Tuesday, 31 January 2012

think positive =)

ok..hari ni nak formal sket la..ni lebey kurang cm kelas tutor la..jadi sapa2 yg membaca blog ni akan mendpat ilmu baru..insyallah kalaw amalkan akan berjaya..aku pon dpat pahala..jadi ckgu ni even kita dah meninggal skali pon tapi kalaw org maseh guna ilmu kita kita tetap akan dpat pahala..kan?ok..kita mulakan..saya akan memberi beberapa situasi dan akan sertakan bgaimana anda harus berfikir dalam otak anda slepas anda mghadapi situasi trsebut..kita pergi kepada situasi yg kerap berlaku la k..anda kena dump ngan pasangan kekaseh anda..jadi apa yg harus anda berfikir??'waaaaa,aku mati aku mati,sure aku x ley hidop tanpa dymana friskies?mana frieskis?aku nak bunuh diri?'ok...itu adalah salah satu pemikiran yg salah sbnarnya...jadi kita perlu mengubah corak pemikiran kita di sini..apa yg perlu kita fikir?ok..sila amalkan ya..'ok,mungkin dy sedar yg dy x layak untuk aku,dy sedar aku nih terlalu baek'..nmpak?2 yg kita kena fikir...ok.proceed..situasi kedua..anda mendapat kertas ujian..anda mendapat markah 60%..jadi anda frust dan menyalahkan diri sebab x dapat 40% 2 lagi..ok..sbnarnya ckgu mmg x kan bgi anda full mark pasal klaw dah btol smua ckgu nak mgajar apa lagi?plajar dah perfect so apa tugas guru kalaw cm2..kan?ok..sterusnya..wahhh..daa macam karangan lak post aku kali nih..  =)   anda dibuang kerja oleh bos anda...ok..so fikir la bahawa boss anda takot dgan kredibiliti anda dan takot anda merampas jawatan dy sbgai bos..so dy terpaksa guna taktik kotor 2..nnmpak?ok..anda dipulaukan oleh rakan2..sebab apa?mgkin sebab kawan2 fikir yg depa x layak berkawan ngan anda..anda terlalu genius,cantik/hnsem,menarik sdangkan depa bodo,hudoh dan buruk..nmpak?ok..proceed lagi..anda tweet kepada artis kegemaran anda..senang crita tweet kat najwa latif la..dah bnyak kali daa..tapi dy x pernah blas pon..jgan kata x balas..retweet pon x penah(macam kisah aku ja nih)..sebab apa?sebab dy brasa kaku dan excited melihat seorang fanz yg hensem/cantek tweet kat dy..kaku shingga x mampu berbuat apa2..nmpak?nmpak?ok..saya bgi lesson yg terakhir la ni k...anda single..jgan menyalahkan diri di atas kesinglelan hmpa..berfiki la bahawa 'insyallah,Allah sedang mengaturkan pasangan yg paling terbaek buat hambamu yg sntiasa bersabar..bila tiba waktu dan keadaan yg sesuai ada la 2..   =) '
ok..krringggg3!haa..loceng pon dah bunyi..ckgu kluar dlu..haha..papai..  -much love-

karaoke

ok..malam nih nak cita pasal aku pegi karaoke tadi..huahuahua..1st tyme p karaoke box..terjejas gak la imej bdak baek aku.kira ok la 2.dah umor 18 baru p.kira dah dewasa la kan..haha..aku p ngan syamir,wan hafiz n syahfiz..memandangkan aku ni artis ternama aku hanya mendendangkan 2 buah lagu ja..ok..lagu pertama sekuntum mawar merah.lagu kedua berhenti berharap..suara aku mmg sedap(aicewah perasan sndri)..wahaha..tapi mic 2 kureng la..tapi ok la 1st try karaoke..depa kata suara aku ada mcam awi rafael.ok..aku trima 2..tapi aku ada identiti aku sndri..tolong ya..jgan samakan saya dgan mana2 artis..saya berdiri di atas bakat saya sndri.wasalam.esok rasanya nak ronda2 as la..nak beli cd,tapi semua geng aku mcam haram..sibok memanjang,xpaa..aku p sorg2 pon bole ja,..no hal..single?no hal ja  =)   -much love-

mimpi mrepek

percaya ataw tidak hari nih aku bgun pkol 3 stgah petang..haha..mgkin sbab smalam pon aku tido lewat..tido dalam pkol 5 rasanya..lpas suboh dah tentu smbung tido balek..smalam dalam pkol 3 pagi smpat g aku wat bihun sup segera..serius aku jadi lapaq tyme tgah2 pagi buta,..npa ntah..ok..pergi trus kpada inti sari utama...cewahh...dah macam pmbaca berita lak..dah tido smpai pkol 3 stgah sure mimpi macam2 kan..1st skali aku mimpi ada org post pingat kat aku..aku bukak peti pos kat depan umah..pas2 bukak ada pingat..kat pingat 2 tulis pemaen bola sepak terhandal di dunia..apa ka benda la mimpi aku nih..mrepek btoi..pas2 lepas ja tgk pingat 2 mai la satu motor nih..dy kata trsalah hntar pingat..spatotnya untuk org laen..yg menjadi kepelikannya..haha..ada ka org pos pingat?wtf..hahaha...then aku mimpi mak cik aku naek moto..dy bwak laju..pas2 trbabas masok longkang..berdarah abes kpala dy..then tyme ambulans smpai..aku tak sempat naek ambulans..pas2 ntah mai mana la ular sawa..bapak besaq..kejar aku..smbil kejar 2 dy nganga mulut dy luas2..aku lari la sekuat mungkin..gila ka apa mimpi aku nih..  =_='    melengkapkan lagi keanehan mimpi aku..mai la sorg detektif nih..dy mai rumah aku pasal nak siasat knapa aku ponteng skolah bnyak hari sgat..detektif dah x da keja laen ka smpai siasat budak ponteng skolah?pas2 bila tgk tarikh2 yg aku ponteng kat skolah syed ahmad,tarikh 2 masa aku blaja kat syed putra dlu..pas2 dy nak bukti aku blaja kat syed putra.so aku pon bukak la fail2 sijil aku..mmg dalam realitinya ada trsimpan surat yg aku dpat twaran ke syed putra dalam fail 2..tapi dalam mimpi xdak lak surat 2..alohhh..puas aku mncari...aku kan jenis yg bole control mimpi..so aku bgtaw kat diri aku kalaw cm ni lebeh baek aku bgun la..trus aku trbgun..then pegi mandi..haha..pelik kan?2 la hg mubaraq..bgun lewat2 lagi..esok da nak ubah la tabiat buruk aku nih..nak tido awal n bgun awal..weeeee..  (>_<)  -much love-

