Thursday, 31 May 2012

baca ni..

uit budak bermuka bulat mcam shin chan yg deactive fesbuk n bnyak buat karangan kat blog ja.how can i contact u?nak ucap slmat tggal sblom pegi u..kalaw boleh nak call...jumpak segan...reply a.s.a.p plezzz...

sinetron nikita



wihihi...cita terbaru yg aku layan skrang ni..kan yusra dan yumna dah habes...seingat aku cita ni penah tayang dah kat tv9..tapi mmg lama dlu la..masa 2 aku fom 1 kalaw x silap...tapi mmg lama dah la..aku tgk pon kat utube ja...sad story gla...bila tgk nikita willy sedeh2 aku rasa cm nak nanges ja...mengapa itu harus berlaku kpda aku?haha...tapi mmg la kan..kalaw org yg kita cinta bersedeh mmg rasa nak nanges 2 x boley elak la..wlawpon dy berlakon dlam cita ja...layan cita nih..baru kat episod 4..harap2 line wifi kat uitm merbok laju la...boley aku smbung layan kat sna...ohhhh nikita willy....aku mmg angau teruk dah kat hamba Allah sorang ni..haduiy~

Wednesday, 30 May 2012

destined hearts..


destined hearts...ditayangkan di astro bella...isnin-jumaat..3 petang..cewahhh..promote 2..one thing yg mmbuatkan aku truja tgk cita nih pasal ia berkaitan ngan kerjaya yg akan aku tempuh dan kos yg aku akan plajari nanty..hehe..law...hero dan heroin ni merupakan plajar law...meh aku cita sinopsis sket eh...hero n heroin both budak jalanan..anak yatim yg takda tmpat tinggal la..depa maen sama2..then si heroin ada impian untuk jadi lawyer...si hero tawu pasal 2 n skong heroin ni..tyme depa kecik2 la ni..then depa terpisah psal ada kluarga adopted depa..kluarga kaya...jadi bila depa dah besaq dua2 blaja law di universiti yg sma..tapi kelas yg berlainan..tapi depa tak kenal dah masing2 pasal dah besar kan..rupa pon dah brubah..then si hero ni blaja law smata mata untuk nak bantu achieve impian heroin 2..hebat kan?jadi depa graduate..si hero 2 dpat first ranking dalam u 2..n si heroin 2nd ranking..bijak2...smpai skrang pon depa tak knal lagi antra satu sama lain...dah episod ke brapa ntah skrang ni...so aku cam truja la pasal cita ni mengisahkan blaja law kan..untung la ada plaja law secunnnnnn kristine hermosa nih...agak2 tang uitm merbok nu ada dak cun ni??hahahaha..astafirullahalazim..ingat2..niat utama p sna nak blaja...tapi kalaw jumpa 2 cukop sekadar memandang n pendam dlu...dah graduate nnty baru approach la..  >_<

suka sama suka..

sebenarnya sgat susah nak cari org yg suka sama suka..sebut mcam senang kan..tapi amat susah..bila kita suka seseorang orang tu tak suka kita plak..dy suka org laen..pas2 ada plak org laen suka kita..tapi kita tak suka org 2...haaa complicated tak?even pasangan yg bercinta or berkawen 2 pon blom tntu suka sama suka...mesty ada sblah pihak yg suka sket2 ja..n sblah lagi lebeh..takda keseimbangan...xka complicated cinta 2?haishhh...

Tuesday, 29 May 2012

wahhhh...



kan comel 2 bila bertudung...  =)  sambil tgk gmbar ni smbil nyanyi lagu dewa..tuhan kirimkanlah aku kekasih yg baek hati..yang mencintai aku apa adanya....

