Sunday, 30 October 2011

-KaWaN-

x sangka lak kawan lama aku kat syed putra bleh ingat aku g...dekat satu taon  5 bulan dah kami x contact...2 malam lepas la kami contact blek..siap ckap on phone g..baru la aku taw perkara yg tlah disembunyikan skian lama..rupa2nya tyme aku kat skolah 2 dy smpan perasaan kat aku...seriously dlu aku pon ada prasaan kat dy..kalaw taw awal2 mmg aku x jadi pindah la..hahaha..tapi x pa la..ada hikmahnya..kalaw x tkar syed ahmad blek mgkin aku x kan knal insan2 yg aku knal skrang ni...apa2 pon kawan baru aku ni mmg sweet...  =)  thap lemah lembut dy kalaw 1 smpai 5 mrkah,mmg x ragu2 g aku bagi 5MARKAH la...  =p  thanks kawan kerna tlah menceriakan hdop aku semula... =)  mood aku hepy gila2...sapa2 nak suh aku blanja makan mmg aku blanja la...mmg tgah bahagia aku skrang ni,,,  =p  

                             

Friday, 28 October 2011

ONE MORE PERSON..CUNNN!! =)

                                                         YASMIN WILDBLOOD...

Thursday, 27 October 2011

-CUN OOOO- =)

                                                               -NIKITA WILLY-

Wednesday, 26 October 2011

HAKIKAT SEBENAR

aku menyudikan diri meng-edit- post lama aku sebab aku maseh mghormati insan itu...bukan pasal aku turuti arahannya....sekiannnn..terima kasehhh...

Tuesday, 25 October 2011

-InSpiRaTioN-

WORD ni Dah Lama Sgat aku PEGANG...WORD yg INSPIRE aku untk mnjadi seorg LAWYER...


                


                   "SEDIA MEMPERTARUHKAN NYAWA DEMI MENCARI KEBENARAN"


     "TUGASKU MEMBETULKAN BENDA YG SPATOTNYA BETUL N MEMBUKTIKAN                 
                                                BENDA YG  SPATOTNYA SALAH"

Sunday, 23 October 2011

HoBi BaHaRu

semenjak 2 menjak ni aku dok trikot hobi mak aku..tgk cita indon...awai2 2 niat nak teman ja dy tgk(nak hbaq kata anak soleh  =P)..last2 dok ikot lak cita indon..x penah miss lak 2...ni la cita indon yg aku dok layaaaaan 2...haha..heroin cun...awat la aku dilahirkan di malaysia..napa x indonesia ja..hakhak
                                                                 
     

Friday, 21 October 2011

-PenJeLaSaN TeRbAeK-

Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan

Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )



Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga

Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??
".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
(Al Baqarah : 216 )


Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan

Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya
"Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way


“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)

Monday, 17 October 2011

PePaTaH

   A wise man said.......org bijak 2 ckap dalam bahasa melayu la bkan omputeh...here it goes"bukti bahawa kita btol2 mencintai seseorg 2 ialah kita mampu melepaskan org yg kita cinta untuk melihat dy bersama ngan org yg lebeh baek drpda kita".....btol sgat la kata org bijak 2 aku rasa..aku akan bwat cm2..  =)

Sunday, 16 October 2011

LEPAS GERAM!!

BULLSHIT!!!!FUCKING HELL!!CENCALOK!!BARUA!!!SETAN KEPALA JINGGA!!CILAKAK!!CILAKAK!!CILAKAK!!CILAKAK!!SON OF A BITCH!!HAIIIHHHH!!!BODO!!BODO!!BODO!!haaaaaaa...puaih hati....lega sket....derek x puaih hati ngan AKU...




Thanks blog jadi tmpat lepas geram.....

Saturday, 15 October 2011

penilai:aku sndri...  =p  (skadar suka2)

RACHEL WEISZ
the most beautiful woman
in the world
PREITY ZINTA
the cutest woman in the world
 CAMERON DIAZ
the sweetest smile in  the
world













MEGAN FOX
the sexiest woman in the world
=D
JULIANNA EVANS
the most beautiful malaysian

Wednesday, 12 October 2011

VICTORY!!

yeahhhhh!!berjaya gak aku letak gratisan muzik kat blog aku..belek punya belek dekat smggu gak la..finally bley gak....congratz 2 myself!!   =)

Monday, 10 October 2011

buang nafsu tido!!

aiyaakkk..napa la aku ni kuat tdoq sgat...tlong la!!buang la nafsu tido hg yg kuat 2 mbraq!!nak spm dah ni!!lepas spm tido la puas2!!sedaq2!!

