Wednesday, 29 February 2012

ikan?perempuan?

ok..aku penah dgar teori nih..kalaw kita sayangkan seseorg 2 kita kena blaja lepaskan dy..ibarat ikan..kita tgkap ikan kat sungai..lepas 2 kita lepaskan..kalaw ikan 2 datang balek kat kita..maka bole la ambik ikan 2..sama mcam cinta..kalaw btol2 kita cinta org 2..lepaskan dy..x perlu paksa2 dy..bila masanya dah tiba..bila dy dtang balek kat kita..insyallah..si dialah jodoh kita..kalaw x datang?dy straight pegi cm2 ja..maka ada la insan laen yg lebeh sesuai 2 untuk kita..dy untuk org laen..aku sedang dalam usaha berbuat begitu skrang ni...  =)   -much love-

Monday, 27 February 2012

................

Allah lebeh mengetahui yg trbaek buat hambanya...aku berpegang pada 2..   =)   smangat2!

underworld





ok..skrang nih mmg tgh addicted ngan cita underworld ni...gila best..jalan cita sama cm twillight...lawan antra vampire n warewolf....tapi aku rasa cita ni lagi trbaek la drpda twillight...two thumbs up!

Friday, 24 February 2012

talking to the moon

ok..lirik lagu nih mendalam gila maksdnya...stiap malam sblom tido kalaw aku tak dgar lagu ni sorg2 x sah...x cukop ngan dengar aku berdiri dpan cermin nyanyi..buat konsert skali..haha..xbole blah...




I know you’re somewhere out there,
Somewhere far away
I want you back
I want you back.
My neighbors think I’m crazy,
But they don’t understand
You’re all I had
You’re all I had.
At night when the stars light up my room,
I sit by myself,
Talking to the moon
Tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too
Or am I a fool?
Who sits alone
Talking to the moon
I’m feeling like I’m famous,
The talk of the town.
They say I’ve gone mad.
Yeah, I’ve gone mad.
But they don’t know what I know,
‘Cause when the sun goes down
Someone’s talking back.
Yeah, they’re talking back.
At night when the stars light up my room,
I sit by myself,
Talking to the moon
Tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too
Or am I a fool?
Who sits alone
Talking to the moon
Do you ever hear me calling?
‘Cause every time, I’m talkin’ to the moon
Still tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too
Or am I a fool?
Who sits alone
Talking to the moon
I know you’re somewhere out there,
Somewhere far away…




credit to bruno mars..ur voice absolutely awesome  =)

Wednesday, 22 February 2012

blanja =D

ok..ada org ni kan..blnja kita makan kfc oo...tima kaseh bnyak2 eh..mmg baek hati la..smoga panjang umor+murah rezeki+cepat2 kawen..haha..meh nak letak gmbar dy kat bwah...




thanks eh kak nabila ahmad..taon depan bday org blanja la lagi..haha..muka x tahu malu la jgak ni minx org blanja dy..   =p

Tuesday, 21 February 2012

tasha manshashar


ok..cuba tgk video nih..1st tyme aku tgk aku terpaut la ngan ekspresi muka dy..rasa cm cute gla..dgan gaya2 comel+manja...then trus rasa minat..adakah ini cinta?kui3...muka dy pon aku rasa cm someone la...emmmm..ok..biar la..planduk dua serupa nih...apa2 pon dy ni mmg best2!keep it up your good work!truskan menyanyi ya..ada bakat..ada rupa...   =)   -much love-