Monday, 28 May 2012

tolong

hanya dirimu yg ku cinta..yg tak kan membuatku jatuh cinta lagi...tuhan tolong jaga dia spanjang ketiadaan ku disini nanty....ku kan tetap setia kepada mu...

mimpi~

ok..termasok pagi tadi dah 3 hari berturut turut aku mimpi dy..knpa saat aku hmpir2 boley lupakan dy dah aku boley mimpi blek..kan dah jadi tringat blek..pheww~mungkin kot slama ni minda aku ja kata mmg dah lupakan dy tapi dlam hati sbnarnya dok ingat lagi..kan..tapi kan..ada org kata kalaw kita mimpi org 2 sgat bermakna org 2 yg slalu ingat kat kita..tapi an ni cam pndpat org yg prasan ja..kahkahkah..percaya x ada org nanges masa mimpi..ok..aku percaya pasal aku alami..bgun2 baru sedar ada air mata kat mata...  =___=   mimpi kenangan kan..mmg sedeh la..tapi yg pastinya sbnarnya aku x pernah berhenti drpda ambek tahu pasal idop dy..nak lupa mcam mna pon ttap akan ambek tawu jgak..penangan cinta dlu la 2..kuat smpai skrang lagi...hebat2~

Saturday, 26 May 2012

buat classmate2ku

seperti rasanya baru kemarin kita berkenalan,kita bergelak tawa bersama,berkongsi kesedehan,berkongsi jerih perih blaja sbgai plajar sains,bergadoh gadoh manja diselangi lawak2 yg menghiburkan.tapi hari ini.kita sedar kita semakin berjauhan.tiada lagi suara2 kawan yg selama ini jelas kedengaran mengisi masa lapang kita,menutup rasa kebosanan kita.jika kau membaca naskhah ku ini kawan,ketahuilah diriku ini sgat merindui setiap drpda kalian. =')

tamat yusra dan yumna

tamat sudaaa cita nih..aku pon terkejut episod akhir smpai 135 ja..klaw boleh mcam nak lagi..nak lagi ja..hahaha...hepy ending..best2...cita nih yg buatkan aku jatoh cinta kat nikita willy..hebat2..plg best episod last ni bila tgk nikita willy bersilat..hehe.trsenyum sorang sorang bila aku tgk...cute sgat10!  =)   two thumbs up!thanks to saphhire blu yg letak link youtube n buat sinopsis cita nih..aku baca tiap2 hari..thanks sgat2..really appreciate it..  =)








comel kan?  =)

Friday, 25 May 2012

cinta...

dah memang kalaw sebut pasal cinta akan terselit duka,sedeh,terluka,dendam,serik,takut,kecewa...so kalaw takmaw rasa semua2 ni jgan ambek risiko lagi..tak pyah bercinta lagi..simpan dlu untuk waktu yg sesuai..  =)

hebatnya android!

halu!!ok..aku nak menceritakan tentang kehebatan android nih..since aku ialah androidian..huahuahua...1st yg mmbuat aku truja ialah android market dy..sangat hebat..game,application macam2 lagi la ada...n skrang ni hp aku dah dipenuhi dgan mcam2 benda..game 2 x pyah cita la..mcam2 ada..yg plg aku layan skali angry bird ngan fruit ninja la..haha..dalam 2 jgak boley download whatsapp n viber..function nya kita boley call n msej kawan2 yg ada smarthone..free of charge..syaratnya kena ada dlam lingkungan kawasan yg berwifi..satu benda lagi yg hebat ialah aku dah jumpa youtube downloader!hoyee2!aku bole la download cita yusra dan yumna pas ni..sgat ohsemm!!ok...then aku daa download dictionary dlam phone..mudah kan kalaw dalam kelas lecturer ada sebut ayat2 bi yg paras2 tinggi..yg tak tercapai dek akal aku nak pham mksod dy..so mudah ja..carik ja kat phone kan...apa2 pon nak cita yg smartphone ni sgat memudahkan khidopan kita..mudah kan??  =)

Sunday, 20 May 2012

simpan pendam

kadang kadang kan mmg ada benda yg kita nak sgat bgatwu kat org tu..tapi bila kita fikir effect kalaw kita ckap benda 2 kat org 2 kita jadi trbantut nak bgtwu...mmg susah kalaw ada perasaan cm ni..dy mcam kita tgh lapar...then ada lamb chop depan mata..tyme 2 jugak kita tgh puasa...boleh kira ka perumpamaan ni?alaaa..blasah ja la..haha..buatnya kalaw dy trima trgadai la prinsip yg aku pegang slama nih...aiceee..cm pasti ja dy trima..hahaha...apa2 pon harap hati nih kuat bertahan...hati oh hati..jgan mudah cair...