Saturday, 28 January 2012

rahsia rahsia rahsia!

ok.jam dah menunjukkan pkol 3.40 pagi tpi aku x reti nak tido lagi.ok.aku nak mrepek2 kejap la kat blog nih.dgan kesedehan yg mlanda diri aku dek kekalahan mu ngan kedah malam ni.mu x pla kalah tipis ja.aku geram tgk performance kedah.ayat yg sesuai untuk team kedah.'hampa memang suka kalah kan?'..huh.budus..ok.aku tak taw nak tulis cita apa2 yg menarik skrang ni cuma aku nak tulis fakta megenai diri aku la.kira bukak pekung di dada la jgak ni.x kesah la.dada laki.bkan ada org nak tgk sgat pon.kan?ok.aku berharap aku memiliki wajah yg puteh berseri.haha.banding ngan skrang yg agak hitam kecoklatan nih.mgkin kalaw aku puteh sket baru kurang kehodohan aku.baru x dak lagi pompoan yg dump aku bila aku couple ngan depa.hahaha(gelak derita).okok.aku suka tgk pompoan cantek.dan aku akui aku jatoh cinta 50% on wajah,20% on perangai,20% bakat n 10% kerajinan.main point nak habaq kata aku slama nih aku jatoh cinta kat wajah ja lbeh.suck la aku nih.harap hg berubah la mbraq ooi.okok.proceed.aku smoking.aku start smoking sjak putus ngan blqis dlu.ok.aku termakan ngan tipu helah SETAN yg pujok aku isap benda jahanam 2 n buat aku percaya 2 solution yg trbaek untuk hati yg merana n terluka.ok.smpai skrang aku still smoking n aku x dpat brenti dah.okok.aku ada tabiat pelik iaitu bwak masok phone dalam toilet waktu mandi.pas2 bukak lagu.tgk cermin.then bwat konsert syiok sndri.okok.dlu aku slalu aku dok brangan aku akan jadi pemaen bola sepak yg plg terhandal di dunia ini.aku brangan aku dpat superpower.then brangan la team2 hebat cm mu,barca beli aku.aku jadi kaya,dpat bini cantek,dapt sgalanya.angan2 2 mmg indah tpi lama kelamaan kita akan sedaq sndri drpda angan2 2 bila kita meningkat dewasa,okokok.move on.dulu aku minat gila ngan hilary duff smpai letak gambaq dy bwah bantal tyme tido.okok.aku takut kucing.tapi bila depan kawan2 or gurl aku kena smbunyi ketakutan 2 pasai takot depa mengata.blagak hbat la konon.okokok.rahsia lagi.yup.mmg ada sorg pompoan dalam hati aku tpi aku takot nak bwat apa2.aku blagak cm aku x kesah aku single pon tpi sbnaqnya aku kisah.ok.aku admit hati aku saket tgk dy bnyak sgat kawan laki.okok.aku bwat cm aku respek ngan kptusan dy untuk single dlu tapi sbnaqnya hati aku merana gila.aku sedaq smkin lama aku dah smkin jaoh drpda hidop dy.tggu la 10 taon g muka aku ngan nama aku pon dy dah x ingat caya la.aku baca blog dy satu demi satu.tpi smkin aku baca lagi aku saket hati.tpi aku x boleh stop drpda x baca blog dy pasai aku nak taw apa jadi kat hidop dy.terlalu bnyak sgat yg aku nak kata kat dy tpi terkata dsebabkan aku pikiaq bnyak kali effect kalaw aku cita smua benda.ok.dlu aku penah skali terlintas nak bunuh diri akibat putus cinta.aku dah pegang pisau tpi tyme 2 kawan aku,melati ada msej nasihat aku.dy kata Allah x trima slama lamanya org yg bunuh diri.kuboq pon xkan trima.ok.trma kaseh.kalaw x aku mmg x dpat tulis dah benda smua ni.n tolong mbraq jangan jadi bodoh lagi.okokok.benda yg paling aku menyesal skali pasal lutut aku injured.rasa cm keistimewaan kna tarik.saket hati btol.kalaw x injured aku mmg nak bergiat dlam sukan smpai smua org kenal nama aku.tpi aku trpaksa lupakan smua 2.okokok!ni macam bukan rahsia dah jadinya,dah mcam luahan prasaan tyme org mabuk ja.haha.biaq la apa2 pon.blog aku.kesah apa.gpon bkan org nak baca pon.cukop la aku buat luahan perasaan.yg pasty smua yg aku tulis nih benda btol.wsalam.-much love-