Monday, 20 February 2012

kenangan sktarp

ok..kemarin aku masok sktarp...pasal nak tgk bola friendly antra sktarp n sktpsh...sktpsh 2 skolah ayah aku..dy p la tgk budak2 dy maen...aku pon tumpang la ikot..dah bnyak perubahan kat skolah 2..aku round jugak la kawasan kantin 2...alahai..terimbau gila sgala kenangan...rasa nak menanges kat situ pon ada..haish..gila bnyak kenangan..bila aku lalu satu2 kawasan mesty akan ada kenangan yg aku ingat...gila indah zaman budak2..  =)  pas2 tgk la budak2 lawan bola..biasa la budak darjah 6..maen pon x sbrapa...haha..mcam aku x pnah drjah 6 ja..aku tringat la dlu masa aku drjah 6..aku pon maen bola..siap jadi captain skolah g..hehe..mmang kaki maen aku kecik2 dlu..ntah cm na la upsr bole dpat 5a..mcam ada faktor naseb ja...ok..nak cita pasal bola mmg skolah sktarp power kot..kalaw x silap aku johan kelompok seri nerang dah berbelas tahun berturut turut..tyme drjah 5 pon aku maen wakil skolah..tyme 2 jadi pmaen smpanan ja..dpat 1 gol ja..tpi taon 2 sktarp juara..xsilap aku final jumpa ngan sk tualak..ok..dah naek drjah 6 aku otai la..masa maen kelompok seri nerang 10 gol aku boh..pas2 sktarp juara lagi..final ngan sk pdg trap..aku ingat lagi menang 3-1...2 gol aku boh..  =)   then aku la p ambek cup slaku captain..haihh..betapa indahnya kenangan tyme kecik2..enjoy ja bersukan..masok skolah menengah dpat aktif smpai fom2 saja..atas faktor injured n halangan kluarga...tapi bila tringat blek kenangan dlu2 mmg rasa cm nak masok skolah rendah balek..cuba byangkan kalaw umur skrang pas2 masok skolah rendah balek..mesty best gila..dgan otak dah berkembang..sgala  galanya lebeh drpda bdak2 laen..haha..tpi x kan terjadi pon..haih..kenangan2~  -much love-

KEK BDAY..dah tua pon ada kek lagi?


KUALA PERLIS


jari kaki bengkak

ok...skrang ni aku jalan pon dah x betol..alkisahnya bermula di padang bola sepak taman sri emas..sedang aku asyik mahu meyepak bola aku x sedar lak ada bekas spray cat 2 kat padang..elok bola lak bergolek p situ..aku trsepak dua2 skali..dah la bekas cat 2 keras nak mampos..mmg bengkak ar kaki aku...xcukop ngan 2...lepas kena 2 aku degil p maen bola g..ketegaq..pas2 kena tackle kat tmpat bengkak 2..bertambah bengkak la..dah mcam belon...smlam pon tido x lena langsong..jari kaki nih tak bole sentuh apa2..aku pon x sure bengkak ka,retak ka patah ka...kalaw tggu lama2 x baek kena x ray la..padah2...2 la...org cipta kasut untuk melindungi kaki sperti Allah mencipta lelaki untuk melindungi pompoan..so salah pompoan la x hargai lelaki yg nk lindungi dy 2..hahaha..ke situ lak..yg sbnarnya salah aku la x pkay kasut yg spatotnya melindungi kaki..ok..berehat ja skrang ni..kurangkan berjalan...dok rumah ja..kaki ooh kaki..smoga kau cepat baek...  -much love-

Saturday, 18 February 2012

blaja keta?

ok...trmasok pagi tadi dah 6 jam aku blaja keta...isnin ni lagi 2 jam then daa bole ambek test la aku...stakat ni bole dikatakn success!dalam litar aku dah sgat2 pro...dlu aku lemah parking kan?skrang parking la yg plg aku suka bwat n plg terer..hehe..n naek bukit pon skrang ni x penah x lepas..dah tawu tekniknya senang ja la..sama mcam 3 penjuru pon...tadi 1st tyme masok jalanraya..agak kekok..tapi naseb dpat ckgu yg memahami..mgajar dgan penuh sabar..x marah2 n yg plg pnting x bletiaq..hahaha...ok..keep up da good work mbraq!mggu depan insyallah boleh dpat P dah...   =)   -much love-

makan besor kat kuala perlis


ok...tyme bday aku...ptg 2 lepas ambek kak aku kat politek pegi la kuala perlis..makan besor sempena bday aku..ikan siakap bakar ada..kerang ada..tomyam campur ada..sotong goreng tepung ada..nyummm3~total harga rm89...abah...thanks blanja...   =)     makan sedap sgat smpai x tgk camera dah..  =p   -much love-

