Friday, 30 December 2011

jujur sja

jujur saja...
aku makin cinta...
aku makin sayang..
dan makin tergila padamu...

~kubur rizky~


iskkk3!!  ="(    dari mana aku nak mulakan crita ar...rasa sebak kat hati nih..smpai nak tulis ni pon aku kna kumpulkan kekuatan..x terdaya nak menceritakn kmatian rizky...slasa lalu rizky meninggalkan aku ngan mira...aku sedar lepas smbhyg zohor..aku heran napa dy dok atas batu x gerak2..then aku pegang dy..aku goncang2 dy..dy still x gerak..aku pegang kpala dy..kalaw dy hidop slalunya dy akan masokkan kpala dy dalam cengkerang..nih x dak respons pon..baru aku tersedar dy dah x ada...kesian dy..dapat hidop 8 hari jaa..aku dah cuba sgat2,cuba sdaya upaya aku mnjaga dy ngan baek..tpi still x bleh hidop lama...sory..  =(   skrang ni tggal ja la mira..menjanda la mira..cian dy..aku cuba jaga mira sbaek mgkin..n lepas ni aku x maw bela pet dah..kesian+guilty bila depa mati..x sggop nak hadapi..aku kuburkan rizky kat kawasan tanah perkuburan depan rumah aku..bersemadilah dgan tenang rizky!i love u!

Monday, 26 December 2011

improvement

haaaa..nak cita pasal this morning..smalam aku dah smangat sgat kan...objektif dapat capai setengah ja..hua3...lepas suboh 2 aku tak leh tahan gak..ttdo gak..tetapi......haa..ada tapi nih...aku bgun awal la..bgun pkol 9..haha..tahniah2!bgun2 trus mandi..pasal aku kalaw x mandi mmg mgantok...apa2pon mmg kna mandi lepas bgun..then pegi beli roti canai untuk aku ngan abg aku..abah ngan mak both x dak..pegi skolah ada mesyuarat..yala kan skolah pon nak bkak dah..nanty bila dah bkak skolah lagi kerap la pagi2 aku kna p kdai bungkus maknan..kalaw laa dpat pesan kat kedai 'bini satu yg baek2 naa akhlak buruk tamaw'..kan mudah...haha..boleh gak jaga makan minum...dahh..x larat tulis pnjang2..nak p maen game wwe dlu..papai blog~

~amalkan gaya hidop sihat~

aku optimis untuk mengubah tabiat buruk dalam khdopan sharian aku...1st skali aku nak ubah masa aku bgun..ayoo...lepas spm boley dikatakan stiap hari aku bgun lewat g drpda 11 pagi..lepas suboh ja trus buuuummm! atas katil balek...aku bgub bila smpai la aku rasa mata x larat nak pejam dah...slalunya bgun pkol 12 stgah la...mmg kna ubah ni..nanty masok u susah lak,,gpon bgun lmbat x elok...perkembangan otak lambat...bila aku mahu brubah??mulai esok!!yess mubaraq...esok dah kna lakukan...lepas jaa suboh jgan tdoq...p maen game bgi hilang ngantok..kalaw dah boring maen game p joging lak..baru badan sihat...lepas joging makan nasik lemak..fuhhh..baru bermakna hidop ni compare ngan dok bermimpi jaa atas katil...boleh!boleh!g satu aku nak ubah aku nak minum susu n makan roti sblom tidoq..yg ni untuk menggemukkan aku..harap2 la dapat gemuk ngan cara ni...roti lak makan bukan sbarangan roti..yg roti butterscotch...penuh ngan butter..untuk menjana lemak dlam badan,,haha..plan bkan maen g aku nih...tapi kan stiap action perlu ada prancangan dahulu..kira btol ni...n last thing..tdo awal....b4 pkol 1 stgah..haaa,skrang ni dah 1.50 dah pon..xpaa2,yg tido awal 2 aku mula mulai esok malam..haha..nyte!  (>_<) peacee yaw!

Sunday, 25 December 2011

..........................

xmaw la ganggu kebahagiaan org laen..let it be..biarkan dy bahagia ngan hidop dy skrang..aku x dak kna mengena ngan dy...

Saturday, 24 December 2011

............

i love u so much!!

_batu warna warni_


tadaaa!!rizky n mira dpat batu warna warni oo..smoga khdupan rizky n mira lebeh ceria ngan suasana baru...aku beli batu2 ni pon kat ct plaza..satu peket rm1..naseb baek murah jaa...yg lawaknya aku p as smata mata nk beli batu nih ngan komik shin chan jaa..hoho..bermakna gla...

Friday, 23 December 2011

~saket perut~

hahaha...pagi ni aku bgun awal gila..pkol 10 stgah..definisi awal antra aku ngan org laen pastinya berbeza..pasal normalnya aku bgun pkol 12...trbgun awal pon kes saket perut..aku trbangun 2 terus rsa perut aku mencucuk cucuk...then terus la p ke bilik kecil...aduhhh..mmg pengalaman gila laaa...memulas sakan perut aku...aku pegang ja batang paip...dah rasa cm nak pengsan dah...30 minit aku bertapa dalam bilik kecil 2...then baru la kluar sket2 benda yg spatotnya dikeluarkan oleh semua hidopan di dunia ini...aku sgat pasty ni pasty kes makan myfc smalam..aku mkan burger blackpepper..ntah brapa lama depa smpan burger 2...kalaw ikot boleh sue depa oo..naseb baek kesian ja..ada sorg kak cun kat sna..lepas ni mmg tak dah ar nak makan2 kat myfc..dah serik...dah macam pengalaman give birth lak..mmg seksa..kesian pompoan.,.naseb baek aku dilahirkan sbgai lelaki...sesangat bersyukur.....