Friday, 18 May 2012

untuk dia~

okeh..aku mmg dah addicted ngan lagu nih..boley dikatakan tiap2 hari wajib dgar lagu nih..satu kemestian..best ngan rentak dy..then best la suara najwa latif dalam lagu nih..rentak cm lagu justin bieber...enjoy!  =)





Tuesday, 15 May 2012

preparation ke u..

weeee..nak countdown lah...17 days more 2 go..hehe..sblom aku menjejakkan kaki ke alam universiti..oh masa..cepatla berlalu..mmg btol2 rasa tak sbar dah nih...stkat ni preparation aku boleh katakan 30% lagi nak siap..tggal esok nk pgi bayar yuran kat bank islam..then tggal isi2 borang..bli baju sket ja lagi..then packing barang...yg buat aku rasa tak sbar sgat pasal tgk smua member dah masok blaja dah..tak boleh jadi nih..haha..aku harap sgalanya berjalan dgan lancar dan aku dpat sesuaikan diri ngan suasana u...insyallah..ingat mubaraq..main point masok u blajaq...blajaq!bukan bercinta eh...bukan masanya lagi..mmg bukan masa yg sesuai lagi....  =)

cintaku~

Dan kunyayikan kau lagu cinta
Seindahnya sinar mentari
Seanggunnya sinar rembulan

Dan kunyayikan kau lagu rindu
Kerna sesungguhnya hati ini masih lagi
Lemas dalam kerinduan

Cintaku
Hampir setiap kalinya tak jemu-jemu
Cintaku
Nyanyikan lagu ini

Cintaku
Hampir setiap kalinya tak jemu-jemu
Cintaku
Nyanyikan lagu ini penawar rindu

Dan kusebutkan namamu
Dalam doaku setiap kalinya
Agar kau kembali
Menenangkan hati dan perasaan

Dan kusebutkan namamu
Dalam doaku setiap kalinya
Agar kau kembali
Menenangkan hati dan perasaan

Ini bukan yang pertama kalinya
Cinta kupergi (jauh)

Saturday, 12 May 2012

gud luck kawan2!

post ni aku dedicate special untuk kawan2 aku yg akan masok kmkn esok...kmkn yg under unikl la..antranya syamir,muhaimin,azri,zul lah...yg kwan prompoan pon ada la lagi..takpyah sebut la..best la masok blaja awal..aku kena tggu 3 minggu lagi..haha..yg unikl ni pon satu..knpa la ada kos2 sains ja..buat la law sama..kalaw ada law mmg daa lama aku masok kmkn under unikl 2..dekat ja dgan rumah kan..banding ngan aku kena pergi merbok nanty..mawu sejam jugak perjalanan...bila tgk kawan2 dah masok u baru aku sedar yg aku ni dah besar dah pon..dah masok u dah pon mbraq oii..wake up!dok rasa dri  ni kecik ja lagi ni..hahaha...dah masok u tanggungjwab pon brtmbah berat la kan..tambah2 ngan hostel life..ergghh!aku lebeh suka kalaw jenis yg blaja kat u yg boleh brulang balik ke rumah..tido kat rumah la mksodnya..macam skolah harian..kan best tu...tapi nak buat cm na kan..tak leh la demand sgat..aku yg kena mengalah ngan u..takkan u yg besar tu nak mengalah ngan aku..haha..apa2 pon gud luck kawan2!!sedeh dah takda kawan nak ajak lepak pas ni...menyendiri..kesepian..keseorangan..kesayuan..  =(

bayangan~

aku slalu terbayang muka cam nikita willy tapi bertudung..comel kan?haha...bila dok saja2..terbayang..even tyme smayang pn trbayang..smpai tak kusyuk smayang aku jadinya..ntah la kenapa terbayang cm2...ada ka tak ar org cam2 dalam dunia nih..tringin sgat nak jumpa apa yg aku byangkan 2..plek kan aku nih..cari orang yg blom tentu wujud..haha...ntah la..ada ka tak da hanya Allah saja yg tahu..yg aku mampu hanya berdoa...