dah 18 tahun dah aku~

wihihi..serius rasa x percaya..btol lah diriku ini sudah berumur 18 tahun..rasa kejap ja hidop ni...alhamdulillah aku diberi ksempatan untuk bernafas di muka bumi milik Allah yg serba indah ni...dikurniakan kesenangan hidop..dikurniakan family dan kawan yg awesome..alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah...aku bersyukur...aku pon tharu gak pasal ada 161 org post kat wall fb aku..wish hepy bday..yg sorg 2 post kat blog dy..ok..trima kaseh..thanks...syukron..  =)    aku harap taon ni baek kpda aku..taon yg menentukan masa depan aku..aku dpat result spm..dpat twaran u...smoga apa yg aku inginkan trcapai...amin...mubaraq..sedar la kamu dah 18 tahun..plezz be matured!!heee   =D  -much love-

Thursday, 16 February 2012

kesan..

ok..padan muka aku..skrang baru dah ada kesan...kadang2 bila dok saja2 aku rasa paru2 aku saket sgat..susah nak bernafas...kena pegang dada ngan tgan pas2 nafas slow2 baru ok balek...padah2~

Tuesday, 14 February 2012

paham paham paham

ok..by looking ur action i consider u dont have any feeling towards me already.....xpalah...sedih mmg sedih...but life must go on...aku pon dah luahkan sgala galanya rasanya...aku anggap kita xda jodoh la kalaw cmni...nak bwat cm na kan..aku dah cuba yg trbaek..tapi dy tetap x maw..tetap buat dono ja....ok...terima kaseh~

Monday, 13 February 2012

aishiteru

ok..lagu ini memang mengingatkan aku kepada si dy yg smkin lama smkin jaoh drpda hidop aku..rasanya dah sgat lama aku x jumpa dy..x nmpak muka dy..seriously aku sgat tersgat merindui dy..   =')     
mmg bnyak sgat salah faham yg berlaku...yg trjadi..ok..aku taw aku bnyak sgat bwat dy saket hati..aku bole sound dy mcam 2..sbnarnya tyme 2 hati aku tgh marah n jeles pasal baca salah satu entry dy..budus la aku nih..dah x da apa2 hubungan pon maseh dok jeles..maafkan kebodohan aku..skrang ni smpai kan aku sndri pon dah mati akal macam mana nak betulkan keadaan..ibarat tali yg tersimpul..aku langsong tak tawu cara nak bukak simpulan 2..serius aku tataw..aku bukan dewa yg boleh baca hati org..aku manusia biasa..dan aku x boleh baca hati dy..aku taktaw apa dy pikir..aku taktaw apa perasaan dy kat aku skrang..aku taktaw keadaan dy skrang...tapi hati aku sndri aku taw..yg aku sgat pasti hati aku maseh ada dy...lagu aishiteru ni bila tgk lirik dy aku dpat rasa yg sgat2 sama ngan keadaan skrang dan perasaan aku pada si dy..n untuk si dy..yg aku rasa x perlu sebut nama dy..pasal kalaw sebut aku takot menimbulkan gosip lagi..xmaw menyusahkan dy,,dah cukop2 la dy trpaksa berhadapan ngan pandangan serong org kat dy...TOLONG AMATI lirik nih...yg 2 ja last aku minx..tlong amati..dan yg 2 la perasaan sbnaq aku kat dy..exactly sama...hmmm..aishiteru!dari mula kita kenal...smpai skrang..slagi bole jaga perasaan ni aku jaga..  =')


 AISHITERU


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

 walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
walau raga kita terpisah jauhnamun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
 hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
lupakan segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


-much love 4 u-

mira

ok...hari nih bermula dgan ceria bila dpat astro..tapi tadi dpat duka...mmg la x boleh duga hidop ni..satu2nya pet aku yg tinggal dah mati..mira dah mati...dy pergi meninggalkan aku...ok..lepas ni aku xda la nak cuci2 bekas dy lagi..xda la nak bgi dy makan lagi..xdala boleh belai2 kepala ngan cengkerang dy lagi..  =(  smoga berjumpa ngan rizky di alam yg satu lagi..papai...-much love-   ='(