~taceng~

kesayuan malam setanding ngan sesayunya diri aku mlam ni..kedengaran bunyi desir2 angin yg bertiup tidak mampu mendinginkan hati ku yg pilu...malam ni dah mcam malam memory lak..tyme bkak fb ada la trnmpak exgf aku..gmbar dy ngan pakwe dy..ayoo..pilu tgk weh..menusuk ke kalbu setusuk tusuknya...then tringat lak bdak yg ambek result pmr 2..dy dpat 8a..dari dlu lagi aku dah confidence yg dy mmg layak dpat result elok pasal dy rajin..alhamdulillah la dy dpat result yg dy harapkan..sbnarnya aku mmg benci n mluat sgat2 nak tringat2 kisah lama nih..mmg perkara yg plg aku nak elak benda ni la..aku try hang out ngan kawan2..gelak2..even aku smpai menyibokkan diri aku ngan aktiviti2 pon aku still x dpat lari drpda ingat kisah lama..kalaw nak diikotkan hati aku ni dah parah teruk dah pasal bercinta..dah mcam ikan kna siang2 dah kulitnya..apa yg aku harap skrang pon aku x taw..serious blur..hati untuk nak bercinta mmg tertutup trus..aku mmg salah ngan ellia..awal2 dlu aku gak tnjukkan minat tapi skrang bila dy dah nak serius aku lak jadi takot nak start hbngan..dy call aku x angkat..msej aku x reply..aku pon x taw nak explain cm na kat dy..serius mmg dy bengang ngan prangai aku skrang nih..maybe ni la fobia cinta kot..stakat ni aku nak ikot ja flow kehidopan yg sbnar...juz tggu result..masok u..habeskan at least degree..then kawen..sebut kronologi ni dgar cm mudah ja kan?tapi nak smpai ke pringkat2 2 mmg bnyak la cbaran datang..haihhh...hidop2~~bila aku tgk 2 ekor kura2 dalam bekas ni aku trpikir x bleh ka pasangan 2 juz idop bahagia jaa everafter,tanpa gangguan apa2..tanpa tiada ORG LAEN YG KACAWWWWWWWWWWWW!!!serius rasa physco bak nak gila pkir pasal nih...tgk tenang ja 2 ekor kura2 nih...siap sekor dok atas sekor lagi..apa depa bwat pon aku xtaw..haishhh..  =___=  kalaw hampa bertelur dpat baby x paa gak...dah..mrapu pasal kura2 lak dah...some1...juzzzz...plezz help me...aku dah terok sgat dah ni...letih ngan berbagai ragam manusia ngan cbran hidop..

............

terus meyakinkan diri ini bahawa ada org yg lebeh layak untuk bersama engkau berbanding diriku ini...

Monday, 19 December 2011

~they are still alive~

yeppi!!rizky n amira maseh hidop!!hehe..maseh dalam keadaan sihat walafiat..mgkin sbab tuan dy jaga dgan sgat elok kot..aku tukar air yg baru pagi tadi..kwan aku kata kna slalu tkar air..kalaw keruh sgat 2 yg pnyebab dy cpat mati..mira mkan bnyak gila..aku letak mkanan kejap ja tgk2 lesap...rizky lak slalu dok atas batu pas2 trmenung jaa..dy kurang aktif..mira aktif g...idop lama2 lagi k rizky n mira..  =)

Sunday, 18 December 2011

gambar rizky n mira






  beza antara rizky ngan mira kna tgk bwah cengkerang..rizky corak dy sket..mira bnyak..rizky ni suka dok atas batu..mira suka dok dalam air...dua2 aktif...  =)

ku-ra ku-ra

hehe..akhirnya trcapai gak hajat aku nak bela binatang..aku puas pikir nak bela apa..then ada laa org ni kan..dy la cadang bela kura2...then aku trpikir blek okay jgak cadangan 2..thanks awak!  =)   ptg tadi aku pegi pet shop ngan ipin n amy..puas gak la belek...tauke kdai agak kdekut..bila org tnya pasal kura2 dy jawab sambil lewa jaa..haish..naseb baek kdai 2 satu ja ada..x leh la demand sgat...naseb baek ipin ikot..aku rasa aku plg best shopping ngan ipin la..serious..dy jenis yg suka bagi pndangan..syiok shopping ngan dy..awal2 2 cina 2 offer bekas yg besar..bulat..siap ada playground tgah2...harga rm10..aku rasa cm agak mahal,..rasa cm kat tmpat laen bleh dapat lebey murah..aku pon mbek bekas biasa la..yg kecik ja...nanty kalaw kura2 ni hdop lama baru aku belikan bekas besar untuk dy..so kalaw nak bekas besar kura2 kna hidop lama taw!!  =)   pas2 mbek kura2 2 ekor...makanan dy satu..tyme nak pilih kura2 2 aku mbek yg aktif..aku tgk 2 ekor ni ja yg aktif..giat betol depa brenang2..hehe...
ni kos pembelian smua benda:
kura2:rm15
bekas:rm5
makanan:rm3...
total:rm23...
guna duet aku smua kot..2 yg aku sayang gila 2...



