Monday, 30 April 2012

tensyen!!!

arggghhhhhh!!!!aku tensyen nih!!napa aku x dpat maktab!!y????y???tell me why??shit la!!!aku rasa nak p satu tempat tinggi!sunyi..pas2 nak jerit kuat2..nak lepaskan sgala rasa x puas hati yg terpendam kat hati nih...letih laaaaaa!!!!  ='(

Sunday, 29 April 2012

alahai neo v~



ninnnnnnn diaaaaa!!!!sony experia neo v...berukuran 116x57x13 mm..dgan saiz skrin 3.7 inci...mempunyai berat 126 gram....dilengkapi lagi dgan kamera 5mp serta rakaman video high defination...touchscreen..ditambah lagi dgan wifi hot spot,video 3g serta HDMI...dapatkan di pasaran segera!tediaaa..dah bunyi cm promoter sony dah..haha..dek kerana hp ni lah habes duet simpanan yg telah aku simpan since aku fom4 lagi..setiap bulan wajib aku smpan rm50...dan rm800!!!phewwwwwwwwwwww~melayang cm2 ja...hahaha...tapi bgi aku..memandangkan aku dah nak masok u..smartphone cm ni sudah jatuh sbgai keperluan bgi aku..bukan lagi kehendak...pasai nnty berjauhan..rinduuu makkk..nak wat video call boleh la..haaa..sebak dah ni..x p lagi dah sebak..haru  =__=
then,bgi aku untuk dpat maklumat secepat mungkin internet perlu brada di poket anda..cewahhh..kalaw nak usung laptop 2 mmg dak la kan..besaq..lenguh tangan..kalaw galaxy tab ok la jgak..tapi siapa lah aku ini untuk memiliki gadget sedimikian rupa...ok..hp ini akan smpai pada 1 mei..abg aku tlg beli kat key L..oh masa..cepatlah berlalu..tak sabaq dah ni..  ^_^

Thursday, 26 April 2012

CINTA..

okeh..one thing yg aku nak sharekan opinion aku..this is all about love...cinta itu sememangnya sifat yg harus ada pada semua human beings..semua akan mempunyai rasa cinta terhadap berlainan jantina..bhonglah kalaw sesorang 2 langsong x da sapa2 kat hati dy... tapi mencintai seseorang itu harus berpada pada..selagi ia x melebihi cinta kepada Allah,rasul dan kedua ibu bapa insyallah cinta yg ada di hati itu berkekalan..dan cinta yg ada di hati 2 jugak perlu dijaga..jgan kotori cinta 2 dgan nafsu diri..yg mendorong kita untuk cendurung kepada maksiat...dan mencintai sesorang secara diam2 dan tidak meluahkan rasa cinta kpada si dia itu dipanggil jihad..bgi aku jihad yg sgat besar...di waktu umur remaja yg sgat berkeinginan untuk bercinta tapi kita pendamkan perasaan itu dulu sambil menunggu waktu yg sesuai untuk diluahkan..mmg pengorbanan yg sgat besar....bila waktu yg dianggap sesuai 2?ok..bgi aku waktu yg sesuai itu ialah apabila kita sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga n bersedia untuk memberi komitimen spenuhnya sebgai suami....apabila tiba waktu itu,jadi ambil sahaja orang yg berada di hati kita itu sebagai isteri kita..nikahi dy..insyallah..walwpon tak pernah 'berdating' x pernah 'menghemburkan ayat2 cinta' x pernah berkasih syang tapi Allah itu maha kuasa...Allah akan membuka pintu hatinya untuk menerima kita..berbaloi dgan penantian kita dan pengorbanan yg kita lakukan sblom ini...bagaimana untuk mengetahui si dialah yg terbaek buat kita?bagi aku....apabila si dia lebeh mendorong kita untuk dekat dgan Allah,sentiasa membawa keceriaan pada kita dan setiap kehadirannya tak pernah membebankan kita dianggap dialah yg trbaek buat kita...seandainya kita sedari si dia lebeh meyakitkan hati kita dan sedikit demi sedikit menghancurkan hidop kita jgan pernah takot untuk melepaskan cinta 2...cinta itu bukan lagi hak kita..jadi lepaskan ia..insyallah cinta yg ditunggu tunggu akan datang menyusul mengikut perancangan-Nya...percaya la....bagi aku alhamdulillah aku sudah menjumpai di dia..dan aku sedang mengunggu waktu yg sesuai itu sperti yg aku nyatakan di atas..apabila tiba masanya aku akan nikahi dy..sama ada dy trima ataw tak aku serahkan sepenuhnya kepada yg maha Esa...akan aku pelihara cinta aku supaya rasa cinta ini berkekalan dan diredhai olehNYA..aku dah gagal dalam 3 kali percintaan dan aku sedar mengapa aku gagal sblom ni..alhamdulillah pengalaman bnyak mengajar aku...   =)