......................

ok..mmg aku couple pon..memang...couple ngan imratul najwa binti latiff..or nama komersialnya najwa latiff...  =D

ASTRO

ok...genap tarikh 13 februari 2012 maka terpasanglah astro kat rumah aku...wihihi...sbnarnya aku dok minx lama dah suro pasang astro...dari aku fom3 lagi..tapi abah aku dok bgi alasan 'lepas habes spm nnty baru boleh pasang,tera tv biasa pon tgk tv x ingat dunia'..haaaa..lebeh kurang cm2 la...berulang kali ckap cm2 ja..cliche taw dak...cliche!haha...tapi bgus jgak akhirnya dy tunaikan janji dy...  =)    bayaran bulan rm94 kalaw x silap aku...n yg plg best skali ada pakej mustika..wihihi..bole la aku layan raja lawak 6 lepas nih... =D  ...haaa..bahagia btol idop..gpon klaw nak tgk bola x payah lagi la aku na kna p mlepak kat kdai mkan...aku anggap ni cm hadiah bday terdahulu untuk bday aku 17 februari nih..hihi..last word nak kata 'macam macam ada'....heee...ada gmbar astro kat umah aku..ni dy~



Saturday, 11 February 2012

ENTRY YG KE-100!!

dah 100 entry dah aku tulis weh!!!!!!Saja ja nak post nih..dah x da keja sgat kan..tak sangka bnyak jugak aku berkarya..bila tgk n baca balek satu persatu apa aku tulis sumpah lawak..hahaha..hihihi..huhuhu..ok cukup..  =_____=  malam ni kena dpat rest yg cukop pasal esok aku dah mula nak driving..ltihan bgi 2 jam yg pertama..hope sgalanya berjalan dgan lancar...n jgan la dpat ckgu yg sama macam dlu 2..tlong la jgan..kuat beleter!!aku x tahan ngan org kuat beleter nih...rasa nak pulaih2 ja tlinga dy baru senyap kot..ok..xlarat tulis bnyak..tidooooooooooooo~  -much love- =)

kosong by najwa latif

ok..lagu ni mmg superb gila!


KOSONG


Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong 2x

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong 2x

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong .. kosong..
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

kosong.. kosong..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong 2x

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong 2x





Friday, 10 February 2012

.....................

waduhhhh2...saket la cm ni mubaraq oiiii...dok p kenang balek kisah2 lama hg jgak yg menderita..   =_____=  kata nak kebal cinta...come on la...keraskan hati 2 sikit2..come on2!!!jgan jadi lembik sgat lah kan....prove 2 urself u can live without love!

bila aku rindu.............

bila aku rindu..........
aku baca satu persatu ayat2 yg ditulis dalam blog mu
bila aku rindu...........
aku baca semula msej yg pernah kau hantar dahulu
bila aku rindu.........
aku lihat gambar2 mu yg aku simpan
bila aku rindu......
aku dgar semula perbualan telefon antra kita dahulu(aku record)  =p
bila aku rindu......
aku dgar lagu2 cinta yg mengingatkan aku kepda mu
bila aku rindu....
aku kenang semula kenangan2 kita wlawpon skejap tapi amat bermakna
bila aku rindu...
aku sebut namamu berkali kali dgan harapan kau muncul dihadapanku...
demi Allah aku merindui dirimu......sgat2 merindui dirimu....
ku harap kau bahagia dgan hidop mu disamping kawan2 mu yg tercinta..  =)
-much love 4 u-