Saturday, 17 December 2011

-letter from foster family-








jepun mali~~~hehe..ayah n ibu angkat aku hantar surat...ingat lagi kat aku..cuma aku ja x hntar surat apa2 g..ingat nanty nak cari poskad g lawa2 pas2 nak reply blek..depa siap letak gmbar lagi..satu prkara yg aku respect pasal jepun ialah hbngan suami istri yg sgat2 baek..ada kajian x slap aku mmbuktikan wanita jepun yg berkahwen mrupkan plg stetia compare ngan wife dri ngara laen...hebat!depa slalu sgat melancong..melancong p europe n malaysia pon depa pnah smpai..tyme aku smbang ngan depa dlu dpa kata dok kat kmpung kat slangor..makanan plg depa suka skali nasik lemak..depa suka sambal 2..tyme kat sana depa tnya aku reti wat smbal nasik lemak x..malangnya aku x reti...hehe...apa2 pon..arigatou kozaimas!!  =)

......

SeMaKiN Ku KeJaR SeMaKin KaU JaUh

-perpisahan ini-

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama

Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Wednesday, 14 December 2011

-hang out ngan kawan2 lama-

malam nih aku trpikir idea nak sembang2 ngan kawan2 lama..kra aku la yg planning nih..awai2 safwan kata dy nak join..okeh la..pas2 p rmah shahfiz,ipin n amin..jol tggu sana..malam nih terisi gak la waktu aku..kalaw x dok rmah keja maen game jaa..boring gak..bersembang kat gani char kuetiau dari pkol 9 stgah smpai 11 stgah..bukak cita macam2 la pasal kisah silam kami..mmg bila ingat blek rasa rindu gla..mmg rasa syok..2 la harga sebuah knangan..dah brtahun tahun berlalu tpi memory 2 still stick dalam kpala..  =)   mak aku call hp smpai 2 kali..ya la..mmg sblom ni aku jarang kluaq malam2..mama..papa..please believe in me..org pegi makan n sembang ja la..x bwat benda2 jahat pon..org taw mana baek mana buruk..put ur trust on me...lepas penat bersembang dok atas krusi sambil mgadap komp ja..menatap gambar si dia yg aku rindu sambil dgar lagu ombak rindu..nahhh..mcam jiwang sgat jaa..haha..lantak la..

Tuesday, 13 December 2011

ombak rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya



Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


~lirik lagu nih sangat2 puitis

Monday, 12 December 2011

-kaki game-

smalam aku tido pkol 4 pagi..maen game dari pkol 11 smpai 4 pagi..maen game bola ngan abg2 aku..maen league..mmg sgit ar..at the end aku yg menang..hahahaha!!bkat!!bakat!!itulah yg dpanggil bakat!!aku bgun pkol 12 tgah hari tadi..bgun2 tgk muka kat cermin mata dah bengkak..dah mcam kna gigit ngan semut..ni rasanya pasal maen game smalam la..xpa...lama2 surut la bengkak 2...pkol 2 baru nak mandi nih...wahh!!selesanya hidop aku..dah macam penganggur..haha!!  =)

berombak rindu bersama kawan2..

aku bgun awal oo pagi tadi..depa plan nak kumpol pkol 10.15..aku pkol 10.15 2 baru nak bgun..10.15 2 kira awal lagi la bgi aku..haha..then bersiap 15 minit ja trus p..p naek moto..3 bijik moto..aku,jol,yun,de jong ngan ipin...agak lmbat smpai pasai yun bwak cermat..hmpeh pak long 2..tnya dy awat dy bwak slow dy jawab mak dy kata p mana2 pon bwak slow2 ja,kot mana pon nak smpai gak tmpat 2..haha..kalaw nak slamat sgat jalan kaki ja la..tetap smpai...smpai2 ja makan kat food court..then kat situ gak jmpak geng2 pmpoan..fathin,zalina,wardah n tiqah..then p maen bowling..ciss..aku x perform tadi,..hnya skadar tmpat ke3..mgkin pasal aku x cukop rehat..smalam baru ja smpai dari kl dalam pkol 12 malam..pas2 maen game bola dlu,..tdoq pkol 3 pagi..lepas ja maen bowling,p tgk wayang lak..aku x dak la rasa excited sgat cm geng laki laen..pasal aku dok slalu sgat tgk wayang ngan F  dlu...kami tmpah sebaris seat..smua 9 org...ombak rindu okay gak la..hnya okay..x dak la hebat..bnyak maen ngan emosi..pompoan minat la cita ni..aku cuma lebeh minat nak tgk maya karin blakon..muka maya karin perfect kot..ayu+matang..nak cari gf cm2 la nanty..  =p   then habes wayang p pacific lak..aku beli la cd..aku mmg pas spm ni nak tgk movie ja..aku mmg kaki movie...blek dalam pkol 7..smpai rmah 7.45..naseb baek x glap sgat..aku bwak 100 km/h..aku xkesah kalaw mati pon..pasal x dak org sayang aku pon..

panorama blek aku..haha!





hahaha..ni gmbar lepas aku kemas la..bersih ni..lantai aku vacum siap..sawang pon aku buang..bangganya..bilek sapa la ni,..haha

Saturday, 10 December 2011

pet...