Tuesday, 24 April 2012

matriks!

25 april 2012...aku dikejutkan dgan berita yg mampu menggemparkan seluruh benda2 hidop di atas muka bumi ini..dgan tidak semena menanya aku mndpat tawaran matriks changlun..ingat result cm aku nih tak layak dah..hahaha...ok..alhamdulillah....wlawpon mmg hmpir pasty aku xmaw p matriks sebab aku nak terus menjurus ke arah bidang yg aku akan fokus iaitu law tapi hati aku rasa berbangga jugak la..at least ilmu yg aku penat2 plajari ni nmpak cm berbaloi la bila dpat2 tawaran2 cm ni..kepada member2 aku yg nak p matriks 2 blajaq pulon2 naaa..bagi orang melayu kita berjaya..insyallah!

sumber kebahagian aku!


tomeyyyyy sgattttt! =)


Monday, 23 April 2012

keceriaan

ok..nak cita nih...ada sorang nih kan..dpat membuat hidop aku ceria..sgat ceriaaaa...dy sgat baek..mmg untung laki yg dpat memperisterikan dy nanty..aku taw aku tak layak..

Friday, 20 April 2012

sudah cukop sudah



Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.
C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu


~DARIPADA BATIN TERSEKSA LEBEH BAEK KU PERGI SAJA~

whattttt??!!

pada 21 april 2012,aku mmbuka blog aku dan mndapati blog sudah berwajah baru.whattt??!rasa makin susah ja nak guna nih...siap ngan ada graf garisan bagai..aduyai..nak baca blog orang laen pon aku tak paham n tak reti ni..susah2...nak kena belek2 laen la ni...blog oh blog!

Friday, 13 April 2012

terpaksa

kadang2 ada benda yg kita trpaksa lakukan untuk nak jaga hati kita sndri..drpda terus dilukai..benda mmg nmpak kecik tapi kalaw hari2 dok tgk..dgan gambaq bagai..mmg saket hati..mmg hati akan terluka..so aku trpaksa buat cm2..aku harap dy paham..n aku pon dah tetapkan hati untuk buang semua memori dlu..memory pasal dy zero skrang ni..n kalaw jumpa dy mmg aku x kan kenal la..sory..peace yaw~

my princess

tgah2 malam ni nak berangan sat...ouh my princess..u look so pretty in that dress..ILY~  =D



now

hmmm..hidop aku skrang ni sgat santai...setiap hari bgun pkol 1 lebeh..pas2 malam2 pon tido pkol 3 pagi..kalaw ada bola smpai ke suboh tak tidoq..lepas suboh 2 baru tidoq..bgun2 tgk tv,maen game.,ptg2 maen bola...n satu benda yg menarik berlaku pada aku skrang ni aku dah x kerap pegang hp..aku nih mmg bole kira kaki mesej la..sejak dari drjah 6 la..hp 2 tak berenggang langsong ngan tgan aku..memanjang ja mesej..slalu msej ngan pompoan la..skrang family aku pon dah prasan..depa bole kesan aku dah tak da makwe..mak aku pon kata 'hai,dah xdak makwe dah?xdak nak msej ngan sapa2 dah?awat lepas spm baru nak takdak2 makwe ni..spatotnya dari sblom spm g..rasa cm nak jawab ja..nak buat cm na mak..result pon truk..2 yg dah x laku skrang ni..haha..xdala..cuma mmg malas nak msej..nak berkaseh sayang la bagai..ada ja junior pompoan dok hntaq msej tapi sjujurnya mmg x bernafsu la nak msej2 ni skrang..aku rasa cm perumpamaan yg madu dlam bekas 2 mmg btol la..kan org kata..kalaw bercinta sblom kawen2 ni lama2 madu dalam bekas 2 kian habes,..bila dah lepas kawen dah kering dah pon bekas 2..aku ni boleh dikategorikan madu yg dah kering la..dah bermacam macam sgat cinta yg aku hadapi..smpai dah lali ngan cinta ni..skrang ini aku akui aku sgat obses ngan nikita willy..mimik muka dy ngan prangai dy 2 mmg aku suka gila..tapi bgus ar aku rasa fell in love ngan artis ni..dy x kenal kita..so takkan timbul isu dikecewakan dan mengecewakan..cuma yg boleh aku kata skrang ni..tgk muka nikita willy 2 mmbahagiakan..tgk dy brlakon dlam yusra san yumna sgat mmbahagiakan..dan bila dok saja2 2 trbayang muka dy sgat2 mmbahagiakan...sooooooo...aku dah bahagia sgat dah skrang ni..fullstop..  =)