Thursday, 26 January 2012

AJL 26


 LAGU2 YG TERCALON KE FINAL AJL 26

1) Kalau Berpacaran (Ana Raffali, Sohaimi Mior Hassan, Altimet)
2) Karma (Faizal Tahir),
3) Penakut (Yuna),
4) Sedetik Lebih (Jaclyn Victor)
5) Awan Nano (Hafiz)
6) Cinta Muka Buku (Najwa Latif)
7) Wanita Seluruh Dunia (Projek Pistol)
8) Beribu Sesalan (Tiga Suara)
9) Kekanda Adinda (Atilia & Monoloque)
10) Sungai Lui (Aizat)
11) Kisah Hati (Alyah)
12) Gadis Semasa (Yuna)


okies..melihat kpda snarai di atas aku memilih najwa latif(cinta muka buku) untuk mnang..aku rasa aku ada reason yg kuat untuk kata dy bole menang...org mesty akan ckap vokal dy pon x mantap cm na lak nak boley menang..memang..aku admit..mmg vokal dy kureng kalaw nak dibandingkan ngan hafiz,faizal tahir,yuna,3 suara..tapi tgk la kepada pertandingan nih..nama pon anugerah juara lagu..bukan anugerah juara penyanyi..so pemenang akan dipilih melalui lagu la..bgi aku kekuatan CMB pasal dy easy listening song..rentak yg catchy n lirik yg ringkas n bermakna..ditambahkan pulak ikot peredaran semasa..pasal facebook kan...kuat x kuat pengaruh dy smpai mak ayah aku pon taw lagu nih..kalaw tnya penah dgar lagu beribu sesalan,karma,awan nano sure depa x taw...so tulah kekuatan CMB..harapan aku CMB menang ahad nih...  =)


                                                         go najwa latif!go go go!ehee  =)

btw im looking 4ward 2 see persembahan drpda faizal tahir n yuna..seperti sedia maklum la FT  mmg performer yg mantap n kreatif dalam memberikan persembahan..yuna lak kreatif dalam melontarkan pelbagai range suara...dasyat dy punya kawalan suara yuna nih...apa2 pon tggu ahad ni...  =)

bila aku jatuh cinta....

bila aku jatuh cinta....kan ku sebut namamu..akan ku tulis lagumu..akan ku katakan kata kata indah...hanya untukmu..tgk..siap intro lirik lagu awi rafael lagi nih...haha..tpi bukan aku nak cita pasal aku minat awi rafael or minat lagu dy,berbalek kpda tajuk di atas ya..bila aku jatuh cinta...so aku nak cita bila aku jatuh cinta la..bgaimana prasaan aku.aku bertindak n so on..ehm ehm(clear throat)...*sinting lengan baju naek atas*..pkay sweater psal tido bilek ada air cond..haha..smangat nih nak berkarya..haha..klaw nak diikotkan org mula jatoh cinta dgan dua cara..pertamanya jatoh cinta padang pertama...pegi supermarket nak beli sayur..pas2 tgah bawak sayur tetiba trlanggar someone..dy lak hensom/cun..trus la fell in love..situasi ini boley brubah ya..ikot la nak beli sayur ka ikan ka telur ayam ka..main point nak habaq kata trjumpa org 2 bwat pertama kali pas2 hati trus trpaut..n cara kedua org jatuh cinta selepas berkenalan sekian lama..maybe bermula drpda sahabat then trus jump ke couple..kira dah lepas setiap malam tgk bintang,bulan sesama,bau badan msing2 pon dah taw,kasut pakay saiz brapa pon taw,saiz pinggang brapa pon taw pas2 bila dah kuat ikatan persahabatan 2 baru fell in love 2 each other...haaaa...jadi kita dah melihat 2 perbezaan cara kita jatuh cinta ya..ada 2 cara la kiranya..n aku pernah pon experience dua2 cara nih..hoho(muka bangga gila)..




okokokokokok...smbung lak...bila daa jatuh cinta 2 apa lak simptom2 or perlakuan yg akan aku bwat..aku nak cita based on apa yg aku alami la..org laen alami apa 2 aku tataw la kan...1st aku nih mmg kena ada gmbar org yg aku fell in love 2 taw...so dgan tanpa meminta keizinan drpda tuan..ehh..tuan apanya kan..pompoan..so tanpa meminta keizinan puan pnya gmbar 2 aku pon trus la saved gmbar dy dalam computer...slalunya ambek dri fesbuk ja..  =p  agak nakal perbuatan aku nih..aku tahu..haha..then aku akan jadi la stalker..ambek tawu smua pasal dy..x kisah drpda sumber mana pon..bila dpat taw pasal latar blakang si dy 2 dah rasa bhgia dah..yala..org mabuk cinta kan..then,tabiat aku sblom tido mesty akan bwat crita sniri..  =___='  yg ni sbnarnya agak private..tpi x pala..bukan ada org nak baca blog au sgat pob..gpon blog aku kan..lantak aku la nak tulis apa pon..sblom tido aku akan trbayang n reka sndri crita aku ngan si dy yg aku fell in love 2..reka la crita apa2 pon..example,byangkan kami bertembung kat mana2 pas2 bersembang..kalaw nak plot lebey menarik masukkan la adegan aku slamtkan dy dari bahaya or apa2..kalaw nak dimenarikkan lagi,,ayooo..dimenarikkan ka?bm fail..haha...kalaw nak menarik lagi2 aku wat la watak2 laen..org ke3 ke ke4 ka ke10 ka...tapi x da payment pon masok dalam bayangan aku nih..haha..tapi btol aw..mmg cm ni tabiat aku..pas2 aku mmg slalu smbung trus trmimpi yg benda yg aku reka dlam kepala otak aku..aku ni lak jenis yg bole kawal mimpi sndri..kira aku bole gerak badan aku or bwat ikot yg aku nak dalam mimpi 2..n aku sedar yg aku sdang bermimpi..agak gifted juga di situ..trima kaseh tuhan...yg satu ni agak cliche nak cita pon..aku kira akan bertungkus lumus la jumpa dy seberapa bnyak kali yg bole..aku rasa smua cm2 kan..kalaw bole nak tgk muka org yg kita jatoh cnta 24 jam..normal 2..bila x jumpa akan tercari cari..n tyme 2 aku rasa si dy la pompoan plg cantik di dunia..betol..n aku x maw sapa2 g dah tyme 2..hanya dy..tapi simptom2 yg aku sebutkan ni aku x rasa pon skrang nih..mean aku x jatoh cinta ngan sapa2 la skrang nih..jadi adakah anda diluar sana mmpunyai simptom2 yg saya sebutkan??jawapannya ada pada anda...*jganlepaskanorgygandarasammgjodohandajagasidysayno2curang2*

agak awesome apa yg aku tulis malam nih..cewahh..perasan snirik..ahaha...tutup buku..dah x da idea nak tulis apa..  =)

kecian dy..