sblom ambek spm lagi mmg aku dah trpkir nak bela pet lepas abes spm..aku nak letak kat meja dalam blek aku..tapi sblom ni meja 2 penuh ngan bku2 n kertas latihan..lepas ja abes paper akaun..malam 2 trus aku mnjalankan kgiatan gotong royong..sgala kertas latihan aku kumpol2..bku2 aku kemas..menambhkan lagi kerajinan aku aku siap vacum g blek aku..mmg brsih la..kalaw kak aku masok wat bersepah mmg aku tnpa segan silu akan pnendang dy la..letih kot kemas..yg lawaknya punya la bnyak kertas lthan smpai jual kat apek srat khabar lama dapat dkat rm10 gak..haha..kalaw tgkkan krtas yg bnyak 2 mmg dah bleh jadi prof dah aku ni,,mcam dah bnyak wat kajian ja,,tapi x pon cerdik2..bilek aku kemas gla la skrang..nanty nak upload gmbar blek aku la..cewahh..mntng2 dakh kemas boleh la nak upload..kalaw dlu mmg jgan hrap nak bagi org tgk..crta sal pet lak..tyme jalan2 kat mid valley aku gtaw kat mak aku..adek rasa adek nak bela pet la mak..pas2 mak aku perli aku lak..diri sndri pon x mampu nak urus ni nak urus bntang lak..pas2 aku jawab..haihhh..jawab tetap jawab..fight for what we think is right kan..x kra la ngan mak kita skalipon..aku ckap jadi org yg x mmpu urus diri ni x layak la nak bela bntang??mak aku senyap ja..then pegi la pets wonderland kat mid valley 2..bnyak gla bnatang..plg best tgk tarantula..dy jual seekor rm100..mcam best jaa..tapi rasa risaw gak nak bela..pasal dy tulis kata racun ada g..x buang pon..dibwatnya bntang 2 terlpas pas2 gigit kaki aku yg puteh ni tyme aku tgh tdo mampos..dalam otak aku skrang maybe nak bela ikan ataw kura2 kecil ja..tgk la mana yg sesuai..  =)

.........

its okay.. i can handle my frustration alone...

fuhhh...

puas brjalan di bumi kl esok nak balik kdah plak..horeyy!!rasa bnyak makan ja kat sini pon..nasik kukus ayam dara,nasik ayam penyet,nasik lmak kg baru,hr steak house..smpaikan aku timbang berat badan dah naek 5 kg..tapi baru 5 kg..matlamat aku mmg nak gemuk pon..biar gemuk!!biar x dak org pon minat aku!!kan senang cm2..aku pon x heran dah kalaw x dak org minat aku pon..sama ja..balek kedah nanty aku x taw lar nak bwat pa..rasa cm x dak tjuan ja lepas spm ni..rasa nak masok u cepat2..nak cari persekitaran yg baru..upu pon x isi g..ari 2 isi2 pas2 kluaq data cina plak..haremmm..sia2 aku isi brlama lama..mcam mana depa ni bwat keja...dahhhh mbraq..tdoq dlu..dah pkul 1 dah pon..sleep well mbraq...hmmm...

Thursday, 8 December 2011

-jeles-

serious aku rasa amat jeles bla tgk couple yg romantik2 nih..hua3..p brjalan tadi mmg jmpak bnyak lar..mgkin pasal aku single kot..  =p   syok la depa bley couple!!jalan2 skali!!bergelak tawa bersama!!  =_=   jeles2!!haihh!!!

-shopping x ingat dunia-

sewaktu aku sdang berblog ni jam sudaa menunjukkan pkol 2 stgah pagi..baru ja balek dri shopping..siang tadi dari pkol 3 smpai 8 shopping kat parkson..then pkol 11 smpai 2 pagi shopping kat downtown,cheras..serius leteh..lenguh lutut,paha sgala galanya laa...pinggang aku pon dah rasa laen macam ja..macam nak kna pakay tongkat dah..punya berlama lama shopping beli baju 2 helai ja...huuuhhh..leteh...

Wednesday, 7 December 2011

krisis kewangan

-broadband
-handphone
-lawatan

pasal 3 benda alah ni la aku dok sibuk wat belanjawan 2011..haha..duet dalam tgan ada rm550..yg dalam bank ada ja g..tapi rasa syang nak bwak kluaq..1st skali broadband..aku mmg perlukan broadband..sblom ni on9 pon merempat guna broadband kak n abg aku ja..depa x dak nanty mampoih..melihat kpda bajet aku yg ciput aku nak ambek yg sebulan rm48 ja kot..elaun bulanan dpat rm150..tolak rm48 ada la lbeh kurang rm102..wuih..terer gak aku mengira..haha..slalunya bila dapat rm150,rm50 mmg aku simpan(untuk kegunaan tyme u n kawen)..kalaw simpan rm50 ada la lbeh kurang..eishh x patot sebut lebih 2..ada la kurang rm52..aku kira survive sebulan ngan rm52 ja la..lepas 2 hp lak..skrang pakay hp csl ja..dah lama aku menyederhanakan diri aku rasanya..dah abes spm ni rasanya boleh la pkay hp hebat2 sket..stakat ni dok ush2 nokia c6-01,samsung galaxy ace n SE xperia mimi..ehh..tersasul bwat kali kedua..SE xperia mini..tgk la keadaan nak beli yg mana..hp ni kna survey btol2,bkannya macam nak beli sayur..last thing yg aku rasa kena pakay duet bnyak ialah pasal lawatan..mmg rasanya agak bnyak lawatan yg aku nak p..mmg kna saving bnyak la...chaiyok2!!sia2 aku blajaq akaun kalaw aku gagal mrancang kewangan aku..hoho

teetttttt...

seriously aku sgat merindui dy..stiap malam mimpi dy rasanya..cuma sblom ni aku dok tahan ja prasaan aku..trying to act cool sdangkan dlam hati gla desperate..klaw x tahan sunggoh2 rasanya aku dah gila meroyan kot..haih...x nmpak jalan la nak kembali mcam dlu balek stakat ni,,tapi masa2 ke dpan nanty sapa taw..kalaw brjumpa balek pada waktu n keadaan yg sesuai..insyallah....

