Saturday, 29 September 2012

kelip kelip

Bila senja menimbus siang
Bila awan melindung bintang
Ku coba menyuluhkan sinar
Agar malam mu cerah

Jika pernama tak bersemi
Jika arus sama tak pasti
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip
Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

Seandainya kita terpisah
Tak usah kau rasa gelisah
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip

Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

Menyinar bagai kelip-kelip

29 februari




29 februari...sgat tersentuh tgk cerita ni..seorang budak yg istimewa..umur dy akan berganjak ke satu tahun bila dah 4 thun.mean dy akan lambat tua la.parents dy mati sebab mempertahankan tanah melayu.masa tu jepun serang tanah melayu.then dy duduk la rumah anak yatim.ditakdirkan dy brtembung dgan seorang pompoan chinese.then dy jatuh cinta dgan prompoan tu.at the same time pmpoan tu pon ada prasaan yg sama.so bermula la love story.then tiba la sad moment bila ada halangan kluarga.berbeza agama kan.of koz la kluarga pompoan tu tak stuju.lgpon ayah pmpoan tu berkeras nak jodohkan anak dy dgan lelaki cina yg sgat kaya.tyme ni la si budi(hero) nih frust.bawak diri.dy usaha sgat kuat finally dy berjaya.dy kaya...tapi bertahun tahun dy cuba cari si heroin yg lari ke penang sebab tak stuju ngan kputusan kluarga tapi still budi ni tak jumpa.oleh sebabkan dy ni special.umur dy panjang.dy dpat hdop lama n still mudah.ending crita ni dy jumpa si heroin.heroin ni dah tua dah pon.n heroin ni mghidap kanser.then dy jaga la heroin tu kat hosptal.last2 dua2 mati pada masa yg sma.budi kmlangan.heroin tu mati sbb kanser.sgat kuat cinta si budi ni smpai berpuluh puluh tahun pon maseh mnunggu heroin ni.  =')






Friday, 28 September 2012

......

sudah 5 hari hidup TANPA ia...alhamdulillah..  =)

true!

Andai seorang perempuan datang kepadamu ketika kau berseorangan…
Andai seorang perempuan datang dan senyum mesra memandangmu…
Andai seorang perempuan datang duduk di sebelahmu membiarkan bahu dan punggungnya bersentuhan denganmu…
Andai seorang perempuan datang menanyakan tentang bentuk badannya kepadamu…
Andai seorang perempuan datang menanyakan tentang kecantikan wajah dan badannya kepadamu…
Andai seorang perempuan datang memintamu menghilangkan daun di rambutnya…
Andai seorang perempuan datang kepadamu sambil mendedahkan bahagian- bahagian tertentu…
Andai seorang perempuan datang tanpa segan silu denganmu…

Andai datang waktu itu, apakah tindakanmu?

MUNGKIN PADA PANDANGAN PEREMPUAN ITU,

“Kau adalah kawan karibku.”
“Gua takde perasaan dengan lu, so gua selambe jela dengan lu.”
“Kau dah seperti abang kandungku.”
“Kau dan aku bukan alim sangat jadi tak perlu hipokrit.”
“Kaulah kekasihku, diri ini sepenuhnya milikmu.”
“Aku tahu kau dan aku takkan mungkin berzina, kita pasti pandai mengawal diri.”
“Oh, kau adalah bakal suamiku, aku harus berlatih dari sekarang mengurangkan malu”.
“Ku berbuat begini tiada yang tahu, kau takkan cerita pada orang lain.”

TETAPI WAHAI LELAKI, ADAKAH SELALUNYA BETUL PANDANGAN MEREKA ITU?

Andai seorang perempuan itu datang…
Dan hanya dirimu pengawal gelanggang…

BERANIKAN dirimu untuk MENEGUR
GAGAHKAN dirimu untuk BERUNDUR
TABAHKAN dirimu untuk menjadi LELAKI YANG UNGGUL!

Lelaki yang hormat pada hak bakal suami perempuan itu nanti,
Lelaki yang hormat pada maruah kaum ibu dan adik beradik perempuannya sendiri,
Lelaki yang takkan disogok dengan benda-benda free,
Lelaki yang punya jati diri, menegur kerana TAK MAHU ISTERINYA NANTI BEKAS-BEKAS LELAKI,

Insaflah wahai diri yang bernama lelaki,

Andai seorang perempuan itu datang…
Beranikanlah diri untuk menolak dengan matang…
Andai seorang perempuan itu datang...

Wednesday, 26 September 2012

hati resah

salam..ehemmm..lamanya x berkarya..mesty smua pembaca setia*bajet cam ada ja* blog saya cam trtunggu tunggu kan..cam makan x lalu,tidur x lena,mandi x basah.haa.mmg sengaja pon bgi trtunggu sbnarnya.sbb org kan kata penantian tu satu penyiksaan.tapi bgi aku penantian tu satu latihan untuk mengajar erti ksabaran.ok.hari ni aku nak share opinion aku tntang satu isu.HATI RESAH.penah alami x tiba2 kita rasa jiwa kita kosong?hati tak tenang?jiwa x tenteram?.sgala apa yg kita buat kita rasa x btol.lebih truk lagi kita rasa tiada tujuan hdop n xkesah klaw mati pon.sgala benda yg aku sebut tadi ialah symptom kpada pnyakit hati resah.aku boleh bercerita sbb aku alami benda ni.bagi aku penawarnya kita sndri yg kena cari.mula dgan muhasabah diri.renung balek apa ksalahan yg kita buat.kmgkinan kita rasa resah ialah sebab kita bersalah ngan diri kita sndri.step kedua,stlah sedar dgan apa ksalahan kita cuba perbaiki SEDIKIT DEMI SEDIKIT.ia lebeh baek drpda lgsung tak brubah n boleh jadi lebeh baek drpda prubahan drastik.bahayanya perubahan drastik ialah takot diri kita sndri yg tak dpat adapt ngan cara hidop kita yg baru.dan yg ketiga ialah terus konsisten dgan prubahan kita.n the most important thing,kita kena ada REASON yg kukuh mengapa kita nak brubah tu.reason tu lah yg akan cegah kita stiap kali hati kita terdetik nk buat ksalahan yg sma tu.percaya pada diri.kita boleh buat.  =)

Sunday, 23 September 2012

........

saya tak akan mencintai orang yang saya cintai,tapi saya akan mencintai org yang diaturkan oleh Allah untuk saya..dunia dan akhirat... -salam cinta-

not juz a word

SOMEONE,SOMEWHERE IS MADE FOR YOU..    =)        i believe in this word..insyallah..  =)