Wednesday, 8 February 2012

RANGO








ok..movie aku tgk malam tadi mmg awesome..RANGO..haha..sebenarnya aku x brapa suka cita2 kartun nih..aku preffer kepda cita2 perang,superhero lagi..tapi cita ni berjaya mmbuka hati aku..cewahhh..macam pa g..haha..mmg best cita ni..dgan muka rango 2..haha..lawok..pandai dy wat mimik muka ngan keadaan...cita ni diselitkan ngan keyakinan diri...kita sememangnya biasa..org biasa..yg tiada kuasa apa2..tapi tindakan yg kita ambil boleh membuat kita bertindak di luar kebiasaan n menjadi org luar biasa di mata umum...   =)    yg penting skali  TRUST IN YOURSELF!   -much love-

communication skill

ok..skrang nih tepat pukol 3 pagi..tpi aku still x ley tido lagi..insomnia aku smkin mnjadi jadi..dah try nak lelapkan mata tpi still x ley tido..ok..aku nak brcakap sal satu benda yg dianggap remeh tpi sangat penting..aku notice benda ni bila pegi kedai astro petang tadi..ayah aku dah cadang nak pasang astro..so tadi pergi la survey..ejen astro 2 sembang mmg dahhhhh syattt la..cara dy berinteraksi ngan pelanggan superb...haaa,untuk makluman rakan2 encik astro akan dipasang di rumah aku dalam minggu nih..wahahaha..bangga..nanty aku upload gmbar encik astro ya...ok..pegi kepada tajuk asal..tahap communication skill yg ditunjukkan oleh abg astro tadi mmg hebat..cara dy memilih perkataan..MIMIk muka yg meyakinkan...diselangi dgan gurauan..mmg hebat...aku ingin sgat nak jadi seseorg yg boleh cakap dgan semua peringkat umur n pangkat..kalaw cm umur 2 boleh bergaul dgan baek bermula dari budak2,remaja,dewasa n org tua...pastinya cara untuk berkomunikasi ngan glongan umur ni berbeza...bila pangkat pulak mmg aku nak berkomunikasi dgan semua jenis org.dari tukang sapu smpah,warga asing,dato'2,yb....aku nak kuasai semua 2..sejujurnya communication skill aku mmg perlu diasah bnyak sgat2 lagi..pegi rumah org bukak puasa dlu2 pon x reti nak cakap apa2..   =p     i need changes..aku perlu blajar semua ni..tambah2 bidang pekerjaan yg aku nak ceburi nanty mmerlukan aku mempunyai communication skill yg tggi..so mulai detik ini aku nak work on..berusaha!aku percaya kpda diri aku..aku boleh...     =)    -much love-

Tuesday, 7 February 2012

..........

the best word untuk aku skrang nih KEEP MOVING..jgan toleh blakang..bila toleh blakang mula la nak berfeeling,berjiwang,berlayan perasaan bagai..so pandang ke hadapan..kepala straight ke hadapan..badan tegak..berjalan ke hadapan dgan penuh yakin...smpai di sesuatu tempat yg waktu n keadaan 2 sesuai untuk aku singgahi baru aku singgah..tapi lambat lagi...   =)   -much love-

Monday, 6 February 2012

trip yg super duper awesome -2nd day-

ok..bersambung hari ke2 lak..dah mcam cita berepisod lak..hehe..dah bnyak berjalan kan..mmg malam 2 tido btol2 la..aku terjaga bila bobo masok dalam bilik..bagus bobo 2..bgun awal.haha...kira aku ni org yg bgun no2 la..dgan kawan2 ja aku bgun awal..kalaw kat rumah..puiii..6.50 cm2 baru nak suboh...ok..dah bgun 2 trus aku smbhyg pas2 mandi..tyme 2 ayah n mak dzul kluar..sejuk gila nak mandi pon..aku dah terbiasa mandi ngan hot water pagi2..tapi xpala..skali skala..tringat tyme aku dok rumah guru dlu..mmg tiap2 pagi mandi ngan air sejuk..seksa gila..aku jenis yg x tahan sejuk tpi tahan panas..ok..bila dah abes mandi aku pon kluar la rumah jap ambek angin pagi..ehhh..ni dah mcam novel ja...haha..lantak la..then tiba2 perut aku berbunyi..kriiuuuk2...hodoh punya bunyi..haha..aku pon berjalan la pegi shell depan rumah dzul 2...kan masa episod pertama ada bgtaw kata rmah dy dkat ngan shell..haaa..dah lupa kan?nyanyuk la 2..haha..aku beli la snek ngan air nescafe tin..then aku ngan bobo lepak kat taman permainan sblah rumah dzul..mmg serba lengkap la rumah dy..semua ada..then geng2 laen pon mai la lepak sama..ada gambarnya..ini dy...