-realiti-

realitinya ratio pompoan kat KL ni yg bertudung kpda yg x brtudung 1:10..ayooo..dunia nak kiamat dah ka ni...honestly kalaw x dibendung 10 tahun g or 20 tahun g jgan trkejut kalaw diambil 10 org,kesepuluh 2 smua x bertdung..mcam mana la nak cari bini nanty...lelaki la yg rugi..syok sgat bla pompoan yg spatotnya jadi istri kita tunjukkan mahkotanya kpada laki laen??xrasa rugi??laki laen tgk free ja..abes 2 apa guna bayaq mas kawen mahal2,hantaran berbagai sdgkan org laen boley ja tgk aurat bini kita..ntah laa...aku bkan ustaz nak ckap hukum yg sebetolnya..tapi yg aku taw persepsi pompoan 2 sndri kna ubah..rmai yg anggap x bertdung 2 satu trend..rosak2...

Tuesday, 6 December 2011

-sign yg mmbwa seribu satu makna-

aku ibarat baju skolah yg puteh 2..sign kawan2 ibarat org yg mencorakkan khdupan aku....




~berakhirnya SPM~

baru nak sempat berblog nih..haha..hari pertama lepas spm sibok ngan maen game,hang out ngan kawan2...im proudly announced here that im no longer school student!!!hahahaha...bye2 alam persekolahan...zaman yg bnyak pgalaman..pasty aku akan merindui zaman persekolahan...  =)  habeh2 ja paper akaun 2,tyme pengawas kutip paper aku org 1st jerit..hahahaha..tekejot pengawas 2..lepaih ja abes exam kami satu klas p makan kfc...aku mesty rindu gla2 kat depa..wuwuuu(hingus meleleh non stop)  ="(  gila,..mana nak cari kawan yg sporting n ngam ngan aku macam depa g..kat u nanty totally berbeza la kwan2...oleh kerana sgat menyayangi depa aku mmbenarkan depa menandatangani baju sekolah aku..ada gmbaq..nanty aku post kat blog nih..balek2 2 kna marah ngan mak aku lepas dy tgk baju aku berconteng..hua3..hari kedua lepas SPM  bersamaan hari ni aku dah ada kat kl..dok umah mak cik aku..smalam travel ngan keta..teman abg aku wat medical check up pasal mata dy..kawan2 aku hari ni pi tdoq rmah dzul kat jitra..trlepas pluang berseronok ngan depa..tapi x pala..family come first..kluarga patot diutmakan..balek ni boleh jaa aku celebrate g ngan depa..smpai bulan 6 nuu..heheh..  =)  stakt ni la hasil nukilan aku..papai..  =)

Saturday, 12 November 2011

-shari sblom SPM-

esok SPM??ayoyo..rasa cm baru kemarin ja msok form 4 tup tap tup tap spm dah...bgitu pantasnya masa berlalu...tadi p masok dewan sat..smpat la tgk kdudukan meja aku...4 the 1st tyme in my life aku dok blakang..haha..upsr n pmr aku dok depan..tyme spm dok line blakang skali..dekat pintu masok...nahhh!!ambek!!haha...tapi rasanya dok blakang syiok gak...x bapa tensyen..satu g benefit!!dlu tyme dok depan p toilet ambek masa 5 minit..skrang boleh la memiminimakan..ehh..slap.. =p   trsedak bdak brhingus 2....haha..meminimakan masa p tndas...trget seminit ja..masa itu emas...emas itu kuning..kuning itu tahi..masa=tahi....btol kah??  =_=   arap smua brjalan ngan lancar...smoga idea datang untk tulis essay..smua yg ckgu ajaq dpat ingat..amin...amin...amin......aku sedaq SPM penentu masa depan..smoga result aku sperti yg aku harapkan spaya dpat aku capai masa depan yg aku inginkan....  =)

