Saturday, 28 July 2012

correction!

being a single tak bermakna kita tak laku k!takpayah nak desperate sgat!take note everyone..

Saturday, 14 July 2012

amazing spiderman!

okies..cita ni sgat2 beshhhh!ditambah lagi dgan first tyme aku tgk wayang 3d..sgat menarik gmbar dy..n plg buat aku tertarik skali heroin dy la..cumeyyyy sgat...  >_<




comel kan?aku suka tgk mata besar n rmbut blonde dy tu..  =)
you can hurt me..
you can make me sad..
but u cant stop me from loving u..

sungguh kejam!


Ku mencintaimu lebih dari nyawaku
Bahagia kau pun dengan cintaku
Sepakat mengikat janji untuk saling melengkapi
Bagai fajar menjemput sang embun pagi
Mengapa kau menghilang
Menghindar dari cintaku
Mengapa kau robohkan
Dan meremukkan jantungku
Sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
Di kala hatiku merajai hatimu
Ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
Bukankah kita berjanji untuk sehidup semati
Kau pun begitu bahagia di pelukanku
Hingga cinta kita bagaikan pelangi
Mengapa kau menghilang
Menghindar dari cintaku
Mengapa kau
robohkan
Dan meremukkan jantungku
Sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
Di kala hatiku merajai hatimu
Ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
Bukankah kita berjanji untuk sehidup semati

Friday, 13 July 2012

true story

i waited but u never came..
i stood there in the rain..
waiting for you in the cold night..
my tears streaming down my face..
you could not see them bcoz of the rain..
my body soaked but u still not there.
i waited n waited all through the nite..
but u never came..
 my heart BROKE that night when u NEVER came..



Thursday, 12 July 2012

manusia cipta alasan yg plbagai untuk nak mghalalkan apa yg dy nak..even dy taw benda yg dy nak tu akan bgi kesan yg buruk untuk dy..aku pon tak terlepas drpda buat benda yg sama...so tyme mcam ni la prinsip hidup kita diuji..smemangnya aku ada prinsip hidop dan saat ini,ketika ini prinsip hidop aku sedang diuji..kalaw aku hancurkan prinsip hdop yg aku pegang slama ni bererti aku lemah..dan klaw aku pertahankannya bermakna aku berjaya harungi ujian dan aku dan mnjadi bertambh kuat untuk hadapi ujian strusnya..semuanya trletak kpada aku..come on mubaraq!  

......

ok..malam ni akan jadi malam luahan rasa hati aku..haaaa..bnyak gila kalaw nak diikotkan benda yg aku nak luahkan..1st skali aku nak ckap khidupan kat u ni x seperti yg aku harapkan pon..mmg cam agak x patot aku  trus label cam nih mmandangkan baru sebulan lebeh ja aku kat sini tapi mmg permulaan ni boleh dianggap sebagai disaster..sebabnya aku tak enjoy dgan u ni..aku x menikmati khdupan u..dlam fikiran aku slalu fikir 'ok tahan ja la..satu tahun ja benda ni'..kalaw kat skolah dlu laen..mmg aku enjoy sgat..then aku sgat3 sedeh bila benda yg aku impikan sblom masok u lagi tak terjadi pon..benda apa tu biar aku keep as secret ja la..n satu lagi ialah aku mmg kena blaja cara untuk menangani stress aku..sbb kalaw aku x dpat handle mmg aku akan buat smula habit buruk aku tu..mmg aku nak tggal benda tu..harap2dpat la kekuatan..satu lagi skrang aku mghadapi satu masalah yg sblom ni aku x pernah hadapi pon..benda nih cam rumit sket..melibatkan hati dan prasaan..dan situasi dy mmg ibarat tali yg tersimpul mati..aku pon taktawu nak buka ka apa..nak dpatkan kepastian or truskan mcm skrang ja..aku pon taktawu..i guess juz leave it to takdir..

Saturday, 7 July 2012

CINTA

ia datang secara tiba tiba..
ia juga boleh pergi secara tiba tiba..
ia datang tanpa kita meminta..
ia juga boleh pergi tanpa kita rela...
ia datang untuk mmbahagiakan hati..
ia juga boleh pergi lantas meranapkan hati...
ia mmbuat kita tertawa seharian tanpa hentinya..
ia juga boleh mmbuat kita menanges semahu mahunya..
ia menguatkan semangat..
ia juga boleh melemahkan semangat..
ia mmbuat hidup kita bererti..
ia juga boleh mmbuat kita putus asa sperti mahu mati..
ia membuat kita brani mnjalani khdpan wlwpon sukar..
ia juga boleh membuat kita takot walwpon untuk membuka satu langkah..
ia adalah harapan kita..
ia boleh juga pemusnah kita...
berhati hati lah dgan ia~

Thursday, 5 July 2012

sory..

sory..i have to do this..jgan terkilan kalaw aku cam brubah pas ni..sblom ni aku taktawu..tapi malam ni baru aku tawu...aku tak ley langgar prinsip hidop aku...aku tetap kena pgang ngan prinsip hdop aku..xmaw la kacaw dah pas ni...

rindu..

rindu boleh dianggap satu anugerah..boleh jugak dianggap satu seksaan pada diri..tgk kpada situasi...aku nak cita bila aku rindu seseorang apa yg aku rasa...1st skali aku akan rasa sangat saket dalam hati nih..rasa cam pedih2 n keadaan mmg tak trkawal la..aku akan x boleh buat satu keja apa pon...then rindu jugak boleh buatkan aku x menikmati khdupan ni..rasa cam life boring,masa berlalu dgan cepat....aku slalunya akan rindu org yg aku dekat sgat,then bila dy prgi jaoh or jarang jumpa pastu aku trmimpi dy..dalam erti kata mudah aku selalu rindu kenangan aku...haaaaa...bgun ja dari tdo lepas mimpi org tu maka bermula lah bad day aku..sebab tu aku sgat benci merindui org...

Sunday, 1 July 2012

resipi mageeeee!

tadi aannn aku makan magee..then aku letak black pepper..tawu x black pepper ambek mana?kan kat mcdonald ada ja depa letak blackpepper,sugar,straw apa tu.aku ambek kat situ la...satu plastik kot aku kebas sugar ngan black pepper kat mcdee 2.haha.mmg sdap bila letak black pepper tu kat magee tadi.magee tomyam lak.rasa masam2 pedas..perggh!trbaek!  =D

tanggungjawab~

aku taktawu kat mana lagi nak luahkan rasa penat,lelah,letih aku ni.aku rasa blog medium plg sesuai kot.aku mmg salam situasi yg sgat penat skrang ni.aku rasa bebai gila.smuanya berpunca drpda aku jadi class rep la.class representative katanya.sgat sgat bnyak tugas.yg plg aku tak tahan pasal situasi tadi.aku disuruh oleh lecturer aku tempat klas untuk kuliah.tawu x nak buat benda tu bnyak gila prosuder dy.ambek borang.isi.pas2 pegi plak blik lecturer yg jaohnya berbatu batu.smpai boleh qasar dan jamak.haa.yg tu hiperbola.haha..pastu nak dijadikan crita tadi smua klas penuh.then aku kena call lecturer berkali kali.makan KREDIT aku weh!bukannya ada org nak ganti pon kredit ni..aku mmg sgat2 penat dgan tugas ni..ya Allah..mana dgan nak fokus tyme klas lagi...aku harap sgat aku tabah dan tak temper.aku takot aku baran pastu aku semboq lecturer ja..xke naya cam2..sabaq mubaraq..sabaq...allah sedang berbicara dgan kamu tentang soal kesabaran,ketabahan...sabar...  ='(