Saturday, 12 November 2011

-shari sblom SPM-

esok SPM??ayoyo..rasa cm baru kemarin ja msok form 4 tup tap tup tap spm dah...bgitu pantasnya masa berlalu...tadi p masok dewan sat..smpat la tgk kdudukan meja aku...4 the 1st tyme in my life aku dok blakang..haha..upsr n pmr aku dok depan..tyme spm dok line blakang skali..dekat pintu masok...nahhh!!ambek!!haha...tapi rasanya dok blakang syiok gak...x bapa tensyen..satu g benefit!!dlu tyme dok depan p toilet ambek masa 5 minit..skrang boleh la memiminimakan..ehh..slap.. =p   trsedak bdak brhingus 2....haha..meminimakan masa p tndas...trget seminit ja..masa itu emas...emas itu kuning..kuning itu tahi..masa=tahi....btol kah??  =_=   arap smua brjalan ngan lancar...smoga idea datang untk tulis essay..smua yg ckgu ajaq dpat ingat..amin...amin...amin......aku sedaq SPM penentu masa depan..smoga result aku sperti yg aku harapkan spaya dpat aku capai masa depan yg aku inginkan....  =)

Monday, 7 November 2011

-raya korban di skolah-

hari selasa bersamaan 8 november 2011 skolah aku mengadakan smbutan hari raya korban(mcm pembaca berita)..awal2 mmg rasa mlas sgat nak p tpi kna paksa ngan mak aku..kna gak la merajenkan diri p skolah..azam p 2 mmg x maw tlong apa2 pasal aku saket pinggang..tyme raya pertama brjalan punya la sakan smpai pinggang pon saket,lenguh2..jalan pon mmg mmbongkok laa...tyme berkumpol ja kat tpak prhmpunan trus dpat job..haha..pak non suruh p mbek paip ayaq kat tndas bgunan baru..aku pon p gk la..x kn nak lari..ambek2 paip ayaq ingat bleh rehat dah tgk2 kna lak p angkat beras...punggah..ngan pinggang aku saket...dah mbek 2 kna basuh la...lepas basuh 2 ada la bwat keja2 laen...kacaw daging..angkat brang...plg syok skali tadi boleh usha org..hahahaha!(gelak jahat)..apa2pon mmg experience la pasal 1st tyme tgk cm na nak masak nasik kukus..sblom ni taw makan ja,bwat xtaw..lepas ni kalaw bini nak mkan nasik kukus boley dah la kot bwat..haha...mkan mmg knyang gla tadi..then bla tgk org ramai makan makanan yg kita bwat hati rasa seronok ja...apa2 pon mmg enjoy hri ni..tapi hati ada la saket sikit..jeles..ingatkan dpat bendung dah prasaan 2..trnyata kuat g prasaan aku kat dy..aduhh..biaq ja la..ikot ja la rentak yg diatur oleh takdir..kalaw ada jodoh 2 ada la..berserah ja la kat Allah..kalaw kita berusaha smpai trkeluar bontot skali pon kalaw dah mmg bkan jodoh kita tetap x kan menjadi kan..ehhh..dh masok bab laen ni,,motif aku nak cita sal raya korban..haha..dah la..malas tulis panjang2..nak mandi..pkol 2 ada dating ngan nikita willy kat tv3..nikita willy!!here i come!!  =)    


           

Thursday, 3 November 2011

DIPAKSA

terima kaseh mak kerana memaksa sya gunting rambut...   =_=   impian nak bela rambut panjang smpai ke punggung hancur berkecai...

Wednesday, 2 November 2011

-bahagia-

smenjak 2 menjak ni khdupan aku dah smkin terurus..dah dapat focus on study..hati dah tenang..jiwa dah tenang...kekusutan yg dulu dah hlang..rasa saket hati dah hlang...aku bersyukur padamu ya Allah!!aku bersyukur padamu ya Allah!aku bersyukur padamu ya Allah... smoga berkekalan rasa di hati ini..  (>_<)