Monday, 7 November 2011

-raya korban di skolah-

hari selasa bersamaan 8 november 2011 skolah aku mengadakan smbutan hari raya korban(mcm pembaca berita)..awal2 mmg rasa mlas sgat nak p tpi kna paksa ngan mak aku..kna gak la merajenkan diri p skolah..azam p 2 mmg x maw tlong apa2 pasal aku saket pinggang..tyme raya pertama brjalan punya la sakan smpai pinggang pon saket,lenguh2..jalan pon mmg mmbongkok laa...tyme berkumpol ja kat tpak prhmpunan trus dpat job..haha..pak non suruh p mbek paip ayaq kat tndas bgunan baru..aku pon p gk la..x kn nak lari..ambek2 paip ayaq ingat bleh rehat dah tgk2 kna lak p angkat beras...punggah..ngan pinggang aku saket...dah mbek 2 kna basuh la...lepas basuh 2 ada la bwat keja2 laen...kacaw daging..angkat brang...plg syok skali tadi boleh usha org..hahahaha!(gelak jahat)..apa2pon mmg experience la pasal 1st tyme tgk cm na nak masak nasik kukus..sblom ni taw makan ja,bwat xtaw..lepas ni kalaw bini nak mkan nasik kukus boley dah la kot bwat..haha...mkan mmg knyang gla tadi..then bla tgk org ramai makan makanan yg kita bwat hati rasa seronok ja...apa2 pon mmg enjoy hri ni..tapi hati ada la saket sikit..jeles..ingatkan dpat bendung dah prasaan 2..trnyata kuat g prasaan aku kat dy..aduhh..biaq ja la..ikot ja la rentak yg diatur oleh takdir..kalaw ada jodoh 2 ada la..berserah ja la kat Allah..kalaw kita berusaha smpai trkeluar bontot skali pon kalaw dah mmg bkan jodoh kita tetap x kan menjadi kan..ehhh..dh masok bab laen ni,,motif aku nak cita sal raya korban..haha..dah la..malas tulis panjang2..nak mandi..pkol 2 ada dating ngan nikita willy kat tv3..nikita willy!!here i come!!  =)    


           

Thursday, 3 November 2011

DIPAKSA

terima kaseh mak kerana memaksa sya gunting rambut...   =_=   impian nak bela rambut panjang smpai ke punggung hancur berkecai...

Wednesday, 2 November 2011

-bahagia-

smenjak 2 menjak ni khdupan aku dah smkin terurus..dah dapat focus on study..hati dah tenang..jiwa dah tenang...kekusutan yg dulu dah hlang..rasa saket hati dah hlang...aku bersyukur padamu ya Allah!!aku bersyukur padamu ya Allah!aku bersyukur padamu ya Allah... smoga berkekalan rasa di hati ini..  (>_<)

Sunday, 30 October 2011

-KaWaN-

x sangka lak kawan lama aku kat syed putra bleh ingat aku g...dekat satu taon  5 bulan dah kami x contact...2 malam lepas la kami contact blek..siap ckap on phone g..baru la aku taw perkara yg tlah disembunyikan skian lama..rupa2nya tyme aku kat skolah 2 dy smpan perasaan kat aku...seriously dlu aku pon ada prasaan kat dy..kalaw taw awal2 mmg aku x jadi pindah la..hahaha..tapi x pa la..ada hikmahnya..kalaw x tkar syed ahmad blek mgkin aku x kan knal insan2 yg aku knal skrang ni...apa2 pon kawan baru aku ni mmg sweet...  =)  thap lemah lembut dy kalaw 1 smpai 5 mrkah,mmg x ragu2 g aku bagi 5MARKAH la...  =p  thanks kawan kerna tlah menceriakan hdop aku semula... =)  mood aku hepy gila2...sapa2 nak suh aku blanja makan mmg aku blanja la...mmg tgah bahagia aku skrang ni,,,  =p  

                             

Friday, 28 October 2011

ONE MORE PERSON..CUNNN!! =)

                                                         YASMIN WILDBLOOD...

Thursday, 27 October 2011

-CUN OOOO- =)

                                                               -NIKITA WILLY-

Wednesday, 26 October 2011

HAKIKAT SEBENAR

aku menyudikan diri meng-edit- post lama aku sebab aku maseh mghormati insan itu...bukan pasal aku turuti arahannya....sekiannnn..terima kasehhh...

Tuesday, 25 October 2011

-InSpiRaTioN-

WORD ni Dah Lama Sgat aku PEGANG...WORD yg INSPIRE aku untk mnjadi seorg LAWYER...


                


                   "SEDIA MEMPERTARUHKAN NYAWA DEMI MENCARI KEBENARAN"


     "TUGASKU MEMBETULKAN BENDA YG SPATOTNYA BETUL N MEMBUKTIKAN                 
                                                BENDA YG  SPATOTNYA SALAH"

Sunday, 23 October 2011

HoBi BaHaRu

semenjak 2 menjak ni aku dok trikot hobi mak aku..tgk cita indon...awai2 2 niat nak teman ja dy tgk(nak hbaq kata anak soleh  =P)..last2 dok ikot lak cita indon..x penah miss lak 2...ni la cita indon yg aku dok layaaaaan 2...haha..heroin cun...awat la aku dilahirkan di malaysia..napa x indonesia ja..hakhak
                                                                 
     

Friday, 21 October 2011

-PenJeLaSaN TeRbAeK-

Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan

Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )



Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga

Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??
".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
(Al Baqarah : 216 )


Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan

Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya
"Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way


“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)

Monday, 17 October 2011

PePaTaH

   A wise man said.......org bijak 2 ckap dalam bahasa melayu la bkan omputeh...here it goes"bukti bahawa kita btol2 mencintai seseorg 2 ialah kita mampu melepaskan org yg kita cinta untuk melihat dy bersama ngan org yg lebeh baek drpda kita".....btol sgat la kata org bijak 2 aku rasa..aku akan bwat cm2..  =)

Sunday, 16 October 2011

LEPAS GERAM!!

BULLSHIT!!!!FUCKING HELL!!CENCALOK!!BARUA!!!SETAN KEPALA JINGGA!!CILAKAK!!CILAKAK!!CILAKAK!!CILAKAK!!SON OF A BITCH!!HAIIIHHHH!!!BODO!!BODO!!BODO!!haaaaaaa...puaih hati....lega sket....derek x puaih hati ngan AKU...