Thursday, 10 May 2012

kenangan

malam ni ntah kenapa yg aku p gatai sgat bukak mesej lama2 kat fesbuk..kan dah terkenang memori cinta dlu..hahaha..bila tgk balek ada perasaan bercampur baur taw dakk..rindu+gembira+sedeh+geram+dendam...haaa..kira pakej skali la 2..hahaha..tapi kan..skrip cinta aku smua sama ja..berlainan org pon tetap sama..awal bercinta sembang indah2 ja..xda gadoh2..tapi bila dah lama2..mula la timbul macam2..aku mmg tak matured la bab2 cinta nih dlu...aku ngaku..skrang?aku taktaw matured lagi ka x...hahaha..cma skrang rasa cm muak+letih+serik..haaaaa..2 la yg menyebabkan aku tak bercinta..lagipon aku maseh memegang prinsip aku...n pegang janji pada diri aku..bila smpai masa..meminang trus...

Wednesday, 9 May 2012

benci bilang cinta..


benci bilang cinta..cita ni penah maen dah dlu..dlu laaaaa...tak silap aku tyme aku fom4...aku tgk skali skala ja la..pasal dlu takda astro kan..n skrang cita ni ulang balek kat astro ria..jam 12 tgah hari..ulangan 12 malam..tapi aku dok tgk yg pkol 12 malam la..pasal 12 tgah hari 2 aku dok kroohh kroohh lagi..haha..cita ni sbnarnya mempunyai nostalgia yg trsendri..percaya x kalaw aku ckap melalui crita kat tv pon dua insan brlainan jantina boleh mula bercinta?haha..tapi mmg tu yg trjadi pada aku...mmg aku ingat sgat aku mula msej ngan si dy pasal tgk cita ni la..tyme 2 kami gadoh..aku minat kat marshanda..pas2 aku kutuk2 la baim wong..dy lak minat baim wong..dy benci marshanda..yg lawaknya huruf nama depan kami sama..yg dy minat 2 sama ngan dy,.yg aku minat lak sama ngan aku..hahaha..so dari situ la mula bibit2 percintaan..tapi tak kekal pon laa..ok..sudah..takmaw crita panjang lebar tntang cinta yg tak kesampaian 2..biarkan saja ia menjadi memori trindah dalam hati yg akan dikenang smpai bila2...tapi cita ni besh ar..aku pon taktawu napa aku suka sgat layan cinta indon..apa2 pon..layannnnnn~