tgk gamba nih..NL demam..cian dy...tapi cuba tgk objek yg berada atas meja 2..mak aii..bnyaknya dy makan..boley abes ka sorg2?org slalunya demam x lalu makan kan..pasal apa yg kita makan lidah x dpat rasa..rasa tawar..tpi NL laen..demam pon boleh melantak bnyk g..caya la..dah la comey ja pakay ubat atas kpala 2..rasa nak cubitcubitcubit ja pipi dy...  =)   astafirullahalazim2...indahnya ciptaan tuhan..haha

Wednesday, 25 January 2012

twitter oh twitter

haaa..maju daa aku...twitter lak..merangkak rangkak aku nak blaja pon..aduyai..awal2 dlu guna yahoo mesengger ja..bila aku wat YM mai lak facebook..bila aku wat facebook mai lak blog..bila aku daa wat blog mai lak twitter..canggih2..haha..terkejar kejar aku supya sntiasa tidak ketinggalan drpda arus kemodenan dunia IT nih...cewahh..credit 2 najihah a.k.a cik_ghah kerna sudi mengajar diriku yg bukan kata bodo la tapi kurang cerdik la..kurang cerdik lebey sesuai..heee..dy mmg guru yg penyabar..layak la kalaw nak jadi ckgu or lecturer..nak taw sapa org 1st aku follow?N.A.J.W.A .L.A.T.I.F laa..  =)   tpi skrang ni terkial kial g nak guna pon..twitter ni org guna pasal senang bly trus update status drpda handphone ja kan..okay la..chiooww sin chi dlu..dah x da idea nak tulis daa...hee

Tuesday, 24 January 2012

padang besar

haaa...nak cita sal tadi p padang besar..p pon pasal trlangsung nak hntar kak aku yg busuk 2 masok politek balek...smbil 2 nak p beli jersey..besa la dah bukak perniagaan jual jersey kecil kecilan kan..haha..punya la ramai org yg bershopping tadi..maybe pasal 2nd day gong xi fa cai kot..org guna cuti untuk shopping..alohh..besa la..malaysian..kalaw x shopping,makan..dua2 2 ja la depa taw bwat tyme cuti...haha...nak tgk x betapa crowdednya PB tadi...haaa..sila lihat gambar d bawah..nikmatilah  =)








      haaaa..ramai kan?2 baru candid sket ja...sory gmbar x clear...tgkap guna hp ayah ja..nokia classic..haha..nak tgkap guna camera sniri kena tggu bulan 2 nanty la..guna galaxy ace...  =)
di dalam kesibukan org 2 sempat g aku berposing..disebabkan permintaan kak aku yg meminta dgan penuh perasaan untuk bergambar ngan aku..aku pon relakan diri la tgkap gmbar ngan dy.aku jarang tgkap gmbar ngan org2 awam nih..biasa la..artis kan..  =p


                   
yg buat love guna tgan 2 pasal tiru gaya najwa latif..dy suka wat cm2 dalam video dy..n satu g word favourite dy aku nak sebut...padang besar sgat AWESOME!!awesome ayat favourite dy..  =)

Sunday, 22 January 2012

blog najwa latif...

weeeee  (>_<)  daaa jumpa la blog najwa latif..hihihi...apa lagi...follow!!!!!haha...  =)

MU victory!

wahaha..MU menang 2-1 ngan arsenal..baru aku puas..baru aku puas!  =p   tgk pon kat gani CKT..next week baru dpat tgk bola live kat rumah..mean pak aku dah nak pasang astro..haha..hoye2!  =)   

Saturday, 21 January 2012

more about najwa latif =)

aku ada la tgk video najwa latif kena interview ngan dejay putra fm..best gak video nih..plg best bila aku dpat taw result pmr dy..haaaa..ce teka..ce teka dy dpat bapa...7a1b kot..  =)   okay la 2..dgan sbok memanjang nyanyi tpi still dpat focus dlam pelajaran..aku doakan yg trbaek untuk spm dy..dy kan nak mbek spm taon ni...aicee..sibok ja mendoakan org,result aku pon aku x dpat g..haha...pas2 kan..kan dalam video NL slalu ja nyanyi dlam keta smbil maen gitar..so dejay 2 tnya la dy 'knpa najwa latif suka bermain dlam keta"...then najwa latif baru cakp 'sya suka bermain dlam" trus dejay 2 nyampuk dy kata jgan salah anggap maksod 'bermain' 2..NL gelak smbil termalu malu..x guna punya dejay..berani ko berlucah depan NL..aku katok2 kpla ko baru ko taw..huh..then dejay 2 kata lagi lepas ni dy akan try bermain dlam kreta...pas2 apa lagi NL gelak sakan la...aku londehkan sluar dejay 2 baru dy taw..nak berlucah sgat ngan najwa latif..haisshhh...

