so pretty in that dress..ILY~  =D



now

hmmm..hidop aku skrang ni sgat santai...setiap hari bgun pkol 1 lebeh..pas2 malam2 pon tido pkol 3 pagi..kalaw ada bola smpai ke suboh tak tidoq..lepas suboh 2 baru tidoq..bgun2 tgk tv,maen game.,ptg2 maen bola...n satu benda yg menarik berlaku pada aku skrang ni aku dah x kerap pegang hp..aku nih mmg bole kira kaki mesej la..sejak dari drjah 6 la..hp 2 tak berenggang langsong ngan tgan aku..memanjang ja mesej..slalu msej ngan pompoan la..skrang family aku pon dah prasan..depa bole kesan aku dah tak da makwe..mak aku pon kata 'hai,dah xdak makwe dah?xdak nak msej ngan sapa2 dah?awat lepas spm baru nak takdak2 makwe ni..spatotnya dari sblom spm g..rasa cm nak jawab ja..nak buat cm na mak..result pon truk..2 yg dah x laku skrang ni..haha..xdala..cuma mmg malas nak msej..nak berkaseh sayang la bagai..ada ja junior pompoan dok hntaq msej tapi sjujurnya mmg x bernafsu la nak msej2 ni skrang..aku rasa cm perumpamaan yg madu dlam bekas 2 mmg btol la..kan org kata..kalaw bercinta sblom kawen2 ni lama2 madu dalam bekas 2 kian habes,..bila dah lepas kawen dah kering dah pon bekas 2..aku ni boleh dikategorikan madu yg dah kering la..dah bermacam macam sgat cinta yg aku hadapi..smpai dah lali ngan cinta ni..skrang ini aku akui aku sgat obses ngan nikita willy..mimik muka dy ngan prangai dy 2 mmg aku suka gila..tapi bgus ar aku rasa fell in love ngan artis ni..dy x kenal kita..so takkan timbul isu dikecewakan dan mengecewakan..cuma yg boleh aku kata skrang ni..tgk muka nikita willy 2 mmbahagiakan..tgk dy brlakon dlam yusra san yumna sgat mmbahagiakan..dan bila dok saja2 2 trbayang muka dy sgat2 mmbahagiakan...sooooooo...aku dah bahagia sgat dah skrang ni..fullstop..  =)



Monday, 9 April 2012

sgat tepat..

Mencintai Sseorang itu adalah hak kita, namun memiliki sseorang yang kita cintai tanpa ikatan rasmi itu bukan hak kita. cINTA itu milik ALLAH..Jangan pernah takut melepaskan ssuatu yang belum berhak kita miliki, dia pasti akan kembali, jika Allah mnjadikan ia untuk kau miliki, atau Allah akan mngganti, dengan yang jauh lebih baik dari yang sekarang kita cintai. Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN menjadi hak kita. Jangan kau kutip lagi serpihan kaca. Sabarlah hingga kau temukan permata.

Saturday, 7 April 2012

yusra dan yumna



ok sumpah cita nih best gila..aku mmg dah addicted ngan cita nih..dpat tgk kat utube ja..bila la tv3 or astro nak tayang cita nih..serius best kalaw tayang..yg bestnya NW pegang 2 watak..kembar..sorang yusra n sorang yumna..yusra ni mskin n lemah lembut..yumna ni kaya n agak kasar...dasyat ar dy dpat melakonkan 2 watak dalam satu filem..aku plg trtarik bila dy lakonkan watak yusra 2..cakap lembut..muka ayu gila bila dy tak bermekap..ouhhh...sememangnya aku fell in love ngan nikita willy..100% dah jatoh cinta..arap dpat la jumpa awek seiras iras muka dy..kalaw jumpa mmg sumpah aku jaga dy smpai mati la..xkan lepas..la ni baru tgk episod ke 8..dok ada smpai 50 lebeh episod..gila bnyak...

Thursday, 5 April 2012

lutut oh lutut!

5 april 2012...baru hari nih aku p mengurut lutut aku yg dah lama injured ni..dah 3 taon lebeh dah injured..smua pasal maen bola kemarin..mmg tlang lutut trlari bnyak la..balek 2 nak jalan pon dah x bapa betol..so mmg kena p mngurut jgak la..memang seksa la nak bgi tulang 2 masok blek tadi..kena lipat kaki,bagi tulang 2 bergerak masok ke tmpat dy blek.aku meraung dlam hati ja.kalaw ada budak kecik kat situ mmg abes aku tokak2 kpala dy..haha..lepas2 mmg rasa tulang 2 bergerak masok blek..skrang nih kaki aku mmg berbalut la..berjalan still slow2 lagi pasai lutut aku bengkak g..harap2 btoi2 la dpat baek..harap2 tak terlari dah tulang lutut aku nih...aku baek nanty siap hampa..aku nak lari mcam ribut.maen bola cm messi..hmpa tggu hampa!