Monday, 7 May 2012

hala tuju aku

7 mei 2012-aku bgun dari tidur aku,lalu aku melihat jam di hp aku...Allah!pukol 12.45 dah...baru aku sedaq aku tak check lagi result upu...aku pon mandi la dlu..bgun2 ja dari tido benda 1st aku buat mmg kena mandi..kalaw tak aku akan berguling balek kat katil aku..aku pon mandi la..mcam mana aku mandi tu tak perlu cita kot..tak perlu detail la..haha!pas2 aku sedar yg hp aku troff..batery abes..on on ja ada la misscall dari kawan2 aku..msej pon ada..ckgu pon ada msej...cik ghah 2 smpai call la nak taw result upu aku..haha..ok..aku pon bukak laptop cepat2...pas2....argghhh!line broadband maxis wat hal pulak..tyme ni pulak la dy buat hal..geram2..then mmg kena p cc la..nak tggu okay line 2 msty lambat punya..ok..aku pon smpai ke cc bukak result upu..benda pertama aku tgk kos...UNDANG UNDANG....wahhhh!cantek laaa...cantek...aku pegi kata cantek kuat2 kat cc 2..smua org tgk aku..haha..pas2 tgk u lak...alahhhhh..uitm...bukan uia..uitm ni 3rd choice aku...tapi aku pikir cm ni la..aku yakin dgan ketentuan Allah...aku yakin dgan apa yg diaturkannya..dan aku bersyukur..yes!i'll go for it!aku pilih ASASI UNDANG UNDANG UITM sebagai hala tuju aku..insyallah aku dah pasang impian baru..bgi aku aku cm x berminat nak jadik lawyer..aku nak blaja smpai master law..then nak jadik lecturer law...aku rasa yg 2 pekerjaan yg lebeh secure n lebeh selamat dari mcam2 segi...mcm2 segi la..segi empat..tiga segi dan college segi..ayat sapa ntah ni..  =____='    ok!go mubaraq go!n kpada kawan2 aku yg dpat offer u laen tu tahniah aku ucapkan...slamat berjaya!  =)

Sunday, 6 May 2012

look alike



kalaw tgk gmbar ni kan mmg sama dgan si dia 2...si dia yg maseh bersekolah n akan spm taon ni tu..ooo ooo..okay..dah bgi clue dah 2..bahaya la kalaw org tawu psal ni..biar la aku menaruh hati n simpan dalam dalam perasaan aku..bila smpai masanya aku hantar rmbongan meminang trus...  =)   tapi mmg sama la...haishhh...dy pon tawu pasal ni..aku terbagitawu..aku bgatawu ada org iras2 ngan nikita willy..tapi dy tak tawu la yg org yg aku maksodkan 2 dy la..dy tak sedar yg muka dy 2 la cm nikita willy..haha  =)

Saturday, 5 May 2012

kagum~

ada satu perkara yg menarik perhatian aku n membuat aku rasa kagum..aku kagum dgan prompoan yg dy berada dalam komuniti yg tidak bertudung tapi dy bertudung..contohnya di sni..family prompoan dy tak bertudung tapi dy bertudung..or kawan2 prompoan dy x bertudung tapi dy sorang ja bertudung..bgi aku orang mcam ni orang yg sgat hebat pasal x terpengaruh ngan persekitaran dy n punyai jati diri serta pegangan agama yg kuat..lebeh kuat berbanding orang yg berada dalam komuniti bertudung kerna kita tak tahu mungkin dy pakay tdung 2 disebabkan dipaksa or malu dgan kawan2 laen yg pakay...so kpada prompoan2 diluar sana..truskan memakai tudung kerna yg tertutup itu indah..  =)   nih pandangan umum taw..takda tuju kat insan mana2 yg aku kenal pon..ni opinion aku ja..peace yaw!   =)
melihat gelak tawamu bersamanya ibarat ejekan kepada diriku...sgat2 terasa...

Friday, 4 May 2012

kawan-musuh?

who knows..org yg dulunya sgatttt baek ngan kita..tapi skrang mnjadi musuh kita...dan siapa juga boleh mengagak yg org yg dahulunya musuh kita skrang menjadi rakan baek kita..who can predict the future?no one..jadi...berkasih sayanglah berpada pada kpda seseorang yg anda syang(i mean blom ada ikatan) kerna siapa tahu suatu hari nanty ia akan menjadi musuh anda..dan bencilah berpada pada kpda musuh anda kerana suatu masa mungkin dy akan menjadi rakan anda..meletakkan kepercayaan kepada manusia 100% tidak patot dilakukan kerana hati manusia slalu berubah ubah..dan menggantungkan harapan,semangat dan masa depa kita pada seseorang juga tidak patot kerna ia bukan tempat pergantungan yg selamat...bergantung la pada Allah yg maha Esa..insyallah kita tak kan pernah DIKECEWAKAN...   =')

Thursday, 3 May 2012