Friday, 20 January 2012

semakin ari smakin syiok kat najwa latif =)

jam sudah tepat menunjukkan pkol 4 pagi..tpi aku still x tido..dari pkol 2 tadi dok tgk video najwa latif kat utube..bnyak gila video yg dy nyanyi lagu..x letih ka nyanyi bnyak2..haha..tpi dah dy minat kan..benda yg kita minat kita x kan rasa letih..mcam aku nih minat apa pon aku x taw..minat najwa latif la kot..dy minat muzik..aku minat dy..so automatically aku kna minat muzik gak la..  =p  ada satu video nih era fm pnggil dy..pas2 johan dok bwat lawak...najwa latif gelak sakan..dy gelak tutup mulut..cumey gila..haishhh..cant describe by word tahap kecomelan dy tyme dy gelak 2..  =)   then kann...thennn..amboih excitednya aku nak describe pasal NL..haha..bila dy nyanyi kan dy boley senyum2 lagi..isnt it miracle?sambil suara kluar dy bley melemparkan senyuman yg mampu meredakan kemarahan aku...hahaha..haaaa..then kannnn..then bila dy nyanyi muka dy relax ja..cool..sambil pegang gitar...ayooo..menawan gila...pas2 kannnn..pas2 tyme dy kat studio era tuh dy tiru johan kata okey okey okey okey..aku rasa cute gila2 tyme dy kata 2...lawak..comey...adaaa lagi..ada lagi...pas2 kannn aku dah download smua lagu2 dy..kosong..sahabat..then skali ngan video2 yg dy nyanyi..then kannnnn..thenn esok pkol 12 tgah hari dy ada kat tv1..kembara pa ntah..so aku tak maw tido langsong la malam ni..sampai suboh..then lepas suboh nak berjaga..pasal aku taw kalaw aku tido aku sure bgun lewat mcam slalu..dalam pkol 1,2..nanty x sempat nak tgk najwa latif kat tv1..so lebey baek aku berjaga ja malam nih..n pagi esok...haaaa..ada lagi...nama penuh dy imratul najwa abdul latif..umor 17 tahun..asal batu pahat..thennn...ermm..aku dpat find out yg dy nih minat nak lanjutkan pelajaran dalam bidang muzik or tesl...thennn...dy nih kuat makan..thennn dy takot naek escalator..pasal dy penah jatoh tyme naek escalator..so dy cam fobia la..dy akan kira 1 smpai 3 dlu then baru menapakkan kaki ke escalator..then.....haaa..yg ni lawak..yg mengigau tyme tido..dy nyanyi tyme tido..aku dpat find out benda ni pon lepas tgk video wartwan interbiu dy..heee...interesting gak..  =)

Thursday, 19 January 2012

just 10 word....understand it well,u will never regret of ur past.. =)

CLOSE YOUR EYES,CLEAR YOUR    HEART,THEN LET IT GO...  =)

top 3 heroin bollywood.. =)

                                            NO 3  KAREENA KAPOOR
               yg mmbwatkan dy cun ialah mata dy..then dy tggi.bila dy berlakon pon best..  =)

                                                NO 2  PREITY ZINTA-preity zinta lebeh kpada cute...lesung pipit dy yg paling mahal skali tuh..then bentuk  muka dy yg bulat comey..karakter dy yg comey..kesimpulannya bila sebut perkataan comey mesty akan tringat preity zinta la..
   
                                                     NO 1  KATRINA KAIF
the one n only katrina kaif...heroin bollywood paling cun bgi aku..dekat atas meja blaja aku pon ada gambar dy...mmg aku minat dy lama dah..mulut dy n mata dy cantek gila..then bila dy snyum 2 bentuk mulut dy lawa..ayooo..x tido malam bila tgk muka dy..  =p  cun!cun!cun!  =)    muahhh!                                      

movie baru! =)

RA ONE!!cita bollywood...satu percubaan yg baek dri filem india pasal produce filem superhero..sblom nih bnyak cita cintan cintun ja..boleh la tahan..tapi x mampu nak bersaing ngan filem inggeris g..lebey kurang cicak man ja..best pon cita nih pasal ada kareena kapoor..hee  =)

wahaha..johnny english reborn..best2!!sepanjang cita best..langsong x boring..citer agent+lawak mr bean..menjadi gila cita nih...4 stgah bintang untuk cita nih...  =)

Tuesday, 17 January 2012

alexa davalos

                    mata n dagu alexa davalos cantek gila..sirius cantek..hmmm...

DEFIANCE


baru ja tgk cita defiance nih malam nih..wohoho..best gila..daniel craig plak berlakon..mmg best klaw dy berlakon tambah2 citer tembak2 lak..heroin pon cun gila..ada gmbar heroin..kat atas tuh..nama alexa davalos..muka lebeh kurang rachel weisz la..sama2 jaa cun..cita ni true story taw..pasal germany serang jews..jews nih kena la lari dalam hutan..kena berlindung dalam hutan tuh smpai la world war 2 habes...yg mnarik cara depa survive dalam hutan tuh..cm na nak cari makan..pas2 datang wabak penyakit lak..pas2 ada perang sket2,..mmg syiok movie aku malam nih..haha..besok nak p as ngan zul n min...aku nak cari movie lagi..twillight n sherlock holmes sah dah kena beli...xpaa..duet habes beli cd x pa..its worth it..compare habes duet blanja awek or beli hadiah kat awek..apa pon xdpat..hampeh!!hahaha...5 star la aku bgi  kat citer defiance nih!!  =)

Monday, 16 January 2012

kosong..hanya tinggal kenangan..