Saturday, 8 October 2011

mY LoVe StOrY

kalaw nak nak diikotkan dah bnyak kali aku melalui cinta...couple..tapi bagi aku hanya ngan 2 'jelitawan' ni ja yg aku rasa aku anggap cinta sebenar aku..yg aku btol2 serius la...yg laen 2 couple scara x sengaja..  =_=

Si F
tempoh bercouple:1 tahun 2 bulan
masa fom 2 smpai fom 3..
lagu tema:tercipta untukku..
di awal hbngan dy ni kak angkat aku..ntah cm na tiba2 lak boley trangkat..dy pon bagi respons +..yg aku lawaknya dlu aku siap bernazar g..aku minx no dy drpda kawan aku,dzul..then aku msej dy..aku brnazar kalaw dy reply esoknya aku akan puasa..tgk2 btol dy reply..ayoo..berpuasa la aku pada keesokan harinya..haha...ngan dy mmg bnyak la knangan manis..pasal couple pon lama kan..kami tgk wayang sma2..brdua ja..ayoo..tyme fom2 aku dah kuar tgk wayang ngan awek..  =_=  ..n stkat ni ngan dy sorg ja la aku pnah tgk wayang..then aktiviti kami lepas skolah berdating kat library..tapi dating2 pon ada buku kat depan ..dy pon tua 2 taon drpda aku..mmg boley bnyak mmbantu aku la..kami punya brsakan dating smpai satu hari 2 kami kna halau ngan mak cik yg jga libary..hahaha..malu gla..sblom kna marah ngan mak cik 2 kna marah ngan ckgu che su..ayoo..then dah x berdating dah la..dah la dua2 prefect..mmg bgus sgat la..sgat mmberi teladan yg baek kpda plajar biasa..haha..penah satu masa aku wat surprise kat dy..aku pegi tman dy..aku tdo rmah kawan aku dzul tyme 2..trkejot beruk dy tgk aku ada kat tman dy tyme 2..  =)  dy ni pompoan yg brani..aku slalu risaw pasal kslamtan dy..byangkan la..rmah kat pdg trap..lepas spm 2 dy keja kat slaseh..tiap2 ari blek malam..pakwe mana la yg x risaw..penah satu masa dy call aku nanges2 kata tyme dy bwak ada satu group laki follow dy..serius aku risaw..naseb bek tyme 2 aku x da lsen moto g..kalaw ada mmg aku akan escort dy balek tiap2 malam..tyme bday dy aku bagi dy bear..nama bear 2 cik teddy..  =)   n b'day aku dy kasik chocolate cadbury..pasal aku suka makan..  =p   punya la happy bercinta..tpi x kekal jgak..dy balek kat xbf dy..xbf dy yg penah tggalkan dy dlu minx couple ngan dy blek..sial punya xbf!!dlu senang2 tggal skrang minx balek2 senang2 ja..yg merananya aku..hoiiii!!3 bulan x rasa cm hidop kot!!dah la aku pmr tyme 2..naseb baek sempat pulih sblom pmr...cissiiiyaaa!!


Si M
tempoh couple:sebulan lebih
tyme fom 5
lagu tema:terhenti di sini...
hmmmm..M...kalaw diberi satu word untuk describe dri dy aku akan pleh word PERFECT..smmangnya
dy seorg yg perfect..cun,genius,petah berbicara,brdikari n macam2 g...kami berkenalan melalui fb rasanya...then lama2 aku jadi brani n minx no phone dy..dari situ la kami bercinta...bnyak gak pengalamn aku ngan dy even bercinta skjap ja...aku pegi bkak puasa kat rmah dy..tyme 2 dah la dok smeja ngan ayah dy...ayooo..ketaq lutut 2...aku ingat ada ja org kmpg dy yg laen,,tgk2 smua family trdekat dy..gila nervous..aku makan nasik x trasa cm makan pon..x rasa nasik 2 masok lam perot aku..hahaha..truk..pas2 aku ingat tyme aku carikan lesen dy,..tyme dy gtaw kta lesen dy hlang aku baru bgun tdo..puasa la katakan..tdo ja la aktiviti aku...aku mmg panic dgar 2..mmg btol2 rasa cm lesen aku yg hlang..aku dgan muka cm lembu yg baru tdo trus brgegas ke tmpat kejadian..mmg cari sedaya upaya yg mgkin la..org yg lalu lalang kat situ mmg sah2 anggap aku gila..gila pon gila laaaa..the power of love mgatasi sgala galanya..  =p  then aku jmpak..dy mmg rasa lega..aku tmpang gmbira...  =)  aku kasik dy jam tyme bday dy..jam pink..n untk aku aku bli jam htam..design sama..then bagi keychain..name tag prefect..simpan elok2 taw!!!  =)   dy bgi aku wallet..aku dok pkay skrang..mmg cantek..tpi bday aku x smpai g pon  dy dah bagi..hdiah untuk bday kira hdiah laen plak la kan...  =p  dy bnyak kali gak datang rnah aku..hntar makanan..  =)  thanks3!!  kami berpisah sbab..............hmmm..sbab bwat masa skrang dy perlukan kawan..bkan pakwe,,aku paham hati dy..n aku akan mmbantu untuk menyenangkan hdop dy...dy hadapi bnyak masalah sbab dy masok ke suasana yg baru..harap dy sentiasa kuat..chaiyokkk2!!  =)   aku sayang dy smpai skrang...n bwat masa ni langsong x terdetik kat hati ni nak couple dah...