ok..lepas ja lepak n posing kat playground 2 kami pon masok rumah..family dzul jamu nasik lemak lak..kueh mueh lagi..alahai rasa segannya..rasa menyusahkan gila..murahkan la rezeki mereka skeluarga..amin...ok..dah habes makan kami pon bergegas ke tujuan utama kami..kira main event la..KARNIVAL JOM MASUK U..haha..nama karnival 2 x boleh blah..macam mana la kalaw ada org yg lurus bendul p salah faham kata betoi2 boleh masok u..p sana siap ngan bwak beg pakaian lagi..siap bertanya bilik saya no brapa..siap bersalam,nanges2 ngan parents pasal nak masok u..ok stop..rasanya x da org sebodoh 2 kot...haha..2 hanya pameran saja..bkan daftar untuk masok u ka apa...ok..karnival 2 mula pkol 9..kalaw x silap aku,kami smpai dalam pkol 9.45..mmg sgat informative la..slaen 2 yg pling best dpat macam2 gift..pen,buku nota,calendar,pelekat kreta..wahhhh..best2..barang free 2 weh..mana nak senang2 dpat..ada gmbarnya..nanty aku letak kat  bwah..kalaw x malu tgk la apa yg dah aku collect..haha






ok..kalaw x silap aku kami habes ronda karnival 2 dalam pkol 12..ckgu2 syed ahmad n budak2 syed ahmad pon aku jumpak..bdak2 fom5 p..sibuk ja depa..jawab spm 2 dlu baru boleh nak kalut2 pikir pasal nk masok u..haha..ok..lepas 2 kami straight terus ke rumah dzul..rest jap..sambil 2 dpat gak la sembang2 ngan kak dy yg sgat2 amat2 terpaling ayu..kak sulung dy n kak no 2..dua2 sama ja ayu..part ni yg plg aku suka..hua3..kak sulung dy ada jual barang herbalife..so kami pon try la ukur berat badan,berat tulang.kekuatan perut,ayaq dalam badan bagai..bnyak la..then last skali dy bgtaw umor kita mengikut kesihatan brapa..ce teka ce teka umor aku bapa..haha..15 tahun kot..mudanya..haha..bley ambek pmr skali lagi la cm ni..umor yun n amy 16..min 30 lebeh..bobo 40 lebeh..yg laen 2 aku lupa daa..ok..lepas 2 kami p jitra mall.wahh amazing moment la gak nih..asalnya kami nak tgk wayang..cita mysterious island..tapi tiket dy rm18..pasal cita 3d..yg ada pon azura..alohhh..boring lah tgk cinta2 nih..cinta taik kucing..  =____=    then p la ke tmpat bowling..tapi cm boring ja maen bowling..pasal dah slalu sgat...then aku bgi idea untuk wat aktiviti yg kami mmg x penah bwat g..aku rasa bgi depa smua 1st tyme..tapi untuk aku 2nd tyme la..aktiviti apa x ley gtaw..takot kantoi ngan parents kami..haha..tpi parents aku kalaw taw pon rasanya ok ja..cuma depa ja la..cuma nak gtaw mmg syiok gila babeng la..haahaa..semua pakat jadi gila dalam sebuah kotak kecil 2...ok..mmg penat abes la..lepas 2 straight trus blek rumah..ehh japp.ada gak gmbar kat jitra mall..haaa..lupa lak..sblom kami bwat akitiviti yg perlu aku rahsiakan 2 kami urut2 badan dlu..trima kaseh mesin urut..badan aku kembali segar..ni gmbarnya..