Monday, 9 April 2012

sgat tepat..

Mencintai Sseorang itu adalah hak kita, namun memiliki sseorang yang kita cintai tanpa ikatan rasmi itu bukan hak kita. cINTA itu milik ALLAH..Jangan pernah takut melepaskan ssuatu yang belum berhak kita miliki, dia pasti akan kembali, jika Allah mnjadikan ia untuk kau miliki, atau Allah akan mngganti, dengan yang jauh lebih baik dari yang sekarang kita cintai. Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN menjadi hak kita. Jangan kau kutip lagi serpihan kaca. Sabarlah hingga kau temukan permata.

Saturday, 7 April 2012

yusra dan yumna



ok sumpah cita nih best gila..aku mmg dah addicted ngan cita nih..dpat tgk kat utube ja..bila la tv3 or astro nak tayang cita nih..serius best kalaw tayang..yg bestnya NW pegang 2 watak..kembar..sorang yusra n sorang yumna..yusra ni mskin n lemah lembut..yumna ni kaya n agak kasar...dasyat ar dy dpat melakonkan 2 watak dalam satu filem..aku plg trtarik bila dy lakonkan watak yusra 2..cakap lembut..muka ayu gila bila dy tak bermekap..ouhhh...sememangnya aku fell in love ngan nikita willy..100% dah jatoh cinta..arap dpat la jumpa awek seiras iras muka dy..kalaw jumpa mmg sumpah aku jaga dy smpai mati la..xkan lepas..la ni baru tgk episod ke 8..dok ada smpai 50 lebeh episod..gila bnyak...

Thursday, 5 April 2012

lutut oh lutut!

5 april 2012...baru hari nih aku p mengurut lutut aku yg dah lama injured ni..dah 3 taon lebeh dah injured..smua pasal maen bola kemarin..mmg tlang lutut trlari bnyak la..balek 2 nak jalan pon dah x bapa betol..so mmg kena p mngurut jgak la..memang seksa la nak bgi tulang 2 masok blek tadi..kena lipat kaki,bagi tulang 2 bergerak masok ke tmpat dy blek.aku meraung dlam hati ja.kalaw ada budak kecik kat situ mmg abes aku tokak2 kpala dy..haha..lepas2 mmg rasa tulang 2 bergerak masok blek..skrang nih kaki aku mmg berbalut la..berjalan still slow2 lagi pasai lutut aku bengkak g..harap2 btoi2 la dpat baek..harap2 tak terlari dah tulang lutut aku nih...aku baek nanty siap hampa..aku nak lari mcam ribut.maen bola cm messi..hmpa tggu hampa!

Wednesday, 4 April 2012

kekosongan

kekosongan yg jelas trasa skrang ni..sgat sepi..rasa mcam tak bole tahan ja x da pasangan..mmg sblom ni aku nak ignore ja benda nih..tapi tak boleh..keadaan sekeliling menyebabkan aku ingin berpacaran lagi..ouhh..shit..stakat ni mmg langsong x pikir pompoan mana2 cuma rasa mcam someone akan muncul ja..hopefully mcam ni:-
eugene kim..mcam mlampau sgat ja permintaan aku nih..tapi kalaw mcam nih la..alahai..manisnya..tenang hidop aku...  =)

falsafah

cinta itu bukan melemahkan..tapi menguatkan...

