Saturday, 18 August 2012

lesson

u will juz get hurt if u are too care about ur feelings.to get happiness that u dream of is not as easy as u think.easy in ur dream.but in a reality its hard for u to achieve.n for u to bare with it.juz be tough.empty ur heart.juz live ur life.stay out with the thing that u think will get u hurt.dont take the risk.

Sunday, 12 August 2012

kamu yang luar biasa..

aku bersahaja...kamu yang luar biasa...yesss..kamu yg luar biasa...  =)    yg mampu membuat aku jatoh cinta padamu bukan kerna paras rupa tetapi kerna hatimu..yg mampu mengubah aku yg dahulu yg melihat prompoan hanya berdasarkan paras rupa..kamu yg luar biasa...yang mmbuat aku ketawa stiap kali mengingati dirimu...kamu yg luar biasa..yg mampu membuat ku merindui mu setiap saat..kamu yg luar biasa yg mempengaruhi segala tindakan ku...kamu yg luar biasa..yang mampu mmbuat diriku sgat bahagia ketika ini...kamu smemangnya sgat luar biasa...   =)     sedangkan diriku ini sgat bersahaja..tidak mempunyai apa2 yg menarik untuk kau kenangkan...

aku bersahaja..

Bisakah ku menggapai bintang yang bersalut indah
Bisakah ku menebak masa cintakan tercipta
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya
Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta
Aku bersahaja
kamu yang luar biasa
Bukan syurga yang kupinta
Hanya secebis cinta yang terbazir di dunia
Aku bersahaja
Menanti di tebing sana
Haus tak terarah
Hanya satu yang ku pinta
Seteguk air cinta
Bisakah ku huraikan segala misteri dunia
Bisakah ku mengucap cinta untuk selamanya
Inginku pupuskan segala tanda tanya yang terbelenggu di jiwa
Sulitkah mahuku cuma untuk mengucapkan cinta
Aku bersahaja
kamu yang luar biasa
Bukan syurga yang kupinta
Hanya secebis cinta yang terbazir di dunia
Aku bersahaja
Menanti di tebing sana
Haus tak terarah
Hanya satu yang ku pinta
Seteguk air cinta

Wednesday, 8 August 2012

olympic london!

okeh...skrang ni mmg tgah rasa kehangatan demam olympic..mula 27 hb hari tu..n skrang nak habes dah pon..tpi yg xbpa bestnya aku bnyak gila miss event2 yg best.pasal dok hostel kan.sntiasa busy n dpat tgk pon klaw event yg malam.tu pon klaw malam tu xda keja sgat.final bdminton brpeluang la tgk kat kafe.wahhh.mmg meriah la satu kafe.tpi syang chong wei xdpat realisasikan emas prtma malaysia jugak.apa2 pon layan~

Friday, 3 August 2012

reflux!

okeh..reflux ini ialah sejenis penyakit..dalam bahasa mudahnya dpanggil angin dalam bdan yg bnyak...so aku mmg ada masalah ni..since dari fom5 lgi..pnyakit ni akan jadi bila perut kosong so angin akan masok dalam perut..then akan pening yg amat sgat..urat kat kpala pon naek..kpala rasa degup2..dulu seingat aku aku slalu jadi tyme pagi..sbab tak mbek breakfast..so sejak drpda tu aku mmg mmntingkan breakfast..tpi taon ni tyme bulan puasa jadi lak..mmg masalah btol la..mmg la perut akan kosong sbb puasa kan..even makan sbnyak mana pon tyme sahur mknan tu still akan tercerna..so aku mmg  kna serang truk la ngan pnyakit ni..mmg pning boleh dkatakan tiap2 hari..trpaksa hadapi n trpaksa jugak truskan puasa..moga Allah trus kuatkan diri aku untuk trus berpuasa..amin..

suasana ramadan yg baru!

okey.boley dikatakan taon ni la first tyme aku berpuasa di luar..mean tak berbuka puasa n bersahur kat rumah dah..mean smua tu ..mcam tggal kenangan ja..wuwu..rasa mcam rindu sgat tyme dlu..btol la org kata kita hanya akan belajar mengahargai sesuatu benda setelah kita kehilangan ia..so aku mcam dah menghargai betapa nikmatnya berpuasa di rumah..lauk sedap sedap..tyme sahur mak kejut ja..bgun2 basuh mlut trus makan..tak payah nak kena jalan jaoh2 beli makanan..n bnyak lagi la benefit berpuasa di rumah..aku pon dpat rsa tyme blek hujung mggu ja,.tu yg usaha blek tiap2 mggu tu..nak rasa blek suasana ni nnty lepas habes degree la..tu pon dah berkeluarga apa aku tyme tu..  =p    apa2 pon skrang dh masok hari ke 15 berpuasa..so keep it up..move on mubaraq move on...life dont even care about u..so u must take care urself.

kembali..

haluuuu..im back..stelah berapa lma aku tak mencurahkan isi hati aku kat blog nih tetiba malam nih tmbul lak keinginan tuh..haha...so mmg akan ada bnyak post aku la mlam ni..  =)