ok..lepas ja hang out kat jitra mall kami terus balek rumah dzul..azhari,yin n bobo balek petang 2...tggal la kami berlima...so malam 2 kami makan kat luar..dekat2 ngan yawata..then pegi la jumpak promoter trunggul kat yawata..haha..umi...syiok la dy gaji bnyak gila...rm750 sebulan..dah mmg rezeki dy kan..ok..balek drpda 2 kami sembang2 ja kat rumah..sembang pasai awek la..merapu la..then malam 2 makan oblong..pas2 tido...esok aku bgun lewat gila..pkol 10 baru trjaga..pkol 12 stgah kami bertolak balek..otw nak balek 2 singgah kedai az az az az hari bluebery jap..makan n minum..then trus balek..THE END~apa2 pon nak kata aku bersyukur ada kawan macam ampa..aku mulai sedar waktu umur skrang yg paling berguna ialah kawan..bkannya pakwe/makwe..so ia menguatkan lagi pendirian aku untuk tidak bercouple..aku still ingat kata2 UAI..jangan biarkan perempuan itu jatuh cinta kepada anda sekiranya anda tidak mencintainya..so aku x maw sapa2 jatuh cinta kat aku taw..hati aku dah teruk remuk pasal cinta..berkali kali aku dah kena..aku x mungkin dpat bercinta dgan sempurna lagi..serius aku cakap..xmungkin aku dapat bercinta secara sempurna lagi...ok.papai...-much love-

Sunday, 5 February 2012

reply to your advice

ok..hal aku hal aku,hal ko hal ko la..langsong x payah amek tahu pasal org laen punya hal..lets keep this way okey..  =)  peace yaw!xnak carik gaduh...

trip yg super duper awesome -1st day-


ok..nak cita la pasal experience yg gila awesome nih..kami mmg planning lama dh nak tido kat rumah dzul..dekat kpala batas..tujuan utamanya pasal ada karnival jom masok u 2 la..dari rmh dzul kira dekat sket la nak pegi stdm darul aman..so antara ahli2 rombongan nya...mubaraq(ketua)..aiceee ikot suka aku ja lantik diri aku sndri ketua..haha..ok..antra ahli laen zul lah,zul yun,min,dzul(tuan rumah),yin,azhari,bobo...  =)    sesudah smbhyang jumaat kami bertolak..yg dok skitar kn kumpol kat tumah aku dlu..kira jadi main centre la gak..hoho...janji pkoy 3 tpi pkol 3 stgah baru smua mai..'baguih' kawan2 aku nih..haha..so kami trus bertolak..yin,aza n dzul tggu kat pok sen..kami jumpak tepi petronas pok sen..ini gmbarnya
x semua ada dalam gmbar nih..aku ppon x da..aku dok blakang kamera..malu nak tgkap pasal muka x tacap2 lagi..hua3...proceed k..then kami sambung perjalanan kami ke kepala batas..kami lalu jalan yg serius langsong aku x penah lalu pon..berselekoh gila..dah mcam valentino rossi gak la aku kona baring..wahaha..bunyi cm mlampau jaa...ok..rasa dalam 30 minit kami smpai la rumah dzul...nice house..satu lokasi yg strategik..antra tgah2 pekan jitra n alor star..then dekat ngan shell..sgat strategik..lepak2 n sembang2 jap dalam bilik dy then kami decide nak p tasik jitra..haaa..1st tyme nih aku p tasek jitra..hehe..tasik jitra mmg cantek ar..two thumbs up!kalaw bole rasa cm 'ok,nak satu tasik mcam ni kat kuala nerang'haha..mcam nak dpat ja kan..mg sesuai untuk beriadah di ptg hari..boley joging,berkayak,maen layang2,berkelah..pendek kata sgala galanya la bole bwat..smpai2 2 mmg crowded la..ramai..then kami sempat pose ramai2 tepi tasik..ni gmbar dy...



cantek x scenery nya?haha..balakang 2 food court..ok then kami jalan2..then aku ngan yun tragak nak naek bot kayuh guna kaki 2..aku x taw la nama komersial benda alah 2 apa..panggil dy bot kayuh guna kaki cukop la..hua3...nih 1st tyme aku naek..sumpah best...  =)  ni gmbarnya..