ni la 2 org 'jelitawan' yg menghiasi hdop aku..mmg depa bagi pengalamn hdop yg x trnilai kat aku..aku smakin dewasa n matang untk menilai cinta sbab depa...haaaaaaa!!persamaan!!ada persamaan antra depa 2!!dua2 yg minx putus ngan aku...  =_=    but life must go on..aku percaya bla tiba masanya akan ada seorg wanita yg dijdohkan untuk aku..bla masa 2 tba akan aku cintai dy ngan sepenuh hati aku..insyaallah...

Friday, 7 October 2011

My First Love

aku rasa x dak sapa pon taw g sapa first love aku..so sapa yg bca blog ni ja la akan taw..1st love aku ialah ckgu tadika aku..tyme 2 umo baru 6 tahun..tadika kemas..apa yg bwatkan aku membenihkan prasaan cinta(cewaah) 2 tyme 2 aku demam,then dy kesian..dy suh aku tdo..tdo atas riba dy lak 2..tapi tyme 2 aku kecik g..baru 6 taon..kalaw aku umo skrang gamak dy nak wat cm 2..then seingat aku,dulu ni aku blek dari tadika ngan van..haaaa..nak cita pasal van yg aku blek ni..aku ni sgat2 pndiam dlu..budak2 laen buas gla..aku sorg ja duduk dlam kesopanan..smpai slalu pak cik 2 lupa nak brenti kat rmah aku..alasannya dy x ingat kat aku..pasal aku diam sgat..ada ka patot.. =_=  ...smbg blek pasal ckgu tadika..seingat aku bnyak kali aku trlepas naek van 2,then ckgu tadika ni la yg hntar..dy blek ngan husband dy(dah ada hubby  =(  )..siap keta mercedes g..rmah dy pon kat tmn sentosa ja..tapi so sad..aku dah lupa muka dy cm na..nama pon x ingat..tapi still maseh mencari..tpi yg pasti dy dah x jadi ckgu tadika kat tadika kemas..n x dok kat tman sentosa dah..mana dy pegi ntah..npa la memory aku lemah sgat smpai muka dy pon dah x ingat..hanya kebaekan dy ja yg aku ingat...  =)  hope can get some1 juz  like her 2 be my wife..amin..  =)

Wednesday, 5 October 2011

=_=

seriously aku x paham la ngan blog ni..terasa diri amat kuno bla ber-blog nih...  =_=  nak design cm na..nak letak lagu cm na..nak add org cm na....sapa la cipta blog nih!!ciiisiiiyaaa!!menyusahkan sggoh..baek beli buku wat diary lagi senang...haishhh....

jiwa kacau&harapan

aiyakkk..spm brapa hari ja g...lgsong rasa x ready...dgan mcm2 benda yg aku pikiaq..pikiaq masalah org yg bnyak rasanya..bkan masalah aku..ya Allah!!bantu la hamba mu ini..aku mgharap dapat skor 7a n above..supaya snang nak minx law kat UIA..yg 2 la matlamat hdop aku..matlmat hdop aku x tggi cm kawan2 aku..rata2 smua pkat nak p oversea..tapi blajaq dalam ngara pon okay ja..aku pon dah rasa cm na dok oversea..p jepun(10 hari ja  =p)..tapi pngalman bnyak..stkat ni kos law ialah kos yg plg aku inginkan..if possible nak lari drpda sains..x suka..  =(    smoga impian aku trcapai...amin..