bila terkenang balek gurl2 yg penah jadi awek aku nih..rasa cm kosong jaa..rasa mcam kaseh sayang n prasaan cinta 2 mmg x dak dah..yg ada hanya kenangan..except 4 one exgf nih la..rasa syang n cinta aku yakin mmg ada lagi..insyallah kalaw ada jodoh nnty..apa yg aku nak tekankan kat sni bahawa manusia boleh melupakan org yg satu masa dlu dy anggap lebeh dy sayang org 2 drpda nyawa dy sndri..bila masa dah berlalu kita pasty boleh lupakan dy...ingat g tyme aku putus ngan B dlu..serious aku ckap aku nanges depan mak aku..  =p  malu kot..naseb baek mak aku x ungkit balek..dy pon taw aku malu kalaw dy ungkit balek..x cukop ngan air mata,hingus pon aku keluarkan..mak aku ckap sepatah ayat yg mampu mmbwat aku yakin diri yg aku mmpu lupakan si dy..prkataan yg aku still ingat smpai skrang,,every single word that she said.."adek,mak yg dah hilang ayah ngan ibu ni pon boleh slow2 lupakan n relakan depa pergi..2 yg dah meninggal..nih adek laen..dy 2 hidop lagi..adek 2 tera x dak relation yg sah lagi ngan dy..insyallah Allah akan bantu hamba dy..nanty adek slow2 akan lupakan dy la"  =')   n smpai skrang mmg aku akui apa yg mak aku cakap 2 mmg 100% tepat..thanks mom..i love u so much..hanya beberapa baris perkataan yg dy kluarkan mampu menenangkan aku yg tyme 2 gila meroyan n lgsong x makan apa2..i believe i want u 2 be on my side for at least 30 years more mom..pless..i need u..

mira is still alive

hidop lagi kura2 kesayangan aku..  =)   rasanya dah dekat sebulan dah nih dy bertahan..haaa..sapa ckap kura2 mati awal??sapa ckap kura2 slalunya tahan dlam 2 minggu ja??sapa ckap 2??aku nak luku kpala dy..hahaha..aku dah berjaya buktikan kura2 kecik 2 boleh hidop lebeh drpda 2 minggu..cayalah mira..i love u..bukan kat org yg nama mira eh..nnty ada org prasan lak..kat kura2  aku yg nama mira nih..  =)   hidop lama2 g taw..cepat membesar..aku nak hg hidop lama g drpda aku..aku mati baru hg boleh mati..  =)

-ReAl SteeL-


1st word yg aku nak ckap pasal cita ni ialah awesome...cita ni dah lama kluar sbnarnya tapi aku baru ja beli..mmg best ar tgk robot bertinju nih..aku pon mmg minat gila tinju2 nih..dalam angan slalu rsa cm nak boh penumbuk jaa kat org2 yg aku x suka..haha..kalaw aku blaja tinju mmg aku tumbuk dah..skrang nih mmg aktiviti malam aku dari kol 12 smpai pkol 2 stgah pagi tgk movie..haha..dalam pkol 3 stgah slalunya baru laa aku masok tido..kira sblom tido kena ada bedtime story dlu la..org slalunya bedtime story 2,3 minit ja..aku lajak smpai 2 jam..wahhh!!mlampau aku nih..haha.ni la dikatakan qadha..dlu aku x bleh bwat smua ni pasal nak mbek spm..skrang dah x da halangan dah..aku mmg minat ar movie english nih..citer smua best2,..sorry 2 say filem melayu mmg x capai standard lagi la..dah bpa bnyak ar aku tgk movie malam2..witchvile..immortals..tron legacy..inception..real steel..ironclad..bnyak g la..smpai x tersebut..boley dikategorikan hantu moive la jgak aku nih..harap dapat soulmate yg kaki movie sama cm aku..boley tgk movie malam2 kat rumah smbil makan popcorn..  =p

Saturday, 14 January 2012

RoAd RuN

haaa..saja tulis pasai road run pasal aku p tgk junior2 aku lari road run tadi..aku dah janji nak p ngan geng klas aku..aza,eylah,sai,tiqah n ja..tpi malam 2 aku boleh dok tidoq lewat g..pkol 3 tgah baru tidoq..haha..bgun mmg lewat ar..depa dok msej aku x balas la pagi 2..last skali depa call kata depa dok depan rumah aku dah..tera aku dok mandi ngan bersiap dah pkol 9 suku dah la..trus p dekat depan giat mara tuh..laluan road run la..bila aku p depa dah lalu dah..sayang x leh tgk geng pompoan lari..hahaha..buleh tgk geng laki jaa pasal depa patah balek ikot jalan depan giat mara 2..tyme 2 saga leading..aiman..sedeh tgk rumah perdana..haha..azim ja dalam top ten..pas2 fifi ada kot.tapi no berbelas rasanya..kalaw aku lari...sure aku pon dok blakang2..haahaa..menyingkap sejarah penglibatan road run since fom 1..waktu fom 1 aku dpat no 14..fom2 dpat no 5..fom3 dpat no 8..fom 4 x masok pasal tyme 2 ada kat skolah syed putra..tyme fom5 no plg teruk no 21 pasal aku jalan jaa..haha..nmpk kemerosotan lepas fom2 2 la kan?pasal lutut aku la..aku mula injured lutut tyme fom2..abes masa depa sukan aku..haha..tyme skolah rendah aku rasa stamina aku lagi bnyak..pasal tyme kecik aku hyper aktif..darjah 4 dpat no1,darjah 5 no1..darjah 6 ja dpat no 2..aku enjoy lari long distance nih pasal sambil lari 2 aku nyanyi2..mmg lupa rasa penat 2..haha..aku lak lari sorg2..bkan dgan geng..so x malu la nak nyanyi..ingat g tyme fom3 aku nyanyi lagu doremon tyme lari tuh..hahaha...kat u nanty ada lagi x road run??rindu la nak lari lagi..  =(

Friday, 13 January 2012

realiti

bila dah hidop smpai umor 18 tahun nih bnyak yg aku dah lalui..bila dah umor macam nih serius aku rasa cm nak jadi budak2 balek..budak2 yg x dak masalah..dok umah tgk cita kartun,xpyah hadapi masalah berat2..dlu aku mgaku aku mmg seorang yg takot ngan komitmen..as example aku mmg x suka bwat sesuatu yg dipertanggungjawabkan kpada aku..kalaw jadi pengerusi kelab ka,pengawas ka..aku mmg x suka..pasal melalui pandangan aku smua 2 hanya menyusahkan jaa..aku kalaw boleh nak hidop relax jaa..kehidopan yg x dak komitmen..tapi skrang aku smkin sedar komitmen yg mendewasakan seseorg..dgan aku skrang nih tgah mbek lesen keta..untuk apa lsen keta 2?untuk future aku..so aku sedaq yg kita kna galas komitmen..berani..juz yakin dgan diri bhawa kita mampu bwat...aku yakin x dak perkara yg aku x mampu bwat as long as i fully confident with myself..chaiyokkk mubaraq!!