ok..naek 2 dekat sejam jgak la...sbnarnya masa naek stgah jam ja..tpi pak cik 2 x panggil2 pon..oh yaa..bayaran naek bot kayuh guna kaki nih rm10..sapa2 nak try bole la..   =)    dalam pkol 7 kami pon balek...mandi2 n smbahyg maghrib..then tyme 2 family dzul daa balek..apa yg bole aku katakan pasal family dy ialah hepy family..  =)   family yg dekat ngan agama..mak dy baek n sgat2 peramah..lagipon nmpak awet muda..hehe..then kak2 dy..haaaa..kak2 dy cumey baek..pakay tudung labuh..serious sapa2 tgk tertarik..haha..untungla dzul ada kak2 cm2...arap dpat istri ada la ala2 cm2..amin..  =)   ok..proceed2..hehe..then kami kluar berjalan..kluar malam ni..agak nakal la..kami pon daa x larat nak jadi budak baek daa..haha..kami kluar makan malam..cadang nak makan kat tat nasik ayam shahab perdana..ala yg famous 2..sambil2 bwak2 moto 2 ada la photographer pro(zul lah)candid aksi2 berbahaya...serius kami bwak laju doooo..haha..ni gmbarnya..

nmpak x skuter merah 2?sama laju ja ngan fz..haha..x silap aku tyme ni tgah speed 100 km/h...ok..daa bawal laju mmg cepat la kami smpai kan..perut pon daa lapar..smpai2 ja..trus duduk n order..awal2 2 aku juz tanya ja 'abg.nasik ayam special ada?'..tapi abg 2 trus tulis..padahal 2 satu pertanyaan..bukan satu order..haha..nak disenangkan cita semua makan nasik ayam spesial malam 2..haha..nak tgk gmbar kami kat tat nasik ayam x?nak tgk?ala..kalaw kata x maw tgk pon tetap aku nak tnjuk..haha..ni gmbarnya..


ok..nak taw x semua harga brapa?nak taw..ala..kalaw kata x maw taw pon tetap aku nak habaq..haha..smua dalam rm62 ringgit..mak dzul ada bgi rm40..smoga murah rezeki mak dzul..amin..so short rm22 la kan..so kami kutip la sorang rm3..ok la 2..  =)  perut kenyang hati pon senang!  =)   then kami truskan perjalanan kami ke stdm darul aman..ada jual2 kat perkarangan stdm 2..baru aku sedar kami x tgkap gmbar langsong kat situ..so nak crita ja la..kedai2 x da la bnyak2 sgat..bnyak jersey,sluar,jam..cm2 ja la..so aku beli sluar pendek shelai sbgai cuko syarat..xkan p x beli apa2 kan..lepas ja hang around kat stdm kami terus p istana anak bukit..scenery elok gak pasal ada pokok lampu2 2.ala,mcam kat ict shah alam.nak p shah alam mmg x la kan,so dpat tgk kat istana anak bukit ni pon jadi la..ni gmbarnya.  =)
ok..lepas bergambar nih kami cadang nak p aneka..tapi bila smpai ja dah tutup lak..so cm tgk2 kawasan ja la..lepas 2 lalu jitra mall pas2 balek rumah dzul..smpai2 rumah mak dy jamu makan bihun tom yam lak..skali lagi la saya nak kata 'murah rezeki mak cik'  =)   aku pon pederaih jgak la..sedap tom yam 2..serius rasa cm mak aku masak..makan 2 pinggan la jgak..xpadan ngan bantai nasik ayam spesial tadi..haha..aku mmg slalu lapar malam2..serius aku ckap lepas pkul 12 tgah malam 2 aku akan jadi lapar gila,,kena makan sbnyak mgkin baru nak rasa kenyang..apakah penyakit itu?haha..ok lepas makan kami sembang mengarut2 sat..pas2 bummmmmm..tidoq..abes hari pertama trip kami..yg  totally super duper awesome..tggu aku post untuk second day lak k..yg pastinya lebey mnarik..  =)  -much love-