Thanks blog jadi tmpat lepas geram.....

Saturday, 15 October 2011

penilai:aku sndri...  =p  (skadar suka2)

RACHEL WEISZ
the most beautiful woman
in the world
PREITY ZINTA
the cutest woman in the world
 CAMERON DIAZ
the sweetest smile in  the
world













MEGAN FOX
the sexiest woman in the world
=D
JULIANNA EVANS
the most beautiful malaysian

Wednesday, 12 October 2011

VICTORY!!

yeahhhhh!!berjaya gak aku letak gratisan muzik kat blog aku..belek punya belek dekat smggu gak la..finally bley gak....congratz 2 myself!!   =)

Monday, 10 October 2011

buang nafsu tido!!

aiyaakkk..napa la aku ni kuat tdoq sgat...tlong la!!buang la nafsu tido hg yg kuat 2 mbraq!!nak spm dah ni!!lepas spm tido la puas2!!sedaq2!!

Saturday, 8 October 2011

mY LoVe StOrY

kalaw nak nak diikotkan dah bnyak kali aku melalui cinta...couple..tapi bagi aku hanya ngan 2 'jelitawan' ni ja yg aku rasa aku anggap cinta sebenar aku..yg aku btol2 serius la...yg laen 2 couple scara x sengaja..  =_=

Si F
tempoh bercouple:1 tahun 2 bulan
masa fom 2 smpai fom 3..
lagu tema:tercipta untukku..
di awal hbngan dy ni kak angkat aku..ntah cm na tiba2 lak boley trangkat..dy pon bagi respons +..yg aku lawaknya dlu aku siap bernazar g..aku minx no dy drpda kawan aku,dzul..then aku msej dy..aku brnazar kalaw dy reply esoknya aku akan puasa..tgk2 btol dy reply..ayoo..berpuasa la aku pada keesokan harinya..haha...ngan dy mmg bnyak la knangan manis..pasal couple pon lama kan..kami tgk wayang sma2..brdua ja..ayoo..tyme fom2 aku dah kuar tgk wayang ngan awek..  =_=  ..n stkat ni ngan dy sorg ja la aku pnah tgk wayang..then aktiviti kami lepas skolah berdating kat library..tapi dating2 pon ada buku kat depan ..dy pon tua 2 taon drpda aku..mmg boley bnyak mmbantu aku la..kami punya brsakan dating smpai satu hari 2 kami kna halau ngan mak cik yg jga libary..hahaha..malu gla..sblom kna marah ngan mak cik 2 kna marah ngan ckgu che su..ayoo..then dah x berdating dah la..dah la dua2 prefect..mmg bgus sgat la..sgat mmberi teladan yg baek kpda plajar biasa..haha..penah satu masa aku wat surprise kat dy..aku pegi tman dy..aku tdo rmah kawan aku dzul tyme 2..trkejot beruk dy tgk aku ada kat tman dy tyme 2..  =)  dy ni pompoan yg brani..aku slalu risaw pasal kslamtan dy..byangkan la..rmah kat pdg trap..lepas spm 2 dy keja kat slaseh..tiap2 ari blek malam..pakwe mana la yg x risaw..penah satu masa dy call aku nanges2 kata tyme dy bwak ada satu group laki follow dy..serius aku risaw..naseb bek tyme 2 aku x da lsen moto g..kalaw ada mmg aku akan escort dy balek tiap2 malam..tyme bday dy aku bagi dy bear..nama bear 2 cik teddy..  =)   n b'day aku dy kasik chocolate cadbury..pasal aku suka makan..  =p   punya la happy bercinta..tpi x kekal jgak..dy balek kat xbf dy..xbf dy yg penah tggalkan dy dlu minx couple ngan dy blek..sial punya xbf!!dlu senang2 tggal skrang minx balek2 senang2 ja..yg merananya aku..hoiiii!!3 bulan x rasa cm hidop kot!!dah la aku pmr tyme 2..naseb baek sempat pulih sblom pmr...cissiiiyaaa!!


Si M
tempoh couple:sebulan lebih
tyme fom 5
lagu tema:terhenti di sini...
hmmmm..M...kalaw diberi satu word untuk describe dri dy aku akan pleh word PERFECT..smmangnya
dy seorg yg perfect..cun,genius,petah berbicara,brdikari n macam2 g...kami berkenalan melalui fb rasanya...then lama2 aku jadi brani n minx no phone dy..dari situ la kami bercinta...bnyak gak pengalamn aku ngan dy even bercinta skjap ja...aku pegi bkak puasa kat rmah dy..tyme 2 dah la dok smeja ngan ayah dy...ayooo..ketaq lutut 2...aku ingat ada ja org kmpg dy yg laen,,tgk2 smua family trdekat dy..gila nervous..aku makan nasik x trasa cm makan pon..x rasa nasik 2 masok lam perot aku..hahaha..truk..pas2 aku ingat tyme aku carikan lesen dy,..tyme dy gtaw kta lesen dy hlang aku baru bgun tdo..puasa la katakan..tdo ja la aktiviti aku...aku mmg panic dgar 2..mmg btol2 rasa cm lesen aku yg hlang..aku dgan muka cm lembu yg baru tdo trus brgegas ke tmpat kejadian..mmg cari sedaya upaya yg mgkin la..org yg lalu lalang kat situ mmg sah2 anggap aku gila..gila pon gila laaaa..the power of love mgatasi sgala galanya..  =p  then aku jmpak..dy mmg rasa lega..aku tmpang gmbira...  =)  aku kasik dy jam tyme bday dy..jam pink..n untk aku aku bli jam htam..design sama..then bagi keychain..name tag prefect..simpan elok2 taw!!!  =)   dy bgi aku wallet..aku dok pkay skrang..mmg cantek..tpi bday aku x smpai g pon  dy dah bagi..hdiah untuk bday kira hdiah laen plak la kan...  =p  dy bnyak kali gak datang rnah aku..hntar makanan..  =)  thanks3!!  kami berpisah sbab..............hmmm..sbab bwat masa skrang dy perlukan kawan..bkan pakwe,,aku paham hati dy..n aku akan mmbantu untuk menyenangkan hdop dy...dy hadapi bnyak masalah sbab dy masok ke suasana yg baru..harap dy sentiasa kuat..chaiyokkk2!!  =)   aku sayang dy smpai skrang...n bwat masa ni langsong x terdetik kat hati ni nak couple dah...