-najwa latif-

weeeeee...  =D  NAJWA LATIF!!i love u...muaaahhh..haha..serius aku suka dy..aku suka dgar suara dy then dy punya karekter yg kiut miut tuh..bikin hati ni jatuh cinta..haha..dah la talented..bole bwat lagu sndri..haih,bertuah la suami dy..satu g dy bertudung..bgus laa..xmcam aweks kl laen..yg x artis pon daa free hair..bila dgar lagu carta hati nih rasa cm dy mmg tuju lagu nih khas untuk aku jaaa...ekkkkk!prasan...haha..aku penah mlawak ngan mak aku dlu..tyme 2 tgk muzik2 la..'mak,kalaw adek berjaya nanty,dah kaya,mak boleh tolong adek dak...'aku wat muka mmg serius gla r..then mak aku tnya tlong pa..aku mnjawab dgan spantas yg mungkin 'tlong masok meminang najwa latif'...haha..mak aku reply blek..uiiii..jgan..ingat mak aku penah dok diam kaa..hahaa..dy kata 'najwa latif 2 maw ka kat hg'..apeee daaaa..melunturkan smgat anakmu jaa..smpai hati..tapi org penah kata gak..target la impian yg stinggi mungkin..analoginya capai la stinggi awan..jika x mampu mncapai awan tapi hanya mampu mencapai dahan pokok lebeh baek berbanding hanya menyentuh tanah..haahaa..so aku aplikasikan teori ini..aku meletakkan target aku najwa latif..tggi 2..  =)    n 28 januari nih najwa latif bertanding AJL..i'll support u sayang..  =)   antra 3 ja pilihan aku..najwa latif,faizal tahir,yuna...pa2 pon gud luck najwa latif..org kata kalaw kita ikhlas ucapkan sesuatu even dy x kenal kita pon tpi dy still akan terasa something..aku harap dy rasa la something 2..  =p   hihihi


                                           -comey gila gmbar dy pakay baju skolah nih..haiiihhh(berguling guling)         
                                                   bertuah sapa dpat dy..  =)

Thursday, 12 January 2012

bersyukur

aku bersyukur tersangat sgat pasal aku x jadi couple ngan E dulu..skrang ni baru dy tnjuk prangai sbnar dy..her true colour..aku tgk kat fb dy la...dok layan laki ni..layan laki sana..padahal dy dah ada pakwe laen dah..kalaw aku ngan dy mmg x kekal la..aku dgan kuat cmburu...aku admit aku kuat cmburu..tapi harus la cmburu..dah menggatai smpai tera 2 kan..x kan nak senyum n x perlu kata apa2 lak..haha..aku enjoy ngan hidop solo aku skrang..mmg aku ramai kawan pompoan...yg aku rasa kalaw satu hari nanty boleh jaa kalaw nak serius ngan depa...mula ngan persahabatan yg lama dlu then baru la percintaan..bkan terus terjun ke percintaan..senak la nanty..dok x bapa bulan bercerai dah..mcam kna kat batang hidung aku sndri jaa..aduhhh..saketnya~hahaha

~lesen kreta~

haaaa...tyme aku tulis ni aku kepenatan gila...balek dari teori praktikal pukol 5 stgah...smpai2 rmah mmg aku bummmm trus atas katil la..gila penat..smpai ke pkol 8malam...naseb smpat maghrib..  =p   mmg badan letih gla..mcam nih driving rupanya..haha..aku p ambek driving lisence nih ngan muhaimin jaa..zul yun,dzul ngan zul lah lambat sgat...3 jam kelas mmg boring gla..pak long 2 dok terang yg aku rasa smua org taw dah..haha..then tepat pkol 1 tiba la masa kena memandu kreta..haha..sblom ni aku penah drive keta skali jaa.keta kelisa ckgu rosnah..2 pon serius terkial kial..lepas 2 lgsong x penah try...aku dpat ckgu pompoan..pompoan 2 mmg syiok dah..tpi ckgu aku tua..dari2 dok sembang 2 aku ramalkan umoq dy dah 40 n above kot...masok jaa dlam keta dy bwak sket jaa..pas2 dy trus suh aku sndri drive..haha..aku pon takot2 gak nak drive...dy suh pusing ja litar 2..disebabkn aku nih kaki game daytona aku boleh la control handle 2...tpi baru maen ngan clutch..x tekan pedal minyak pon..dy x bagi..aduyai...dok sembang ngan dy mcam2 benda..dlu dy pon blajaq kat syed ahmad gak..anak murid ckgu lah..aku dok pikiaq klaw aku habaq ckgu lah 2 ayah kawan aku kot2 dy ada dendam apa2 ngan ckgu lah mmpoih stge dy lepas kat aku..aku pon wat bodo ja la...antra tiga2 test yakni...cewahh..bahsa baku oo..yakni..hahaha..antra 3 tu parking,naek bukit n 3 penjuru mmg aku dok risaw kat parking jaa.gila..parking mengiring..ingat senang ka..kalaw parking msok terus 2 laen cita...dy ajaq aku skali jaa..2 pon ajaq laju2..bkan dy yg drive..tpi dy suh aku drive ps2 dy instruct aku ja kna bwat pa..lepas habes gtaw dy dok expect aku paham smua kot penerangan laju dy 2..dah laa laju gila doe...  =___=  pas2 dy suh aku wat balek...aku ingat g kata2 dy yg maseh terngiang ngian g  kat tlinga aku..'haaa,kamu bwat plak lepas nih..tadi saya dah tunjuk dah cara2 dy(padahal dy ckap ja,aku yg bwat)..bwat smpai dpat!!!"aku pon bwat laa...n mesty la aku bwat x perfect..ada yg aku lupa..pas2 dy marah aku lak...aku bet kalaw dy ajaq michael shumacher pon michael shumacher x paham...haha..apa la naseb diri..dpat ckgu garang,..min syiok ja..even dy dpat ckgu laki tpi ckgu 2 baek..tnjuk berkali kali..xmcam ckgu aku..tnjuk skali jaa..rasa cm nak menangeh pasal tension sgat pon ada..aku x ley taw kalaw tension2 nih..kena pelu kbntal peluk baru okey balek..mana nak cari bntal peluk tyme test drive??hahaha...pa pon nanty aku akan bersunggoh sunggoh tyme blaja 8 jam..kalaw dpat ckgu yg sama..hanya perlu sabarkan hati dan tahan telinga..ckgu kuat bletiaq!!!haha  =)