Wednesday, 4 April 2012

kekosongan

kekosongan yg jelas trasa skrang ni..sgat sepi..rasa mcam tak bole tahan ja x da pasangan..mmg sblom ni aku nak ignore ja benda nih..tapi tak boleh..keadaan sekeliling menyebabkan aku ingin berpacaran lagi..ouhh..shit..stakat ni mmg langsong x pikir pompoan mana2 cuma rasa mcam someone akan muncul ja..hopefully mcam ni:-
eugene kim..mcam mlampau sgat ja permintaan aku nih..tapi kalaw mcam nih la..alahai..manisnya..tenang hidop aku...  =)

falsafah

cinta itu bukan melemahkan..tapi menguatkan...

Monday, 2 April 2012

...........

wlawpon dah taw effect buat benda 2 akan mengecewakan n meranakan diri sndri tapi aku tetap dok buat jgak benda 2...haishhhh...

Sunday, 1 April 2012

anak =____=

ok..tyme aku ikot rmbongan p cameron 2 mmg bnyak la kan family p..n satu perkara yg aku notice pasal diri aku..aku sgat2 suka tgk bila suami istri layan kerenah anak kecik dy..n aku sgat2 ingin buat benda yg sama..aku rasa cm hati aku n pmikiran aku ni dah dwasa cuma aku trperangkap dalam badan rmaja...kalaw ikot mmg aku salah fasa umur dah ni..spatotnya aku brada di fasa lelaki berkahwin yg dah bersedia nak menerima anak..bukan fasa rmaja..aku btol2 serius nih..mmg rasa btol2 tringin nak ada istri pas2 layan kerenah anak2..anak kecik la..tyme comey g..bila dah besaq jadi ketegaq kira hilang dah la comey anak 2...anak oh anak...mak!ceq nak kawen la ni gak..tlg cari pasangan ceq..  =_____=

cameron!

ni nak cita sal cameron highlands taw..bukan cameron diaz..haha..ok ceritanya bermula begini..rmbongan yg x dijangka akan disertai oleh aku ini ternyata amat menyeronokkan...pling best psal daa lama sgat aku x p cameron..since fom4...masa 2 pergi sebab dpat p rmbongan free..geng2 yg dpat straight's a pmr...aku letak gmbar2 ja la pas2 aku wat description bawah 2..malas nak wat dlam bentuk essay..tak larat nak taip..   =p

smpai surau dekat simpang pulai ni dalam pkol 5 suku..mmg awal la..kalaw ikot mmg patot tidoq dlu dalam bas smentara nak tggu suboh masok..suboh masok pkol 6 lebeh..tapi ada sorang pak long ni hambat habeh smua org p dok kat surau..haru sggoh...kena la p dok kat surau..melangut dkat sejam gak la dlam surau 2...ayoyo...

ok..smpai2 ja kat cameron 2 singgah trus kat kdai makan..mmg perut tyme 2 tgah lapar la..sejuk plak kan...mmg aku dah sedia la nak bwah kluar wallet..mak aku bgi rm150(including duet bayaran rmbongan rm100),ayah aku  bgi rm50..kira duet blanja aku rm100 ja la...tapi mmg bernaseb baek...siap makan free lagi..kira geng rmbongan ni dah deal ngan kdai makan 2..cantek la..aku sebat la nsik lemak..sedap2!  >____<

aku rasa gmbar ni agak cantek..hehe..cantek kan ladang teh ni?kalaw la aku anak kepada tauke ladang nih mmg best la..makwe mmg kliling pinggang dah la..haha..brangan..

rundingan meja bulat.ehehe.sbnarnya tyme ni mmg aku dah tak larat nak jalan2..rasa cm nak trcabut ja kaki aku...

ok..tyme ni mmg bunyi cita agak tragis..kami mmg dok tggu lama dah nak p pasar malam..pas2 trun2 ja dari bas hujan lak..hujan trun selebat lebatnya..ntah sapa yg nyanyi dlam bas smpai mengakibatkan hujan lebat 2,,haihh..tyme hujan lebat 2 la aku redah..tyme ni jgak la beli barang bnyak...strawberry,sayur,jagung....smua borong kat sini la..smua 2 barang yg mak aku pesan,,smpai x sempat nak tgk barang untuk diri aku sndri n kawan2...hujan oh hujan.

ni la nama tmpat kami tidoq..DESA ANTHURIUM APARTMENT...

ok..sudah2 la letak gmbaq..kalaw nak tgk gmbaq bnyak lagi p tgk kat fesbuk aku..dok ada gmbaq bnyak..part plg aku suka tyme malam kat apartment la..sempat tgk kedah lawan perak..mmg untung la apartment 2 siap ada astro g...haha..enjoy this trip very much..arap ada lagi rmbongan pas ni..aku rasa cm dah jadi kaki jalan ja...