ni la 2 org 'jelitawan' yg menghiasi hdop aku..mmg depa bagi pengalamn hdop yg x trnilai kat aku..aku smakin dewasa n matang untk menilai cinta sbab depa...haaaaaaa!!persamaan!!ada persamaan antra depa 2!!dua2 yg minx putus ngan aku...  =_=    but life must go on..aku percaya bla tiba masanya akan ada seorg wanita yg dijdohkan untuk aku..bla masa 2 tba akan aku cintai dy ngan sepenuh hati aku..insyaallah...

Friday, 7 October 2011

My First Love

aku rasa x dak sapa pon taw g sapa first love aku..so sapa yg bca blog ni ja la akan taw..1st love aku ialah ckgu tadika aku..tyme 2 umo baru 6 tahun..tadika kemas..apa yg bwatkan aku membenihkan prasaan cinta(cewaah) 2 tyme 2 aku demam,then dy kesian..dy suh aku tdo..tdo atas riba dy lak 2..tapi tyme 2 aku kecik g..baru 6 taon..kalaw aku umo skrang gamak dy nak wat cm 2..then seingat aku,dulu ni aku blek dari tadika ngan van..haaaa..nak cita pasal van yg aku blek ni..aku ni sgat2 pndiam dlu..budak2 laen buas gla..aku sorg ja duduk dlam kesopanan..smpai slalu pak cik 2 lupa nak brenti kat rmah aku..alasannya dy x ingat kat aku..pasal aku diam sgat..ada ka patot.. =_=  ...smbg blek pasal ckgu tadika..seingat aku bnyak kali aku trlepas naek van 2,then ckgu tadika ni la yg hntar..dy blek ngan husband dy(dah ada hubby  =(  )..siap keta mercedes g..rmah dy pon kat tmn sentosa ja..tapi so sad..aku dah lupa muka dy cm na..nama pon x ingat..tapi still maseh mencari..tpi yg pasti dy dah x jadi ckgu tadika kat tadika kemas..n x dok kat tman sentosa dah..mana dy pegi ntah..npa la memory aku lemah sgat smpai muka dy pon dah x ingat..hanya kebaekan dy ja yg aku ingat...  =)  hope can get some1 juz  like her 2 be my wife..amin..  =)

Wednesday, 5 October 2011

=_=

seriously aku x paham la ngan blog ni..terasa diri amat kuno bla ber-blog nih...  =_=  nak design cm na..nak letak lagu cm na..nak add org cm na....sapa la cipta blog nih!!ciiisiiiyaaa!!menyusahkan sggoh..baek beli buku wat diary lagi senang...haishhh....

jiwa kacau&harapan

aiyakkk..spm brapa hari ja g...lgsong rasa x ready...dgan mcm2 benda yg aku pikiaq..pikiaq masalah org yg bnyak rasanya..bkan masalah aku..ya Allah!!bantu la hamba mu ini..aku mgharap dapat skor 7a n above..supaya snang nak minx law kat UIA..yg 2 la matlamat hdop aku..matlmat hdop aku x tggi cm kawan2 aku..rata2 smua pkat nak p oversea..tapi blajaq dalam ngara pon okay ja..aku pon dah rasa cm na dok oversea..p jepun(10 hari ja  =p)..tapi pngalman bnyak..stkat ni kos law ialah kos yg plg aku inginkan..if possible nak lari drpda sains..x suka..  =(    smoga impian aku trcapai...amin..

Tuesday, 27 September 2011

Puisi Cinta buatmu

detik waktu silih berganti,
siang malam telah ku harungi,
duka tawa menjadi pendamping diri,
datang seorang demi seorang sbgai mahsuri hati,
sang mahsuri hati berjanji setia pada diriku ini,
sayang sekali sudah berkali kali diri ini didustai,
hanya bulan dan bintang menjadi saksi,
betapa perit ku menanggung semua ini,
namun sentiasa ku tabah mghadapi,
kerna ku percaya janji Ilahi,
akan hadir seorang insan mendampingi diri ini,
yg sentiasa mencintaiku sepenuh hati,
kan ku setia menunggu detik itu tiba dari dulu hingga kini,
muncullah kau wahai sang puteri hati........

p/s:gila rindu dy...........!!