Thursday, 5 January 2012

~new gf~





olivia wilde..aku suka sgat tgk muka dy..dy ktrunan irish+american...aku mula kenal bila tgk citer tron legacy...pas2 dy ada blakon citer cowboys n aliens lak..cun abess...
                         nih pic dy yg plg cun..yg pling aku suka...heee  =)                   

Tuesday, 3 January 2012

S E K O L A H

SEKOLAH

hehe..saja nak post pasal skolah pasal seriously aku sgat2 rindu skolah tyme nih..rindu ckgu..rindu kawan2..rindu suasana skolah...lpas abes fom5 ni cukop la 11 tahon aku bersekolah..satu tmpoh waktu yg sgat lama n pastinya tersimpan memori yg aku sndiri x dpat luahkan ngan kata2 or terjemahkan dlam penulisan..apa2 pon aku paham serba sedikit pasal sekolah nih..sekolah yg menyebabkan aku yg dlunya pendiam dah jadi bnyak bercakap..dulu aku kurang cerdik skrang dah cerdik..dulu aku x disiplin skrang dah disiplin..dlu x da self confident skrang dah ada..dlu takot tido sorg2 skrang dh brani..  =p   dlu x reti bergaul ngan org skrang dah reti bergaul..dlu x reti bwak diri skrang dah reti..dlu kosong pasal cinta skrang penuh smpai x larat nak tampung  =p  smuanya sbab skolah...x bnyak lagi 2 jasa skolah kat aku?sgatttt bnyak...sk tunku abdul rahman putra,smk dato syed ahmad..pindah jap pegi sms tuanku syed putra..then blk ke smk dato syed ahmad..bnyak sgat memori..yg boleh bwatkan aku senyum sorg2 tyme aku tua nnty bila tringat balek memori2 tuh...akan ku dakap erat apa yg ku dapat...  =)  arigatou kozaimas skolah!!

~suka sama suka~

dalam sedar x sedar sbnarnya nak cari pasangan yg suka sama suka sbnaqnya sgat susah..bila menyebutnya mmg senang..tapi nak cari yg suka n cinta sama bnyak 2 susah..satu dalam seribu..slalunya lelaki cinta lebeh,pompoan cinta kurang..or lelaki cinta kurang pompoan plak cinta lebeh..vice versa la kan...aku rasa pasal sbab ni la cinta 2 x tahan lama..n aku tgk smpai ke couple yg dah kawen pon ada jaa macam x suka sama suka g..nak bela anak ampa cm na la kalaw mcm 2?risiko2..bwat bercerai anak 2 lak jdi mangsa..smua pasal x suka sama suka...so kalaw nak kawen pastikan suka sama suka..baru bertahan lama,,jgan kita yg trlebeh syok sndri sdangkan dy biasa2 jaa or vice versa..*talk based on experience*

Sunday, 1 January 2012

~SELAMAT TAHUN BARU~!

01.01.2012
dah masok tahun baru dah nih...genap la umor aku 18 tahun..dah bleh tgk cita 18 sx..hahahha!!macam la sblom ni x pnah tgk..  =p    harap tahun 2012 nih tahun yg bermakna n baek bgi aku..tahun ni jgak la aku akan dpat result,dpat offer u..so bleh dikatakan tahun yg akan mncorakkan masa depan aku..tahun yg akan meletakkan aku sebagai insan yg bagaimana...bila tgk angka 2012 nih tingat cita omputeh yg 2012 tuu..yg dunia kiamat 2012 tuu..jgann la lagi..kawen pon blom g..aku nak merasa kawen dlu..gpon amal ibadat pon blom cukop...apa2 pon SELAMAT TAHUN BARU WAHAI PENDUDUK DUNIA!!!  =)

~addicted ngan dragon ball~

haaaa..nak cita satu kegilaan baru aku nih..skrang nih tgk gila baca komik dragon ball...dlu penah jaa aku baca smpai habes..x slap aku masa aku skolah rendah..ni kira khatam balek la ni..wahaha...mmg aku dok baca gila2 la..smpai malam2 tdo kol 2 pagi baca komik...komik nih special bgi aku...serius aku ckap benda yg worth it la kalaw nak bwak kluar duet ialah bila beli komik..rasa plg berbaloi bwak kluar duet bila beli komik...smpaikan aku rasa kalaw antra meminang anak dara org ngan beli komik..aku pleh komik g..komik lebeh berbaloi..wahaha...ni antra ranking komik yg plg aku suka..aiceee...bkan maen lgi..siap ada ranking:-
1.naruto
2.shin chan
3.siren
4.dragon ball
punya la besar pengaruh komik dalam hidop aku smpai dlu tyme aku baca komik siren..komik nih mengisahkan seorg ahli bomba yg berani..mmg lepas habes baca aku letak matlamat aku jadi ahli bomba..hahaa..ntah apa2 laa...haha