Monday, 2 April 2012

...........

wlawpon dah taw effect buat benda 2 akan mengecewakan n meranakan diri sndri tapi aku tetap dok buat jgak benda 2...haishhhh...

Sunday, 1 April 2012

anak =____=

ok..tyme aku ikot rmbongan p cameron 2 mmg bnyak la kan family p..n satu perkara yg aku notice pasal diri aku..aku sgat2 suka tgk bila suami istri layan kerenah anak kecik dy..n aku sgat2 ingin buat benda yg sama..aku rasa cm hati aku n pmikiran aku ni dah dwasa cuma aku trperangkap dalam badan rmaja...kalaw ikot mmg aku salah fasa umur dah ni..spatotnya aku brada di fasa lelaki berkahwin yg dah bersedia nak menerima anak..bukan fasa rmaja..aku btol2 serius nih..mmg rasa btol2 tringin nak ada istri pas2 layan kerenah anak2..anak kecik la..tyme comey g..bila dah besaq jadi ketegaq kira hilang dah la comey anak 2...anak oh anak...mak!ceq nak kawen la ni gak..tlg cari pasangan ceq..  =_____=

cameron!

ni nak cita sal cameron highlands taw..bukan cameron diaz..haha..ok ceritanya bermula begini..rmbongan yg x dijangka akan disertai oleh aku ini ternyata amat menyeronokkan...pling best psal daa lama sgat aku x p cameron..since fom4...masa 2 pergi sebab dpat p rmbongan free..geng2 yg dpat straight's a pmr...aku letak gmbar2 ja la pas2 aku wat description bawah 2..malas nak wat dlam bentuk essay..tak larat nak taip..   =p

smpai surau dekat simpang pulai ni dalam pkol 5 suku..mmg awal la..kalaw ikot mmg patot tidoq dlu dalam bas smentara nak tggu suboh masok..suboh masok pkol 6 lebeh..tapi ada sorang pak long ni hambat habeh smua org p dok kat surau..haru sggoh...kena la p dok kat surau..melangut dkat sejam gak la dlam surau 2...ayoyo...

ok..smpai2 ja kat cameron 2 singgah trus kat kdai makan..mmg perut tyme 2 tgah lapar la..sejuk plak kan...mmg aku dah sedia la nak bwah kluar wallet..mak aku bgi rm150(including duet bayaran rmbongan rm100),ayah aku  bgi rm50..kira duet blanja aku rm100 ja la...tapi mmg bernaseb baek...siap makan free lagi..kira geng rmbongan ni dah deal ngan kdai makan 2..cantek la..aku sebat la nsik lemak..sedap2!  >____<

aku rasa gmbar ni agak cantek..hehe..cantek kan ladang teh ni?kalaw la aku anak kepada tauke ladang nih mmg best la..makwe mmg kliling pinggang dah la..haha..brangan..

rundingan meja bulat.ehehe.sbnarnya tyme ni mmg aku dah tak larat nak jalan2..rasa cm nak trcabut ja kaki aku...

ok..tyme ni mmg bunyi cita agak tragis..kami mmg dok tggu lama dah nak p pasar malam..pas2 trun2 ja dari bas hujan lak..hujan trun selebat lebatnya..ntah sapa yg nyanyi dlam bas smpai mengakibatkan hujan lebat 2,,haihh..tyme hujan lebat 2 la aku redah..tyme ni jgak la beli barang bnyak...strawberry,sayur,jagung....smua borong kat sini la..smua 2 barang yg mak aku pesan,,smpai x sempat nak tgk barang untuk diri aku sndri n kawan2...hujan oh hujan.

ni la nama tmpat kami tidoq..DESA ANTHURIUM APARTMENT...

ok..sudah2 la letak gmbaq..kalaw nak tgk gmbaq bnyak lagi p tgk kat fesbuk aku..dok ada gmbaq bnyak..part plg aku suka tyme malam kat apartment la..sempat tgk kedah lawan perak..mmg untung la apartment 2 siap ada astro g...haha..enjoy this trip very much..arap ada lagi rmbongan pas ni..aku rasa cm dah jadi kaki jalan ja...